• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 26 °C
  • İzmir 25 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar TOKİ Evlerinin 299 Adeti Satılıyor!

Okunma Sayısı: 11916
Akhisar TOKİ Evlerinin 299 Adeti Satılıyor!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Akhisar Toplu Konut Uygulaması çerçevesinde yapılan 436 konutun 299 adeti satışa sunuluyor. Kura yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutlar için başvurular, T.Halk Bankası A.Ş.’ nin yetkili şubeleri tarafından

Akhisar TOKİ Evlerinin 299 Adeti Satılıyor!
Akhisar (Kenan MOLLA)

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Akhisar Toplu Konut Uygulaması çerçevesinde yapılan 436 konutun 299 adeti satışa sunuluyor. Kura yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutlar için başvurular, T.Halk Bankası A.Ş.’ nin yetkili şubeleri tarafından 05-19 Ekim 2007 tarihleri arasında kabul edileceği bildirildi.

Söz konusu müracaatlar “Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlerinin” (Emekli Sandığından Hak Sahibi Belgesi olan ve daha önce Şehit Ailelerine, Maluller ile Dul ve Yetimlerine açılan faizsiz konut kredisinden yararlanmamış olanlar) başvuruları, “İstiklal Savaşı Gazisi, Kore Gazisi , Kıbrıs Ve Vatani Hizmet Gazilerinin” başvuruları, Diğer Alıcı Adayları başvuruları olmak üzere 3 ayrı kategoride ve konut tipi bazında ayrı ayrı kabul edilecek. Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir. İstiklal Savaşı Gazisi, Kore Gazisi, Kıbrıs Ve Vatani Hizmet Gazilerine” başvuru sayısına göre kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Detaylı satış fiyat ve koşulları T.Halk Bankası A.Ş. şubelerinde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır En düşük ve en yüksek fiyatlar ile alternatifli ödeme koşulları ise şöyledir.



Konut bedelinin tamamının peşin ödenmesi durumunda % 14 indirim uygulanacağı bildirildi. Proje kapsamında satışa sunulmakta olan konut adedinden fazla başvuru olduğu takdirde, başvuruların tamamlanmasından sonra, başvuruda bulunanların, noter huzurunda “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” 24 Ekim 2007 tarihinde çekilecektir. Kura çekim işlemleri 3. maddede belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir. Konut sayısından daha az başvuru olduğu takdirde “Konut Alma Hakkı ve Belirleme Kurası” çekilmeyerek, İdarenin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, kategori önceliğine göre başvuru sırası esas alınarak konut seçimleri yapılacaktır. Kura çekildiği takdirde 1. kategoride çekilen kura sadece konut belirlemeye yönelik olacağı, Kuranın çekileceği yer, ilgili T.Halk Bankası A.Ş. Şubelerinde ve İdarenin web sayfasında (www.toki.gov.tr) duyurulacağı bildirildi.

Şartlar Nelerdir?

Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, bu kişilerin daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış ve kredi kullanmamış olmaları şartları aranacaktır. Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir (Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç). Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma şartı aranacaktır.

Başvuru Bedelleri 2 Bin YTL

Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, T.Halk Bankası A.Ş.’nin ilgili Şubelerine başvurarak, 2 Bin YTL (İkibin Yeni TürkLirası) tutarındaki başvuru bedelini 05-19 Ekim 2007 tarihleri arasında yatıracak Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) ve başvurdukları grup ile ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi”ni imzalayacaklardır.

Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanarak konutu belirlenen veya konut sayısından az başvuru olması nedeni ile başvuru sırasına göre 01-14 Kasım 2007 tarihleri arasında konut seçimi yapan alıcılar; peşinat bedelinden (%10, %15 veya %25) başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı 02-15 Kasım 2007 tarihleri arasında T.Halk Bankası Akhisar Şubesine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır. Borç bakiyesi, tercih edilen peşinat miktarına göre 96, 108 veya 120 ay boyunca aylık taksitler halinde ödenecektir. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, sözleşme imzalama tarihine bakılmaksızın, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı uygulanarak artırılacaktır . İlk taksit ödeme tarihi, Sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olup, ilk 6 aylık dönemsel artış Ocak 2008 tarihinden itibaren başlatılacaktır. Kura sonucu konut satın alma hakkı kazananlar, sözleşme imzalama aşamasında kendi aralarında becayiş (konut değişikliği) yapabileceklerdir.

Kura sonucunda konut satın alma ve belirleme hakkı kazanamayanların başvuru bedelleri, başvuru sahiplerine 30 Ekim 2007 tarihinden itibaren iade edilecektir. Konutların teslim süresi, Sözleşme tarihinden itibaren 24 aydır. Konutların anahtar teslimi, İdarece belirlenecek program dahilinde gerçekleştirilecektir. Anahtar teslimi öncesinde KDV Kanunu uyarınca, KDV bedeli (%1) ayrıca alıcılar tarafından ödenecektir. Başvuru ve satış işlemleri, T.Halk Bankası A.Ş. aracılığıyla yapılacaktır. Yetkili Banka şubeleri, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulacağı bildirildi.

Konutların Temelleri Atıldı!

22 Blokluk Y tipi konutlardan 308, 8 Bloktan oluşan F tipi konutlardan 128 tane yapılacak. Ayrıca 24 derslik bir İlköğretim Okulu, 1 Ticaret Merkezi, 1 Camii ve 1 tane şadırvan yapılacak.

Hacıishak Mahallesi sınırları içinde, Yavuz Sultan Selim ilköğretim Okulu yanındaki arazide inşaatların başlaması nedeni ile bir açıklama yapan, İhaleyi alan merkezi İstanbul’da olan Uzunlar İnşaat’ın şantiye şefi İnşaat Mühendisi Abdullah Topsakal bir aya yakın bir zamandır arazinin yollarını ve şantiye çalışmalarını bitirdiklerini belirtip, “Başladığımız ve çok kısa zamanda bitireceğimiz iki tip konutların birer bloklarını tamamlayacağız. Maliyet fiatları çıkarılıp, kamu oyunu duyurulacak. Talepler ondan sonra kabul edilecek. Akhisar’ın zemini en sağlam bir bölgesinde toplam 436 konut yapılacak. Bu konutların normal şartlarda önümüzdeki 2008 yılının Temmuzu ayında bitirilmesi planlandı. 3+1 tabir ettiğimiz üç oda bir salon olan konutlar net 108 metre kare olacaktır. Bu konutlar 22 bloktan oluşacak zemin artı 6 kat olacaktır. Ayrıca her blokta birer kapıcı dairesi olacaktır. Bu daireler Y tipi olarak toplam 308 adet olarak belirlendi. F tipi olarak belirlenen ve 62 metre kare olarak yapılacak konutlar da 2 oda bir salon olarak planlandı. 8 ayrı bloktan oluşacak olan daireler zemin artı 3 kat olarak yapılacak. Akhisar’da 436 konutun yanında 24 derslik bir ilköğretim Okulu, 1 ticaret merkezi, 1 Camii ve bir de şadırvan yapılacaktır.” dedi.









  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.