• BIST 8738.44
  • Altın 3027.519
  • Dolar 34.1864
  • Euro 36.9902
  • Manisa 19 °C
  • İzmir 18 °C
  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Programı Belli Oldu
  • Bay Bayan Vasıfsız İşçi Aranıyor
  • Bay-Bayan Ekip Arkadaşları Arıyoruz
  • Merkez Radikal Kurstan Cumhuriyet Bayramı Kampanyası
  • Efsane Ekim Ayı Kampanyalar Banco’da!
  • Erkek Şoför Aranıyor
  • Emekli Gece Bekçisi Aranıyor
  • Ön Saha (Pompacı) Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

İlköğretim Haftası 75 Yıl Aysun Karalar İlköğretim' de Kutlandı!

Okunma Sayısı: 8653
İlköğretim Haftası 75 Yıl Aysun Karalar İlköğretim de Kutlandı!
Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlköğretim Haftası kutlaması sabah saat 08:30’da Milli Egemenlik Meydanında Akhisar’daki tüm Okul Müdürlerinin katılmasıyla Atatürk anıtına Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sözcüer’in çelenk koymasıyla baş

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “İlköğretim Haftası” Atatürk Anıtına Çelenk Konulmasıyla Başlandı!
Akhisar: (Kenan MOLLA)

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlköğretim Haftası kutlaması sabah saat 08:30’da Milli Egemenlik Meydanında Akhisar’daki tüm Okul Müdürlerinin katılmasıyla Atatürk anıtına Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sözcüer’in çelenk koymasıyla başladı. Çelenk  koyma tören amiri Adnan Menderes Lisesi Beden Eğitim Öğretmeni Hakan Karatosun’un komutuyla bir dakikalık Saygı duruşu ve ardından  Adnan Menderes Lisesi Müzik öğretmeni  Lale Dündar Ayyıldız tarafından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla çelenk koyma töreni sona erdi.

75.Yıl Aysun Karalar İlköğretim Okulu Bahçesinde saat 10.00 da başlayan Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlköğretim Haftası kutlaması Bede Eğitim Öğretmeni Özgür Morbel’in komutuyla Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, Öğrenci Meltem Yaren öğrenciler adına bir konuşma yaptı.

75.Yıl Aysun Karalar İlköğretim Okulu Müdürü Ergün Aydın;” Bu gün burada yeni bir eğitim Öğretim Yılına başlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hepiniz hoş geldiniz.Milattan önce yaşamış Kuan Tzu adlı Çinli bilge: “Bir yıl sonrasını düşünüyorsan buğday ek, On yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, Yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir.” diyerek eğitimin önemini ve gereğini çok öz bir biçimde vurgulamıştır. Bizler 75 .Yıl Aysun Karalar ilköğretim Okulu olarak öğrencilerimize eğitim öğretime başladığımız 1999-2000 eğitim öğretim yılından beri bu ünlü bilgenin felsefesi ve Türk Milli, Eğitiminin Temel amaçları doğrultusunda hizmet vermeye çalışıyoruz.İlk açıldığımız 1999-2000 Eğitim- Öğretim yılında okulumuzun çevresindeki binaların yapım aşamasında olması nedeniyle okulumuz taşıma merkezi olarak 18 köyümüzden öğrenci alarak hizmet vermeye başlamıştır.İlerleyen dönemlerde konutların oturulur duruma gelmesiyle birlikte çevresinden de öğrencilere kapısını açmıştır.Bu gün 14 köyümüz ve çevremizdeki konutlardan da öğrenci alarak yaklaşık 420 öğrenci ile bir kez daha kapılarını eğitim öğretime açmanın sevinç ve onurunu yaşamaktadır. Cumhuriyetimizin 75. Yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde okulumuza “75.Yıl İlköğretim Okulu.” adı verilmiştir. 24 Aralık 2003 tarihinde Ağrı ili, Doğubeyazıt ilçesi Ortadirek Köyü  ilköğretim okulunda sobadan çıkan yangın nedeniyle sınıfında yangın içinde kalan öğrencilerini kurtarmak amacıyla kendi yaşamını hiçe sayarak alevlerin içine atılan Aysun Karalar, bir öğretmen arkadaşı ve öğrencisiyle birlikte şehit olmuştur. Emekli bir Öğretmen ailesinin kızı olan Aysun Karalar’ın anısını yaşatmak ve adını ölümsüzleştirmek amacıyla 2007 yılı Haziran ayında adı, değerli Valimizin oluruyla Okulumuza verilmiştir.Bu tarihten itibaren okulumuzun adı “Akhisar 75.Yıl-Aysun Karalar İlköğretim Okulu” olmuştur.Büyük Atatürk’ün 1921 yılında “ Geleceğe hazırlanan Yurt çocuklarına hiçbir güçlük karşısında boyun eğmemelerini, olanca güçleri ile bıkmadan ve yılmadan çalışmalarını ve okumakta olan çocuklarımızın ana babalarına da
yavrularının öğrenimlerini bitirmeleri için ellerinden geleni esirgememelerini” belirten sözünü bir kez daha hatırlatarak eğitim öğretimine yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerimize hoş geldiniz  ve tüm öğretmen ve öğrencilerimizin “İlköğretim Haftasını” kutluyorum” dedi.

