• BIST 8876.22
  • Altın 2928.215
  • Dolar 34.2375
  • Euro 37.4474
  • Manisa 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Efsane Ekim Ayı Kampanyalar Banco’da!
  • Erkek Şoför Aranıyor
  • Emekli Gece Bekçisi Aranıyor
  • Ön Saha (Pompacı) Aranıyor
  • İngilizce Konuşma Kulübü Dersleri 12 Ekimde Başlıyor
  • Gençlerimizin ‘Günaydın Çorbası’ Bizden!
  • Hızlı Okuma ve Anlama Kursu Deniz Kurs Merkezinde
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Bay Eleman Aranıyor
  • Bay Bayan Vasıfsız İşçi Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

RAVIKA yeni yatırımıyla pazardaki 3’üncü yılında ilk 5’i hedefliyor!

Okunma Sayısı: 6660
RAVIKA yeni yatırımıyla pazardaki 3’üncü yılında ilk 5’i hedefliyor!
Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun yatırımı olan Ravika Zeytinyağı Şirket Merkezinin de bulunduğu  Ravika Köyüne  yapılan basın gezisi sırasında yeni yatırım ve pazar hedeflerini Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkan

RAVIKA yeni yatırımıyla pazardaki 3’üncü yılında ilk 5’i hedefliyor!
>>>>>Kenan MOLLA

Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun yatırımı olan Ravika Zeytinyağı Şirket Merkezinin de bulunduğu  Ravika Köyüne  yapılan basın gezisi sırasında yeni yatırım ve pazar hedeflerini Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu açıkladı. Ravika Köyünü ziyaret eden basın mensupları  zeytin nasıl toplanır, ve ne gibi işlemlerden geçtikten sonra Zeytin yağına dönüşümünü uygulamalı olarak yaparak gördüler.

Ravika Zeytinyağının iç ve dış piyasada kısa sürede göstermiş olduğu ticari başarı ve tüketicilerden gelen talepler nedeniyle
yatırımlarını arttırma kararı aldığını belirten  Keskin Keskinoğlu, Ravika Köyü seminer salonunda yaptığı açıklamada basına bilgi verdi. Keskin Keskinoğlu ” Ravika yeni ürünlerle pazarı genişletirken kapasitesini artırarak Türkiye toplam zeytinyağı üretiminin 7,5’ini karşılayacak.Keskinoğlu Şirketler Grubu, 2005 yılında kurduğu ve bugüne kadar 4 milyon ‘(TL yatırım yaptığı Ravika Zeytinyağı’nın pazardaki iddiasını artırmak için 2,5 milyon YTL daha ek yatırım gerçekleştirdi. 2 yıl boyunca emin adımlarla ilerleyen ve sunduğu yeni ürünlerle pazarı hareketlendiren Ravika Zeytinyağı, yeni dolumhane yatırımıyla yıllık zeytinyağı dolum kapasitesini 12 bin tona ulaştırdı. Ravika böylelikle, Türkiye toplam zeytinyağı üretiminin yüzde 7,5’ini karşılamak için gerekli alt yapısını tamamladı.Ayvalık ve Akhisar zeytinlerinden soğuk sıkım olarak üretilen Ravika, Türkiye’deki aktif pazarlama stratejisi ve uluslararası fuarlara yoğun katılımı ile başarılı bir yıl geçirdi. Yılı yüzde 5’lık pazar payı ve 19 milyon YTL ciro ile kapatmayı hedefleyen Ravika, Fiji Adaları, Amerika, Kanada, Çin, Hong Kong, Rusya, Bosna Hersek, Azerbaycan, Makedonya ve Kosova’ya ihracat yapıyor. 2007 yılı içinde şu ana kadar toplam 300 bin lt. ihracat gerçekleştiren Ravika, önümüzdeki yıl Singapur, Tayland, Norveç, Hırvatistan, Özbekistan, Kazakistan pazarına girmeyi, 2008 yılında ise Almanya ve Danimarka’ya organik zeytinyağı ihracatı gerçekleştirmeyi hedefliyor. Ravika 2008’de ise, cirosunu 36 milyon YTL’ ye pazar payını da yüzde 9’a çıkarmayı planlıyor. AR-GE’ ye de ağırlık veren Ravika, limonlu, fesleğenli, kekikli, naneli, beyaz üzüm, kırmızı üzüm ve balsamik sirkeli zeytinyağı üretimine başlayarak, şu anda çeşnili zeytinyağı ürünlerini Türkiye’de tüketiciye sunan tek marka olma özelliğini de koruyor” dedi.

Ravika Köyü

Manisa Akhisar’da yaklaşık 100 dönümlük arazi üzerine kurulan Ravika Köyü, 2,5 milyon ‘YTL yatırımla, Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun kurucusu İsmail Keskinoğlu’nun 1900 yılında doğduğu, Yunanistan’ın Drama Kasabası’na bağlı Ravika Köyü’ne sadık kalarak iki yılda inşa edildi.

