• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar’ da 10 Okul Beyaz Bayrak Aldı!

Okunma Sayısı: 5286
Akhisar’ da 10 Okul Beyaz Bayrak Aldı!
Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak olarak yürüttüğü okullara beyaz bayrak projesi kapsamında beyaz bayrağı almaya hak kazanan okullara bayraklarının takdimleri Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu’ nda yapıldı. Sunuculuğu Akhisar Be

Akhisar’ da 10 Okul Beyaz Bayrak Aldı!
Akhisar (Kenan MOLLA)

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak olarak yürüttüğü okullara beyaz bayrak projesi kapsamında beyaz bayrağı almaya hak kazanan okullara bayraklarının takdimleri Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu’ nda yapıldı. Sunuculuğu Akhisar Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Nefise Erdost' un yaptığı törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi, bu konuda gayret gösteren okulların “Beyaz Bayrak” ve “Sertifika” ile ödüllendirilen 10 okul sertifika ve bayraklarını aldılar.

Bu amaçla, ilköğretim okullarına yönelik hijyen kriterlerinin belirlendiği “Okul Sağlığı Denetim Formu” hazırlanmış, söz konusu formda okul çevresi, okul içi / idari hizmet birimleri, eğitim, öğretim hizmet birimleri, yardımcı hizmet birimleri, okul kantini gibi konular dikkate alınarak, 100 puan üzerinden değerlendirme yapıldı. Yapılan denetim sonucunda 90 ve üzeri puan alan okullara temizlik ve sağlığın sembolü olarak beyaz bayrak verilmesi kararlaştırıldı.

Manisa merkez ve ilçelerinde  bulunan   825 okulun  Beyaz Bayrak projesi kapsamında denetimi  yapıldı. Denetim sonucunda 61 okul Beyaz bayrak almaya hak kazandı.

Sağlık Bakanlığınca düzenlenen sertifika ile İl Sağlık Müdürlüğünce hazırlanan “Beyaz Bayrak” ve “Pirinç Levha”  Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sözcüer tarafından, okul sağlığının ve temizliğinin simgesi olarak törenle takıldı. Düzenlenen sertifika iki yıl geçerli olacağı bildirildi.

İlçemizde Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullar aşağıdadır.

1.Anadolu Kız meslek ve Kız Meslek Lisesi
2.Sağlık Meslek Lisesi
3.İsmail Keskinoğlu İlköğretim Okulu
4.Misakı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu
5.75. Yıl İlköğretim Okulu
6.Sazoba Nazif Emine Karabulut İlköğretim Okulu
7.Özel Akhisar İlköğretim Okulu
8.Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu
9.Zeytinliova İlköğretim Okulu
10.Akselendi Mimar Sinan Ahmet Özkan İlköğretim Okulu

