- Akhisar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfından 2150 Aileye 215 Bin YTL Gıda Yardımı
>>>>>Kenan MOLLA
Akhisar Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kurban Bayramı nedeniyle 2 Bin 150 aileye nakdi yardımda bulundu. Yapılan yardımların muhtaç ailelere bizzat teslim edildiği belirten Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek 9 belde ve 86 köyde bulunan vakıf görevlilerince yardımların yapıldığını belirtti.
Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek yaptığı basın açıklamasında Akhisar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bu yıl da Kurban Bayramı münasebetiyle ilçemizde bulunan ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulundu. Vakıf görevlileri tarafından daha önceden mahallinde yapılan incelemeler sonucu tespit edilerek Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından yardım yapılmasına karar verilen, ilçe merkezi, belde ve köylerde ikamet etmekte olan yardıma muhtaç 2 bin 150 aileye 100'er YTL olmak üzere toplam 215 bin YTL nakit gıda yardımı yapılmıştır.
Yardımlar; ilçe merkezindeki 14 mahallemizde, her mahalle için tespit edilen gün ve saatte vatandaşlarımızın mahalle muhtarlıklarına çağrılarak vakıf elemanlarınca ödeme yapılması, 9 belde ve 86 köyümüzde ise vakıf görevlilerinin ilgili birime giderek yardımı teslim etmesi şeklinde, izdihama yol açmadan gerçekleştirilmiş olup, ihtiyaç sahipleri de rencide edilmemiştir. Belirlenen tarihte yardımını alamayan hak sahipleri de yardımlarını vakfa gelerek almışlardır. Kurban Bayramına 12 gün kala başlayan yardımlar 2 haftada tamamlanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.
Böylece ilçemizdeki yaşlı, özürlü, ekonomik açıdan ihtiyaç sahibi 2.150 ailenin Bayram ihtiyaçlarının kısmen karşılanmasına yardımcı olunarak, Vakfın amacı olan sosyal yardımlaşma ve dayanışma gerçekleştirilmeye çalışılmıştır dedi.