Ravika Köyü’nün yapım aşamasında Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sıdıka Keskinoğlu ve Mimar Ercan Abaka Yunanistan’a giderek incelemelerde bulundular. Fotoğraf arşivlerinden de yararlanarak binaların mimari özelliklerini araştırdılar. Bu detaylı araştırmalar yaklaşık bir yıl kadar sürdü. Köy meydanı, köy kahvesi, Drama yağhanesi, köy muhtarlığı, berberi, konağı, ilkokulu, demircisi, değirmeni, bakkalı, camisi, nalbant’ı, marangozu ve hayvan çiftlikleri bulunan Ravika Köyü, her öğesi özenli ve uzun bir çalışmanın eseri. Balkan mimarisi ile birlikte Anadolu mimarisindeki motifleri içinde yaşatan Ravika Köyü, bu anlamda, iki ayrı kültürün birbirine ne kadar yakın Olduğunun da bir kanıtı. 2007 yılı içinde 600 mi YTL daha yatırım yap Ravika Köyü’ne müze ve seminer odası da eklendi. Müzede, Keskinoğlu Şirket Grubu’nun birçoğu kendi icatları olan ilk üretim makineleri ve şirket kurucusu İsmail Keskinoğlu’nun 1900’lü yıllarda kullandığı antika arabalar sergileniyor.

Şu anda halka kapalı olan ve Türkiye’de bir benzeri daha olmayan Ravika Köyü’nün gelecekte, “kültür ve sanat köyü” olarak kullanılması planlanıyor.

Ravika Zeytinyağı Üretimi

Ravika zeytinyağı üretimi için özenle seçilen zeytinler, Drama yağhanesinin içindeki yıkama makinesinde dal ve yapraklarından ayrılarak y Yıkanan zeytinler helezonlar aracılığı ile ezici taşlara geliyor. Burada 30 dakika boyunca ezilen ve hamur haline getirilen zeytinler, sıkım çuvallarına doldurularak cold presin üzerine diziliyor. Hamur halindeki zeytin cold preste 1 saat boyunca sıkılıyor. Bu işlem sonrasında zeytinin kara suyu ve yağı birlikte elde edilerek, bu haliyle dinlendirme havuzuna dolduruluyor. Burada 3 saat bekletiliyor. Yağın özgül ağırlığı nedeniyle bir süre sonra zeytinyağı yüzeye yak!aş ve havuzların altındaki yanalar açılarak zeytinin suyu dışarı atılıyor. Bu işleme havuzda saf yağ kalana kadar devam ediliyor. Elde edilen yağ dolum tesislerine gönderiliyor. Elde edilen zeytinyağı öncelikle kalite kontrol laboratuarlarında HACCP Gıda güvenliği testlerinden geçiriliyor. Daha sonra kontrol ve analiz işlemleri tamamlanarak depolama tanklarına konup 1. filtreleme işleminden geçiriliyor ve böylece birinci filtre aşaması sona erdiriliyor. İlk filtrelemede içindeki tortularından arındırılan zeytinyağı, depolama tanklarında 15 gün dinlendirilerek ikinci filtreleme aşamasına geçiriliyor. Bu aşamadan sonra tekrar depolama tanklarına alınan zeytinyağının dolumu yapı1ıyor.

Keskinoğlu Şirketler Grubu

Tavukçuluk sektöründe 44’ncü yılını dolduran, Türkiye’nin ilk ve tek tam entegre tavukçuluk tesisine sahip olan Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun temeli, merhum İsmail Keskinoğlu tarafından 1963 yılında bir Denizli horozu ve iki tavukla atıldı. İsmail Keskinoğlu, oğulları Fevzi ve Mehmet Keskinoğlu’nun ısrarı üzerine, 1963 yılında minyatür bir tavuk çiftliği kurarak üretime başladı. Yumurtanın fazlasını bakkala satmaya başlayan Keskinoğlu kısa süre içerisinde yumurta ticaretini genişletti. 1967 yılında ise, Fevzi Keskinoğlu devlet çiftliğini ziyareti sırasında gördüğü kuluçka makinesinin tahtadan bir benzerini kendi el becerisiyle yapmayı denedi ve ilk kullanımda 700 yumurtadan sadece 3 civciv çıktı. İsmail Keskinoğlu ise köylerden toplanan döllenmiş yumurtaları kuluçkaya yatırarak birçok civciv elde etti ve ahşap kuluçka makinesiyle yumurta yönlü civciv üretimine başladı.

Üç yıl sonra, Keskinoğlu firması seri ve bilinçli çalışmaları ile Türkiye’nin aranılan firmaları arasına
girdi. 1975 yılında alınan büyüme kararı ile Akhisar’ın Kayalıoğlu Kasabası’nda 60 dönüm arazi satın alınarak 10 bin kapasiteli kümeslerle, kafeste yumurta tavukçuluğuna geçildi. Ardından 1981 yılında saatte 8 ton yem üreten Keskinoğlu Yem Fabrikası, 1986 yılında her biri 35 bin yarka kapasiteli 13 kümeste yarka üretimi ve 1994 yılında yılda 100 milyon adet yumurta kabının üretildiği viol fabrikası devreye girdi. 1997 yılında ise yılda 30 bin ton üretim kapasiteli Keskinoğlu Piliç İşleme ve Değerlendirme Entegre Tesisleri açıldı.