75.Yıl Aysun Karalar İlköğretim Okulu Bahçesinde yapılan “İlköğretim Haftası “ kutlama programında konuşan Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sözcüer;” Bu gün Eğitim ve Öğretim yılının ilk günü, ilçemizde bulunan 53 okulumuzda yaklaşık 27 bin öğrencimiz yeni bir ders yılına başlıyor. Bu gün okula başlamanın heyecanı gözlerinizden okunuyor. Akhisar’da 1400 öğretmen arkadaşımızla beraber görev yapıyorsunuz.Sevgili öğrenciler öğretmenlerinizi sevin çünkü onlar sizi yarınlara hazırlayacaklar. Bu
heyecanınızı sakın kaybetmeyin, çünkü yarıları sizler inşa edeceksiniz. Bu yıl % 90 orta öğrenime devam ediyor. Bu da kesintisiz 12 yıl eğitimi ilçemizde  % 90 gerçekleştiğini görüyoruz.2 bin 400’e  yakın öğrencimiz ilköğretimden mezun olmuş ve bunun 2 bin 150 öğrenci orta öğrenime devam etmektedir.başlamıştır. Öğrencilerimizin % 55’i Mesleki ve Teknik okullara devam etmektedir, bu da Avrupa standartları  ve de Bakanlığımızın hedefi olan  % 65 Mesleki ve Teknik eğitimin ilçemizde % 55’i gerçekleştirmiş oluyoruz. Geçen yıl İlköğretim okullarımızdan mezun olan öğrencilerimizin % 20’si sınavla yapılan okullara kayıtlarını yaptırmıştır.İlçemizde eğitim seviyesi genel ortalamanın üstündedir. Bu yıl 75. Yıl İlköğretim okulumuz yeni bir anlam yeni bir İsim ile “ 75.Yıl Aysun Karalar İlköğretim Okulu” ismini alarak  bir o kadar daha da güzel oldu. Tüm Öğretmen ve Öğrencilerimizin 2007- 2008 Eğitim ve Öğretim yılımız hayırlısı olsun” dedi.