İlçe Sağlık Müdürü Hasan Eryüksel “Yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilerek toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla, çocuklarımızın eğitildiği okullarımızın temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Bakanlığımız ve Milli eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi amacıyla, okullarımıza yönelik “Beyaz Bayrak Denetim Formu” hazırlanmıştır. Formda okul çevresi, okul içi/idari hizmet birimleri, eğitim, öğretim hizmet birimleri, yabancı hizmet birimleri, okul kantini gibi konular dikkate alınarak, 100 puan üzerinden değerlendirme yapılmıştır. 56 farklı kıstasa göre değerlendirilen okullarda her bir kıstas için 1’den 4’de kadar değişen oranda puan verilmiştir. Yapılan denetim sonucunda 90 ve üzeri puan alan okullara temizlik ve sağlığın sembolü olarak bayrak verilmesi uygun görülmüştür. Bu amaçla ilimiz merkez ve ilçelerinde bulunan 825 okul Beyaz Bayrak Projesi kapsamında Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü denetim elemanları tarafından denetlenmiş, denetim sonunda 61 okul Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır. Beyaz Bayrak almaya hak kazanan bu 61 okuldan 10’u ilçemiz okullarıdır. Bu proje ilerleyen yıllarda da devam edecek, Beyaz Bayrak alan okullar belirli dönemlerde denetlenecektir. Puanın düşmesi halinde bayrak geri alınacaktır. Ayrıca bayrak alamayan okulların da tekrar başvuruları değerlendirilecektir. Beyaz Bayrak almaya hak kazanan 10 okulumuzu kutlar, diğer okullarında beyaz bayrağa kavuşarak temizlik ve sağlık açısından okulları standart haline gelmesini temenni ederim” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sözcüer “Milli eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ortaklaşa düzenledikleri bir programın sonuçlarını burada değerlendirmek burada programla beyaz bayrak projesinin programı sebebi ile okullarımız için burada tören yapıyoruz. Bu proje öğrencilerimizin daha sağlıklı daha hijyenik ortamda daha kaliteli bir eğitim alabilmeleri ve öğrencilerimizin daha sağlıklı nesiller olarak yetiştirilmesi amacı ile düzenlenmiş ve bu amaçla okullarımız Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı elemanları tarafından bir çok yönden denetlenerek öğrencilerimizin alışkanlık haline getirilmeleri böyle eğitilerek yarınlara hazırlanmaları için düşünülmüş bir projedir. “Atalarımız Aslan Yattığı Yerden Belli Olur” demiştir, bu projenin en kısa özeti de budur. İlçe çapında 61 beyaz bayraktan 10 adedinin Akhisar’ a verilmesinden dolayı gurur duydum. İlçemiz adına bu oranın yüksel olduğunu düşünüyorum. Bunun bütün okullarımıza yayılmasını diliyorum ve istiyorum, öğretmen arkadaşlarımızın bu konuda daha gayretli olmalarını ve onlarında çalışmalar yapmasını istiyorum. Her okula bir beyaz bayrak sloganı ile her okulumuzun al yıldızlı bayrağımızın yanında bir beyaz bayrağın standart olmasını diliyor ve umuyorum” dedi.

Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek “bugün burada mutlu bir olayı hep beraber paylaşıyoruz. İlçemizde  27 bin ilk ve orta öğretim öğrencisi ve 100’ ün üzerinde de okulumuz var. Bu okullardan bir kısmı bin veya 2 bin kişi kapasitesine sahiptir. Bir kısımda bazı
köylerimizde 12 adet birden üçe kadar öğrencisi bulunan okullar müstakil olarak faaliyet gösterirken, 50 civarında okulumuz da lise ve dengi okul olarak faaliyetini gerçekleştirmektedir. Bugün beyaz bayrak almaya hak kazanan bu okullarımızın içinden 10 tanesine birazdan bayraklarımızı vereceğiz. Diğer okullarımızda en kısa zamanda gerekli kriterleri yerine getirerek beyaz bayrak almasını temenni ediyoruz. Eğitim sadece binadan sadece öğrenciden, öğretmenden, veliden ibaret değildir. Bunların hepsinin birlikte işbirliği içerisinde olması ile başarı sağlanabilmektedir. Bizlerde üzerimize düşen bütün görevleri ve gerekli teminleri sizler için sağlamaya çalışacağız. Burada hepimiz üzerimize düşen görevleri yerine getirirsek istenilen başarıya ulaşılmanın ne kadar kolay olacağını göreceğiz” dedi.

Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin bir yıl içerisinden yapmış oldukları sulu boya, guaj ve pastel boyadan oluşan yaklaşık 300 resim sergisi gezildi.

Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulunda Yapılan törene Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Akhisar İlçe Milli eğitim Müdürü Kemla Sözcüer, İl Sağlık Şube Müdürü Halil Güven, Akhisar İlçe Sağlık Müdürü Hasan Eryüksel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Mermer, Pehlivanoğlu ailesinde Hakan Pehlivanoğlu, Hüseyin Sultan ve Akhisar’ daki okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.













































  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.