• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisara 7 katlı Ek Hastane Binası Yapılıyor!

Okunma Sayısı: 3529
Akhisara 7 katlı Ek Hastane Binası Yapılıyor!
Akhisar’ da hastaların en çok şikayet ettiği konulardan biri ve belki de en önemlisi hastanelerin kalabalıklığı ve yetersizliğidir. İşte bu ihtiyaçtan yola çıkılarak tüm Akhisarlılarında katkı sağlayabileceği bir proje gerçekleşiyor. Akhisar Musta

Akhisar’ a 7 katlı Ek Hastane Binası Yapılıyor!
Akhisar (Kenan MOLLA)

Akhisar’ da hastaların en çok şikayet ettiği konulardan biri ve belki de en önemlisi hastanelerin kalabalıklığı ve yetersizliğidir. İşte bu ihtiyaçtan yola çıkılarak tüm Akhisarlılarında katkı sağlayabileceği bir proje gerçekleşiyor. Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde bir komisyon kuruldu. Komisyona Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Cem Ün, İş adamı Hasan Kirazoğlu, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Önder Yamanel, Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Müdüresi M. Seda Kurtaran, Ziraat Odası Başkanı Naci Özkara, Esnaf K. Koop. Başkanı Hasan Genli ve İl Genel Meclis Üyesi Fettah Gürmen katıldı.

Bu yolda bir öncülük yapan Akhisar Kirazoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Cem Ün “Yaklaşık 9 yıldır yürüttüğüm başhekimlik görevimin gereği, bu sorunu bir nebze olsun çözmek ve hemşehrilerime hak ettikleri kaliteli sağlık hizmetlerini sunmak için büyük çabalar sarfettim ve hale sarfetmekteyim. Bu çalışmaların bir meyvesi yöneticisi olduğum Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesidir. Tabiî ki bu meyvelerin olgunlaşması siz değerli Akhisarlıların maddi ve manevi destekleri ile gerçekleşmektedir. Ancak ilçemizde hastane hizmetleri kaliteli olarak iyileşmiş olsa bile kapasite olarak halen istenilen düzeye gelememiştir. Çözüm mutlak surette bir ek hastane binası yaparak kapasiteyi arttırmaktır” dedi.

Neden Ek Bina Gerekli!

Ek bina gereksinimlerini anlatan Ün “Türkiye genelinde her 100 bin kişiye 240, Manisa il genelinde ise 230 hastane yatağı düşerken, Akhisar’ da ne yazık ki mevcut iki hastanemizin toplamı dikkate alındığında bu sayı 155’ dir. Görüldüğü gibi ilçemiz bu açıdan bırakın uluslar arası standartları, ülkemiz ortalamasının bile neredeyse yarısıdır. Akhisar hastanelerinin Gördes, Gölmarmara, Kırkağaç, Soma ilçelerini kapsayan geniş bir alanda 350 bin kişiye hizmet veren bölgesel konumları da düşünülecek olursa, ek hastane binası yatırımının ne kadar gerekli ve bir o kadar da acil olduğu daha iyi anlaşılabilir. İl genelinde, yatak doluluk oranı en yüksek yüzde 96 olarak hastane Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesidir”

Ne gibi girişimler yapıldı!

Gerekli yerlere seslerini her fırsatta bildirdiğini söyleyen Ün “Akhisar gönüllüsü bir başhekim olarak geçen yıldan itibaren Sağlık Bakanlığımıza ilçemizin duyduğu 200 yataklı ek hastane binası ihtiyacını her fırsatta dile getirdim. Bakanlığımız bilirkişi tarafından, ek bina için en uygun yerin, İzmir-İstanbul anayolu üzerinde olması, merkezi konumu ve geniş arsası nedeniyle Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi bahçesi olması uygun bulundu. Hızlı bir şekilde ek bina için kolları sıvadık. Haziran ayından beri, hummalı bir çalışma sonucunda, Akhisarımıza layık, mimari eser niteliğinde ve mevcut hastane ile bütünleşecek bir ek bina olması için üniversite hastanelerinin projelerini hazırlayan deneyimli bir firmaya uygulama projesini çizdirdik. Sıra artık bu projeyi hayata geçirmeye gelmişti. Önümüzde iki yol vardı. Birincisi, bu projeyi Bakanlığın yapımına bırakmak ve cüzi ödeneklerle belki de 10-15 yıl sürecek bir inşaatı beklemek, diğer yok ise siz hayırsever vatandaşlarımız ve Akhisarlıların desteğini, gücünü alarak bu hastaneyi bir yıl içinde hizmete açmak. Yukarıdaki vahim tablodan gördüğünüz üzere bizim birinci seçeneği seçip yıllarca dayanmaya tahammülümüz yoktu” dedi.

Cem Ün “Nitekim, gerek hastanemizin ilk yapımını sağlayan hayırsever işadamı Hasan Kirazoğlu’ na, gerekse Belediye Başkanımız Salih Hızlı, Akhisar’ın sivil kuruluşlarının başında gelen Ticaret Odası Başkanı Mehmet Erdayıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Önder Yamanel, Ziraat Odası Başkanı Naci Özkara, Esnaf K.Koop. Başkanı Hasan Genli ve İl Genel Meclis ÜyemizFettah Gürmen’ e konuyu dile getirdiğimizde, hepsi de büyük bir heyecan ve özveri içinde dört elle meseleye sahip çıkarak, dernek çatısı altında bir güçbirliği komitesi oluşturdular. Böylece temsil ettikleri Akhisar halkının bu konudaki kararlılıklarını açıkça ortaya koydular. Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk’ e yapılan ve yapılacak çalışmalar anlatıldı. Sayın Valimiz son derece duyarlı bir yaklaşımla, memnuniyetle tüm kaynaklarını seferber ederek ek binanın yapımını destekleyeceğini ve çok kısa sürede biteceğine inandığını ifade ettiler” dedi.