75.Yıl Aysun Karalar İlköğretim Okulu Bahçesinde yapılan “İlköğretim Haftası “ kutlama programında konuşan  Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek;”İyi bir mesleğe sahip olmanın iyi bir eğitimden geçtiğini belirten Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek “Yeni bir öğretim yılına başlamanın mutluluk ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Çünkü ülkemizde 14 milyonu aşkın öğrencimiz ve 600 bin kişiyi aşkın öğretmenimiz bugün ders başı yapıyor. Sadece onları değil anne, babalarını ailelerini çevrelerini onları taşıyan belki minibüsçüyü, kantinciyi dolayısıyla toplumun tüm kısmını ilgilendiren bir olaydır. Eğitim aslında en önemli olaydır, çünkü günümüzde ülkelerin gelişmişlik seviyelerini tespit etmek için kullanılan kriterler ve ölçütlerde kişi başına düşen milli gelir, kullandıkları demir, kağıt ve ölüm gibi onlarca kriter vardır. Ancak bunların içerisinde bir tanesi var ki o ülkede yaşayan insanların eğitim ve kültür seviyesi, işte en önemli kriter ülkenin gelişmiş yada geri kalmış olduğunun tespitine yarayan en önemli kriter bence budur. Bu nedenle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ülkede yaşayan 7’ den 70’ e herkesin öncelik okuma yazma daha sonra da iyi bir eğitim öğretim alması için eğitim kurumlarını oluşturmuş, okullar yaygınlaştırılmış ve
vatandaşlarımızın iyi bir eğitim alarak dünya ülkeleri arasında iyi bir devlet hedeflemiştir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizdir. Bugün buralarda bizler varız, ama 8 veya 10 yıl sonra buralarda bu çocuklarımızın arasında çıkacaktır. Gelecekte iyi bir meslek sahibi olmak istiyorsak şimdiden ciddi ve iyi bir eğitim alınması ve verilmesi gerekmektedir. Eğitimin önemini dikkate alarak 2 yıllık görevimde her okulumuzu bir defa ziyaret etmeyi prensip haline getirdiğimden tüm okullarımızı geçen öğretim yılında ve önceki yılda dolaştım ve bu yıl da dolaşmaya devam edeceğim” dedi.

Programı Türkçe Öğretmeni Mustafa Ada sunduğu 75.Yıl Aysun Karalar İlköğretim Okulu Bahçesinde yapılan  törende “İlköğretim Haftası" kutlama programında Öğrenciler Gülden Dinçer (Açıldı Okulumuz), Ayşe Sırt (Okulumuz),Derya Gülen (İlköğretim Haftası ) şiirlerini okudular.Gonca Karaman  tün öğrencilerle beraber Andımızı okudu. Sabiha-Mustafa Göldelioğlu İlköğretim Okulu Folklor ekibinin oyunları ile devam etti.

Eğitim şehidi Aysun Karalar’ın  Annesi İlhan ve Babası emekli öğretmen Abdullah Karalar’a  günün anısına Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek plaket verdi. Program sonunda daha önceden belirtilen programın dışına çıkılması nedeni ile Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek okul yöneticilerini sert bir dille uyararak dikkat etmelerini istedi.

75.Yıl Aysun Karalar İlköğretim Okulu Bahçesinde yapılan “İlköğretim Haftası“ kutlama programına Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Silah Sistem Albay Tanju İncesu, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın. Akhisar Adelet Komisyon Başkanı Muhammet Güney, Daire Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Aysun Öğretmen Özgeçmişi

