• BIST 9747.07
  • Altın 4018.98
  • Dolar 38.7602
  • Euro 42.9724
  • Manisa 21 °C
  • İzmir 22 °C
  • Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması
  • Hocalara Geldik Başarı Merkezi
  • Futbol Hakem Kursu Açılıyor
  • Hocalara Geldik Başarı Merkezi Bursluluk Sınavı
  • Vasıflı Vasıfsız Personel Alınacaktır

Sivil Savunma Tatbikatı Gerçeği Gibi Yapıldı!

Okunma Sayısı: 2995
Sivil Savunma Tatbikatı Gerçeği Gibi Yapıldı!
Sivil Savunma Teşkilatının 49’ncu kuruluş yıldönümü kutlamaları, Akhisar’da okullardan başlanarak yapılıyor. 28 Şubat “Sivil Savunma Günü” kapsamında tüm okullarımızda; Sivil Savunma Kulübü Öğretmen ve  öğrencilerinin sorumluluğunda, diğer

Sivil Savunma Tatbikatı Gerçeği Gibi Yapıldı!
>>>>>Kenan MOLLA

Sivil Savunma Teşkilatının 49’ncu kuruluş yıldönümü kutlamaları, Akhisar’da okullardan başlanarak yapılıyor. 28 Şubat “Sivil Savunma Günü” kapsamında tüm okullarımızda; Sivil Savunma Kulübü Öğretmen ve  öğrencilerinin sorumluluğunda, diğer tüm öğretmen ve öğrencilerce  kutlamalar yapılıyor. Bir çok okulda ise İlçe Sivil Savunma Müdürlüğünün organizesi ile İkaz-Alarm, Bina Tahliye, Deprem, Yangın ve Arama-Kurtarma tatbikatları yapılıyor.

Akhisar İlçe Sivil Savunma Müdürü  Suudi Arslan,” Türkiye’de Sivil Toplum Kuruluşları bakımından çok iyi bir durumda gelindi. Sivil Savunma, Tabii Afetler, Yangınlar vb konulardaki çalışmaların çok iyi bir duruma getirildiği, hatta bir çok vilayette yapılamayan çalışmaların ve tedbirlerin İlçemizde yapıyoruz. Akhisar halkının, sivil toplum kuruluşlarının, işletmelerin, okulların ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının mükemmel bir duyarlılık ve dayanışma içinde bulunduğu, bu hususların da başarıyı ve çalışma azmimizi kamçılıyor. Sivil Savunma Müdürlüğü olarak organize ettiğimiz, eğitim ve tatbikatların gerçeğe uygun olarak yapmaya çalışıyoruz. Bu gün  Akhisar Anadolu Çağlak Lisesinde sabah Saat 10:00’da yapılan Sivil Savunma tatbikatı  gerçeği aratmayacak haldeydi. Akhisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yangın ve kurtarma ekipleri ile Sağlık Grup Başkanlığının 112 Acil Servis Ambulans ekiplerinin de iştirak ettiği tatbikatlarda büyük başarı elde gerçekleştirdik. Bu tatbikatlarla eksiklerimizin tamamlanması, organize sorununun ortadan kaldırılması vb. imkan ve kabiliyetlerinin değerlendirildiğini dile getirdi.  Bu çalışmalar bir gün veya bir hafta sınırlandırılamaz, yılın her gününün Sivil Savunma ile dolu dolu geçtiğini, okullardaki tatbikat ve eğitimlerin bitimi ile Sivil halk, Kurum Kuruluş ve Özel sektörlerde de çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Sivil Savunma Haftası Tatbikatları Ticaret Odası İlköğretim Okulunda son buldu.

Öğleden sonra saat 14:00’te Akhisar Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından Sivil Savunma Haftası nedeniyle Akhisar Ticaret Odası İlköğretim Okulunda son buldu.

Akhisar Sivil savunma Müdürü Suudi Arslan; depremde, yangında ve afetlerde öğrencilerin neler yapabileceğini anlattı. Öğrencilerin sınıflarına girdiklerinde tatbikat için çalan siren sesi ile öğrenciler önce sınıflarda masaların altına başlarına kitap koyarak girdiler. İkinci bir sirende sınıfları boşalttılar. İçeride yaralı olarak kalan öğrencilerde okulun sivil savunma kolunda bulunan öğrenciler tarafından çıkarılırken bazı öğrenciler de yangın söndürme İtfaiye arabası merdiveni, sedyeyi iplerle indirdiler. 112 Acil Servis ekibinin de hazır bulunduğu, anında müdahale ve yaralıların gerçek bir yaralı taşır gibi ambulansa taşıdılar. Daha sonra Akhisar Belediyesi İtfaiye Amiri Adnan Selvi yangın anında mutfaklarda  bulunan tüplerin yangında nasıl söndürülebileceğini tatbikini yaparak öğrencileri bilgilendirdiler.












































  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.