Sağlık Bakanlığına Gittik!

Geçtiğimiz günlerde komite olarak Manisa Milletvekillerimiz ile birlikte Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı ziyaret ederek, 200 yataklı ek hastane inşaatının kabasını Akhisarlıların yaptırması koşulu ile 1 yıl gibi kısa bir zamanda kalan bölümü Bakanlığın bitirerek hizmete açılmasını öngören bir protokol anlaşmasına vardık. Geldiğimiz nokta bizim için son derece sevindirici ve umut vericiydi.

İnşaat Yılbaşında Başlıyor!

Ek binanın inşaatına yılbaşında başlıyoruz ve 6-7 ay gibi kısa bir sürede bitirip Bakanlığa teslim etmeyi hedefliyoruz. Hastane çoğu özel hastanelerden bile daha modern bir dizayna sahip olup, bittiğinde tüm devlet ve özel hastaneler arasında Türkiye’ de ilk sıralarda yer alan bir bölge hastanesi olacaktır. Gerek 3 katına çıkacak personel, gerekse tüm bölgeden sevk edilen hastalar ile ilçemizin ekonomisine de büyük canlanma kazandıracağı aşikardır. Artık Akhisar halkının, ilçe tarihindeki en büyük yatırımlarından biri olacak bu iş için bugüne kadar olduğu gibi birlikteliğini, gücünü,  dayanışma ve ortak hareket etme bilincini, hayırseverliğini gösterme zamanı geldi.

Kaynağımız Akhisarlılar!

Ün “Kaba inşaata gerekli kaynak temini için toplum bilinci gelişmiş, siz Akhisar gönüllüsü hayırseverlerimizin yapacağı katkılar karşılığında, tümü tek veya 2 yataklı olan hasta odalarına, ameliyat salonlarına, katlara ve yoğun bakım gibi özel bölümlere hastane varoldukça değiştirilmeme taahhüdü ile isimlerinizi yaşatacağız. O odalarda, ameliyathanelerde tedavi olup şifa bulan, hayatı kurtulan binlerce insan, onlarca yıl, hiç şüphesiz kapılarında isimlerinizi gördüğü sizleri şükran ve minnetle anacaktır” dedi.

Nasıl Bir Hastane?

Yapılacak olan ek bina hastanesinin özelliklerini belirten Cem Ün “7 kat, 12.000 m2 kapalı alanda kurulu, Hastanemizin inşaatı ulusal standartlara tam uyumun yanı sıra, dünyada en gelişmiş mimari standartAIA (American Institute of Architects) Hastane Binaları Rehberine uygun olarak tasarlanmıştır, tüm odalarımızda telefon, interaktif TV, bilgisayar ve internet altyapısı kurulacak olup hasta ve yakınlarının tüm ihtiyaçları karşılanabilecektir, Hasta odalarında hemşire ile direkt haberleşmeyi sağlayan hemşire çağrı sistemi, merkezi tıbbi gaz sistemi, hastanın her türlü pozisyonunu kendi kendine almasına imkan verecek mikroişlemcili elektronik hasta yatakları bulunacaktır, 200 yataklı tek ve 2 kişilik, tamamı duş ve tuvaletli geniş (20-25 m2), konforlu hasta odaları, Merkezi ısıtma ve merkezi hijyenik klima sistemleri, Tüm sistemleri elektronik yönetimli, akıllı bina teknolojisi, Çift koridor (steril, yarı steril) sistemi ile düzenlenen ameliyathaneler bölümündeki 8 adet genel, 1 adet kardiyovaskulerameliyat salonlarında, laminar-flow hava akımı, hepa filtrasyon ve pozitif basınç altında tam sterilizasyon sağlanacak,Ameliyathaneler ile yatay bağlantılı olarak planlanan 3 adet yoğun bakım ünitesinde, 24 yatak bulunacaktır(koroner, dahiliye, reanimasyon), Sanat eseri niteliğinde estetik mimari, Projenin tamamının tahmini gerçekleşme bedeli; 8.000.000 YTL, Yerel katkılarla (özel idare, dernek) yapılacak kaba inşaat; 2.500.000 YTL” dedi.

Peki Akhisarlılar nasıl katkı sağlayacak?

Akhisarlılarında bankada açılan hesaba bağışlarını göndererek yardımda bulunacaklarını belirten Cem Ün “Tek yataklı hasta odaları 10 bin YTL, iki yataklı hasta odaları (yatak başı) 5 bin YTL, Bir hasta servis katı (30 yataklı, tamamı) 130 bin YTL, Ameliyat salonları 25 bin YTL, Yoğun Bakım (8 yataklı) 50 bin YTL’ dir. Bu meblağlardan daha küçük katkı yapanların isimleri bağış tutarları ile birlikte hastane girişindeki panoda yazılacaktır. Bağışlar için banka hesap numaramız, Garanti Bankası Akhisar Şubesi 6299499 nolu hesaptır” dedi.

Toplantı sonrası komisyon üyeleri yeni yapılacak ek binanın arsasını gezdiler. Başhekim Cem Ün burada arsa üzerinde yapılacak olan binanın taslak ve projesini anlattı.











  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.