Kayseri’nin Develi İlçesi’nde 19 Ocak 1980’de doğan Aysun, çocukluk yıllarını babasının görevi nedeniyle okul bahçesinde öğrenciler arasında geçirmiş. İlkokulu Kayseri Gazi Osman Paşa İlkokulu’nda bitirmiştir. Ortaokulu, babasının yer değiştirmesi nedeniyle 1991/1992 eğitim öğretim yılında Akhisar Ortaokulu’nda başlamış 1993/1994’de bitirdiği bu okuldan sonra aynı yıl Akhisar Yabancı Ağırlıklı Lise’ye kaydını yaptırmış, 1997/1998 yılında mezun olmuştur. İlk ve orta öğretimde başarılı bir öğrenci olan Aysun, kompozisyon dalında Akhisar ve Manisa birincilikleri kazanmıştır. “Gençlik ve Uyuşturucu” başlığı altındaki yazma çalışması ülke genelinde ses getirmiş, dönemin dev bakanı lşılay Saygın tarafından sertifika ile ödüllendirilmiştir. Liseyi bitirdiği yıl girdiği üniversite sınavında başarılı olarak Denizli Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne girmeye hak kazanmış ve öğretmenliğe ilk adımını atmıştır. İnsanları sevmeyi kendine amaç edinen Aysun öğretmen, fakültede okuduğu yıllarda meydana gelen deprem felaketine duyarsız kalmamış 5-6 kişilik bir arkadaş grubuyla, okul içinde kampanya başlatmış, bunu Denizli İli geneline yayarak, deprem zedelere bir şeyler ulaştırmayı başarmıştır.Aysun öğretmen, 2001/2002 eğitim-öğretim yılı sonunda fakülteyi bitirmiş, öğretmen olarak Ağrı ili Doğubeyazıt İlçesi Ortadirek Köyü’ne atanmıştır.Sevgi dolu yüreğiyle, yaklaştığı köylülerle kısa sürede kaynaşmış, sıcak bir arkadaşlık kurduğu Burçin öğretmenle birlikte köyün öğretmeni olmayı başarmışlardır. Bu yaklaşım, öylesine içten bir duruma gelmiş ki köy kadınları, Aysun öğretmene “muhtarımız sen ol” demeye kadar ilerlemiş.

2002/2003 eğitim-öğretim yılında oklunu hazırlayan Aysun ve Burçin öğretmenler, sevgi ve neşeyle eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamış, bu arada ayrıca iki kız öğrencinin Doğubeyazıt’ta okuyabilmesi için gerekli girişim ve desteklerde bulunmuş, öğrencilerin öğrenimlerinin devamını sağlamışlardır.

Bu neşeli günler 24 Aralık 2003 günü kızıl alevlerle kızarmış, okulda yangın çıkmış, içeride kalan birkaç öğrenci ve Burçin öğretmeni kurtarmak amacıyla kabanını eline almış ölümü düşünmeden alevlerin arasına dalmış, birkaç öğrenciyi dışarı çıkarmasına rağmen Aysun öğretmen de alevlere yenik düşmüş, ağır yanıklarla Burçin öğretmenle birlikte önce Doğubeyazıt’a sonra Van ve Diyarbakır’a, en sonunda da Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne getirilmiş, tedavilere rağmen önce Burçin öğretmen yaşamını yitirmiş, her zamanki inadıyla direnen Aysun öğretmen de 28 Aralık 2003’de yaşamını yitirmiştir.

Eğitim-öğretim için yaşamlarını vermeleri, gösterdikleri özveriler onların ölümlerinin ardından da eğitim-öğretime katkıda bulunmalarını sağlamıştır. Adlarına onur belgeleri verilmiş, 19 Mayıs üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Aysun Karalar ve Burçin Uysal sınıfları açılmış, İstanbul’da Nazlı Turgut adlı duyarlı bir vatandaşın oluşturduğu bir grup Doğubeyazıt’a beş bin kitap kapasitesine sahip Aysun ve Burçin Halk Kütüphanesi’ni kurmuştur. Van’ın iki sınıflı bir okulu, Aysun ve Burçin öğretmenlerin anısına, Ataşehir Rotary Kulüp tarafından yedi sınıflı bir okul haline getirilmiştir. Ayrıca Kültür üniversitesi, üniversiteli öğrenciler anketi sonucu “En yürekli Kadınlar Onur Ödülü”ne layık görülmüştür. Giresun Eğitim Fakültesi öğrencileri Aysun ve Burçin öğretmenin yaşantısından kesitler sunan “Bu Tebeşirde İs Var” oyununu hazırlamışlar, yanlarında getirdikleri iki bin kitabı Gazi Ahmet Vehbi  Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu Kütüphanesi’ne bağışlamışlardır. Kütüphaneye Aysun Öğretmen adı verilmiştir.

























  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.