• BIST 9321.64
  • Altın 4187.919
  • Dolar 38.1792
  • Euro 43.9627
  • Manisa 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması
  • Hocalara Geldik Başarı Merkezi
  • Futbol Hakem Kursu Açılıyor
  • Hocalara Geldik Başarı Merkezi Bursluluk Sınavı
  • Vasıflı Vasıfsız Personel Alınacaktır

Ravika Zeytinyağı, Amerika'da 20 milyon kişiye ulaşacak

Okunma Sayısı: 6068
Ravika Zeytinyağı, Amerikada 20 milyon kişiye ulaşacak
Ravika, ABD ile bugüne kadarki en büyük hacimli zeytinyağı anlaşmasına imza attı. ABD'nin doğu eyaletlerinden Teksas'a kadar 80 noktada satışa sunulmaya başlanan Ravika, Amerika'ya yıllık 500 bin litre zeytinyağı ihraç edecek.

Ravika Zeytinyağı, Amerika'da 20 milyon kişiye ulaşacak
Akhisar (Kenan MOLLA)

Ravika, ABD ile bugüne kadarki en büyük hacimli zeytinyağı anlaşmasına imza attı. ABD'nin doğu eyaletlerinden Teksas'a kadar 80 noktada satışa sunulmaya başlanan Ravika, Amerika'ya yıllık 500 bin litre zeytinyağı ihraç edecek.

Türk zeytinyağını dünyaya tanıtmak için elçi gibi çalışan Ravika, yaptığı yoğun tanıtım aktiviteleriyle birlikte gittiği her ülkeden başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Ravika'nın son olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde yaptığı anlaşmayla ihracat yaptığı ülke sayısı 18'e ulaştı.

Ravika, yıllık 250.000 ton tüketim ile dünyadaki en büyük zeytinyağı pazarı olan Amerika'nın toplam zeytinyağı ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu karşılamayı hedefliyor. Özellikle erken hasat ürünü "Eylül" ve organik ürün gamında Amerikalılardan tam not alan Ravika, bu pazardaki iddiasını önümüzdeki yıllarda daha yukarılara taşıyacak. Amerika ile bu büyüklükte anlaşma yapan ilk Türk markası olma özelliğini de taşıyan Ravika, böylece Türk zeytinyağının da global pazardaki iddiasının da altını bir kez daha çizmiş oldu. Ravika'nın Amerika'daki satış noktaları arasında; New York'un en prestijli gurme mağazası olan tarihi Kalustanya, 400 çeşit peynirin satıldığı Boston'daki Formaggio Kitchen öne çıkanlar arasında.

Şu anda Bulgaristan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Hong Kong, Rusya, Amerika, Kanada, Kosova, Makedonya, Çin, Norveç, Hindistan, Ukrayna, Maldiv Adaları, İsviçre, İngiltere, İran ve Dubai'ye zeytinyağı ihraç eden Ravika, 2009'da bu ülkelere Katar, Umman, Kuveyt, İsrail, Brezilya ve Japonya'yı da ekleyerek toplam 1.5 milyon litre zeytinyağı ihraç etmeyi hedefliyor
Editöre Not: "Ravika Zeytinyağı" 2005 yılında Keskinoğlu Şirketler Grubu tarafından kuruldu. Ravika zeytinyağları Manisa Akhisar'ın Kayışlar Kasabası'na bağlı Ravika Köyü'nde, yaklaşık 100 dönüm arazi üzerinde Keskinoğlu'nun kurucusu ve ebedi başkanı, merhum İsmail Keskinoğlu'nun anısına 1856 yılına ait tarihi makineler kullanılarak üretiliyor. Keskinoğlu Şirketler Grubu'nun kurucusu İsmail Keskinoğlu'nun 1900 yılında doğduğu, Yunanistan'ın Drama Kasabası'na bağlı Ravika Köyü örnek alınarak iki yılda inşa edilen Ravika Köyü'nde özel olarak yetiştirilen zeytin ağaçlarından özenle seçilerek toplanan zeytinler, Drama Yağhanesi'nde soğuk sıkım yöntemiyle üretildiği için fark edilen bir lezzet üstünlüğüne sahip.

 




  • Yorumlar 5
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.