• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar Belediye Başkan’ı Salih Hızlı Oda Başkanları ile Toplantı Yaptı!

Okunma Sayısı: 2721
Akhisar Belediye Başkan’ı Salih Hızlı Oda Başkanları ile Toplantı Yaptı!
Akhisar Belediye Lokalinde sabah kahvaltısında Belediye Başkanı Salih Hızlı oda başkanları ile sohbet toplantısında buluştu. Kahvaltılı sohbet toplantısında Oda Başkanla

Akhisar Belediye Başkan’ı Salih Hızlı Oda Başkanları ile Toplantı Yaptı!
AKHİSAR: (Kenan MOLLA)

Akhisar Belediye Lokalinde sabah kahvaltısında Belediye Başkanı Salih Hızlı oda başkanları ile sohbet toplantısında buluştu. Kahvaltılı sohbet toplantısında Oda Başkanları üyelerinin sorunlarını Belediye Başkanı Salih Hızlıya anlattılar. 09.30 başlayan kahvaltılı toplantı 2 saat sürdü.

Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Rüşen üren, ”Akhisar Belediyesi dükkânların kira kontratlarının uzatılmayacağı bu iş yerlerinin mağdur olduklarını söyledi. Pazaryerlerinin Zabıtalar tarafından daha sık kontrol edilmesi istiyoruz. Dışarıdan çok seyyar esnaf geliyor, bunların ne vergileri var nede kayıtları var, esnafımız mağdur oluyor.

Lokantacılar Tatlıcılar Odası Başkanı Adem Duman; ”Seyyar satıcıların Caddelerde ve sokak aralarında sattığı börek, puaça ve pilav satıcılarına nasıl önlem alıyor.Bunların yapıldığı yerleri biliyor musunuz, Kapalıçarşı ile ilgili neler yapılacak bazı kiracıların 5-6 aydır kira yatırmadığını duyuyoruz,Birde bir iki gün geciktirenlerde aynı kefeye konuyor .Noterden ihtarname geliyor diye sordu.

S.S Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Marangozlar ve Mobilyacılar Oda Başkanı Hasan Genli;” üye ve esnafımızın bizlere  Eski kasap halinin tadilat projesinden sonra bir iki zeytinciye burasını verileceği ve Show rom açılacağı ne  kadar doğru olduğunu öğrenmek istiyorum. Akhisar’ın yapılacak işlerine çelme atan değil destek veren olmalıyız” dedi.

Kahveciler Odası Başkanı Erkin Güney;”Belediye dükkanları ile ilgili mağduriyetleri nasıl düşünüyorsunuz ve 40-80-100 YTL kira veren bir kiracı noterden ihtar çekmek o esnafa zor oluyor çünkü Noter ihtarnamesi  yaklaşık 40  YTL bu da esnafı acıtıyor diye sordu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan vekilleri Mustafa Dönmez;” Eski garaj arkasındaki ayakkabıcıların yerlerinden çıkmasından dolayı çok mağdur olacaklarını bunlara çözüm bulunmasını istedi.

Sebze ve Meyve ve Seyyar Satıcılar Odası Başkanı, Vekili Yılmaz Katrancı;”Pazarcı esnafı Pazar yerlerinin sınırlarının belli olmasını istiyor.Cuma Pazarı nerde başlıyor nerde bitiyor pazarcı esnafım dışarıda kalıyor.Pazar yerlerine gece bekçisi istiyoruz, esnafımız çok mağdur oluyor.Bizler sizlerden gelen her türlü öneriyi kabul ettik.Pazar yerlerini esnafım para ile satın alıyor diğer kişiler gelip sergi açıyor.Bunlara denetlensin” dedi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Oda Başkanlarını sorduğu sorulara cevap verdi. Salih Hızlı” En son Belediye müfettişinin raporun dada belediyenin gayrimenkullerinde kiraların piyasanın rayicin çok altında kaldığı dolayısıyla bunun güncelleştirilmesiyle tenkit var. Bu tenkitler zaman içerisinde bu tenkitleri gidermemiz gerekiyor. Bunu birazda yapmamız gerekiyor. Bu kiracılar bizim kiracımız, bizim esnafımız gayrimenkullerde bütün Akhisar’ın buraları en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Biz bina kendi evimiz gibi kendi dükkânımız gibi bakmamız lazım. Bir defa bunda mutabakat sağlamamız lazım. Arkadaşlarımıza bunu dile getirdiğimizde Belediye dükkân önünde 400 YTL kira öderken belediye dükkânında bu rakam 40 YTL belediyenin kiracı arkadaşlar toplu halde gelip buna itiraz ettiler Yasal haklarını kullandılar. Biz ilk geldiğimizde dükkânlarda ucuz oturuyorsunuz arkadaşlara bunu dile getirdiğimizde karşınızdaki dükkânlar 400 YTL dediğimizde gelin 40 YTL 80 YTL yapın dediğimizde bile %15 artış yapanlar oldu. Birçok esnafımız sağduyulu davrandı. Birçok esnafımız yasal haklarımızı kullanırız dediler. Bu dükkânlar bütün Akhisar’ın gayrimenkulü. Bizim burada böyle hassasiyetimiz var. Biz bu arkadaşlarla uzlaşma yapamadığımızda bankaya gidip %15 zam yaparak kiralarını yatırıyorlardı. Birde savunuyorlar biz belediyenin 40 yıllık kiracısıyız. Tamam, 40 yıllık kiracı olabilirsiniz ama siz 40 yıldır kira 40–50–60 YTL kira vermiyorsunuz. Yasa 10 yılda bir kiralar güncelleşmesi gerekiyor. Yasa bunu söylüyor. 10 yılı dolduranlar buraları tahliye etmeleri ve tekrar ihaleye çıkarılması 10 yılı doldurmayanlar rayiç bedel üzerinden kira artış davası açılacak. Biz eski peynir pazarı ve eski kasaphane esnafına ihtarname çektik. Eski peynir pazarı esnafı ile uzlaştık 10 yılını dolduranlar bir yıl sonra dükkânları boşaltacaklar. Eski peynir pazarının orası yeşil alan meydan olacak orada herkes ekmek parasını çıkarmak istiyor. Ama yasanında verdiği yetkiyi de bizim yapmamız gerekiyor. Diğer dükkânlarımız yeni bir düzenleme yapılacağından dolayı ihtarname çekilmiştir. Amaç 10 yıldan sonra devlet malını kullanılmaması. Eski kasaphane dükkânlarını görüyorsunuz. O tarihe yakışır bir halde değil restore edilip güzelleştirmemiz gerekiyor. Daha doğru fiziksel bir yapıya kavuşması için bu çalışmayı yapıyoruz. Belediye Gelir Müdürlüğü kira günü geçen 2-3 gün geçen ihtar çekmemiz yanlış bunlara dikkat edelim.Seçim bitti bana oy veren vermeyen bana sormazların 40 YTL kiraya nasıl veriyorsunuz demezlermi bu dükkanlar benim değil siz Akhisarlıların Biz hakka hukuka inanan insanlarız .Hak yemeyiz Bu güne kadar hiç ellemeyenler utanansın Niçin güncelleştirmediler.

