Akhisar: (Kenan MOLLA)
Akhisar Şeyhisa Mahallesi 74 Sokak 2 No'da bulunan Sarı Ahmet Paşa Aş evi Ramazan ayı münasebetiyle 300 kişiye torba ile erzak dağıttı. Sarı Ahmet Paşa Aş evi yıl içersinde her gün 700 kişiye yemek verirken Ramazan ayında bunu bin kişiye çıkardı. Sarı Ahmet Paşa Aşevi Derneği Müdürü Ali Doru ve 5 personeli ile bu hizmeti sürdürüyor.
Akhisar Sarı Ahmet Paşa Aş evi Derneği Başkanı Süleyman İşçi; Bu yıl Aş evimizde Ramazan ayı münasebetiyle 300 kişiye torba içersinde Pirinç, Şeker, yağ, Fasulye, Nohut, Zeytin, Sabun, et ve Akhisar Belediyesinin verdiği 30 TL, çek var. Yıl içersinde her gün 700 kişilik vatandaşlarımıza sıcak yemek veriyoruz. Ramazan ayında bunu bin kişiye çıkardık. Akhisarlılar bizlere hep soruyor bu faaliyeti kim yapıyor diye çok sık sorular gelmektedir. Bizim burada resmi kurumlarla ciddi bir bağımız yoktur. Burası 1481 yılında cami, aşevi, hamam, han olmak üzere Sarı Ahmet Paşa tarafından yaptırılmış ve 1965 yılına kadar burada imalathane olarak yemek verilmiştir ama 1965 yılından sonra onun mirasçıları yapmamış ve bitmiştir. Biz bu binayı vakıflar genel müdürlüğünden kiralamak maksadıyla restore ettik. Sarı Ahmet Paşa Aşevi Yaşama ve Yaşatma Derneği olarak Akhisar halkının katkılarıyla ve bağışlarıyla yapıyoruz. Sarı Ahmet Paşa Aşevi Yaşama ve Yaşatma Derneği olarak Akhisar halkının katkılarıyla ve bağışlarıyla yapıyoruz. Kesinlikle hiçbir resmi kurum ve siyasi parti'ye bağlı değiliz. Yani biz bağımsız tamamen bütün amacımız Akhisar'da yemek bulamadığından dolayı aç gezen aç kalan insan kalmasın biz onları doyuralım istiyoruz ve dolayısıyla bize müracaat eden insanların durumlarını, inceliyoruz, araştırıyoruz durumları gerçekten kötü ise buraya gelebiliyorsa buradan değilse evine kadar götürüp doyuruyoruz.
Aşevimizde her gün 100 kişi burada yiyor, 100-125 aile yemeğini buradan alıyor ve 150 haneye de taşıt ile servis yapıyoruz. Akhisar özellikle bu işte bize hem ekonomik hem de gıda yönüyle büyük destek veren hayırseverlerimiz var. Bizlere yardımcı olan vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Akhisar'daki ekonomik durumu iyi olan insanlar bize her ay 20, 30, 50 TL ile bizim kurduğumuz abone sistemiyle bize yardım yapıyorlar. Akhisarlı vatandaşlarımızın Aşevimi gelip görmeleri ve burada gördüklerini eşine dostuna anlatmaları halinde nasıl çalıştığımızı duymalarını istiyoruz dedi.
Sarı Ahmet Paşa Aşevi Banka Hesap Numarası: Vakıfbank Akhisar Şubesi: 2025221