Belediye Başkan’ı Salih Hızlı” Benim tanımlayamadığım sözleri ancak sizler söylersiniz. Hiçbir siyasi düşünce olmadan herkes kendi tanımlar. Konuşulan şeyler olmuştur. Ancak bunlar karara bağlanmadıktan sonra boş sözlerdir Yol üzerinden geçen insanlara yol üzerindeki geçişler tutanaklar yapalım geçenleri önemli bir gelirdir. Sermaye gelenlerden para alıyorsunuz Akhisar’ın alışverişi yapılacak önemli yerlerin olması lazım buramı yapılacak tadilatından sonra bakacağız.Böyle bir yerin olmasını istiyoruz ama öyle bir iki kişiye değil” dedi.

Bld.Başkanı Salih Hızlı “Ayakkabıcılara da merkezde öyle bir yer yok ki verelim onlarıda düşünüyoruz. Her mahlleye farklı merkezler yaparak dağıtsak olurmu” dedi.

Ayakkabıcıların herkes ayakkabıcılara arada alıştı merkez bir yerde olsun görüşündeler” dedi. Oda Başkanları ile bundan böyle daha sık bir araya geleceğiz ve ortak kararlar alacağız” dedi.

Akhisar Belediye zabıta müdürü Ali veletsin “Bu sorunu kısa sürede çözeceklerini belirtirken personelimiz ile mümkün olduğu kadar çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Toplantıya katılan Akhisar Halk Eğitim Merkezi  Müdürü Arif çivi “Akhisarı’n köyleri ve kasabaları dahil 7den 70 şine her bireyinden sorumluyuz. Bizim Felsefemiz bilgili toplum bilinçli toplum Bu yıl Belediye Başkanımız Salih hızlı ‘nın önerisiyle toplantılar yaptık. Akhisar da tekstil hususunda büyük potansiyel  olduğu nacak yeterli vasıflı eleman olmadığını gözlemledik. Diğer mesleklerde buna benzer eksiklikler olabilir düşüncesiyle  ortak bir çalışma içerisine girdik .Sizlerden gelecek önerilere de açığız. Milli eğitim Bakanlığının listelediği 852 tane kurs vardır. 12 kişilik gurup kurulduğunda kurslar açılabilir” dedi.

Toplantıya Akhisar Oda Başkanları Berberler ve Kuaförler Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Sebze ve Meyva ve Seyyar Satıcılar Odası Başkanı, Vekili Yılmaz Katrancı, Elektrikçiler- Eloktronikçiler, Saatçiler  ve Motorcular  Odası  Başkanı Ali Vatansever, Madeni Sanatkarlar  Odası Başkanı  Osman çakar , S.S Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Marangozlar ve Mobilyacılar Oda Başkanı  Hasan Genli, Kahveciler Odası Başkanı Erkin Güney, Manifaturacılar ve  Tuhafiyeciler Odası  Başkanı  Rüşen üren,  Tenekeciler ve Sıhhi Tesisatçılar Odası  Başkanı  Hüseyin Selçuk, Terziler   Konfeksiyoncular  Başkan vekili Cafer Günışık, Bakkallar Bayiler ve Benzerleri Odası Başkanı Alim Mestanoğlu, Köfteciler, Lokantacılar Tatlıcılar Odası Başkanı Adem Duman, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan vekilleri Mustafa Dönmez ve Mehmet İyisoylu, Demirci, Nalbant Araba Yapan Odası Başkanı Ersin Tepeci, Belediye Başkan yardımcısı Nihat Yıldıztaş, Zabıta Müdürü Ali Veletsin, Fen İşleri Müdürü Metmet Yumukoğlu, Halkla İlişkiler Müdürü Nadir Güven ve Belediye  Hukuk  danışmanı Gazi Kızılçelik katıldı.





  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.