Keskinoğlu 2000’li yıllarda da büyümeye devam etti. Artan talebe bağlı olarak, 2000 yılında el değmeden yumurta üretiminin
yapıldığı 10 katlı tam otomatik kümesler devreye girdi. İsmail Keskinoğlu 2001 yılında 101 yaşında yaşama veda ederken ardında Türkiye’nin ilk ve tek tam entegre kuruluşu olan büyümeye devam eden Keskinoğlu Şirketler Grubu’nu bıraktı. Keskinoğlu, 2002 yılında Türkiye’de ilk ve tek olarak gerçekleştirilen Keskinoğlu ‘Doğal Besi’ özel yumurta üretimine başladı. Aynı yıl, günde 200 ton organik tavuk gübresi işleme, 60 ton da üretim yapma kapasitesine sahip olacak Keskinoğlu Gübre Fabrikası’nın yapımına başlandı.

2003 yılına gelindiğinde Keskinoğu Şirketler Grubu entegre tesislerinde yüzde elli kapasite artışı kararı alındı ve aynı yıl organik
tavuk gübresi “Organica” tesisleri ile gübre üretimine başlandı. 2004 yılında 240 bin adet tavuk kapasiteli, 12 katlı kümesler devreye girerken, saatte 100 ton yem üretme kapasitesine sahip yem fabrikasının temelleri atıldı ve 50 bin ton ham madde depolama kapasiteli silolar devreye girdi.

Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun kurucusu ve ebedi başkanı merhum İsmail Keskinoğlu’nun anısını yaşatmak adına, 2002 yılında, kendisinin Yunanistan’da doğduğu Drama Kasabası Ravika Köyü’nün bir benzeri Manisa- Akhisar ilçesi Kayışlar Kasabası’nda kuruldu. Ravika Köyü, okulu, berberi, kahvehanesiyle birebir inşa edilirken, köyün içine Türkiye’nin çeşitli yörelerinden evlerin
kimlikleri de taşındı. Bu köyün kalıcılığını sağlamak adına da Ravika Köyü’ndeki aslına sadık kalarak yapılan Drama Yağhanesi’nde 1856 yılına ait tarihi makineler ile taş baskı, soğuk sıkım yöntemi ile zeytinyağı üretimine başlandı.

Türkiye’nin ilk ve tek tam entegre tavukçuluk tesisine sahip olan Keskinoğlu Şirketler Grubu, Avrupa Birliği’ne ihracat yapabilir ön
izin numarasını alan 5 piliç eti firmasından biri. Sahip olduğu ISO 9001, HACCP ve OHSAS 18001, “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetim Sistemi” sertifikaları ile de sektörde öncü konumda olan Keskinoğlu Şirketler Grubu, 2006 yılında İstanbul Sanayi Odası tarafından hazırlanan Türkiye’nin en büyük 500 şirketi sıralamasında 194’üncü sırada yerini aldı. 2005 yılında 165 milyon YTL olan cirosunu 2006 yılında 210 milyon YTL’ ye yükselten Keskinoğlu 2006 yılını yüzde 27’lik büyüme ile kapattı.

Beyaz et sektöründe yüzde 6,5’lik bir paya sahip olan Keskinoğlu, ambalajlı yumurta pazarında yüzde 70’lik pazar payı ile lider konumda.

Keskinoğlu, Ravika zeytinyağının iç ve dış piyasada kısa sürede göstermiş olduğu ticari başarı ve tüketicilerden gelen talep nedeniyle 2007 yılı başında yatırımı artırma kararı aldı. Büyüme kararı ile birlikte Ravika’da logo ve ambalaj değişikliğine gidildi. Ravika 2006 yılı sonu itibariyle yüzde 5 olan zeytinyağı pazar payını 2007 yılı sonunda yüzde 9’a çıkarmayı hedefliyor.

Bugün ikinci ve üçüncü kuşak aile yöneticilerin yönettiği şirkette; piliç eti üretimi, işlenmiş piliç eti üretimi, ticari yumurta üretimi, yumurta yönlü civciv üretimi, yem üretimi, yarka yetiştirme, broiler civciv üretimi, viol üretimi, doğal gübre üretimi, Ravika zeytinyağı, zeytin ve sabun üretimi ve kağıt bazlı sarf sağlık malzemeleri gibi pek çok faaliyet kolu bulunmakta.

Keskinoğlu 2007 yılı başında 2 milyon Euro yatırım yaparak sağlık sektörüne girdi. Sanikes markasıyla tek kullanımlık kağıt bazlı böbrek küvet, ördek ve sürgü üretimi gerçekleştiren Keskinoğlu Türkiye’de bu alanda üretim yapan ilk ve tek firma.

Piliç eti ihracatı yapılan ülkeler; Özbekistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Tacikistan ve Kıbrıs

Yumurta ihracatı yapılan ülkeler; İrak, İsrail, KKTC, Bosna Hersek ve Azerbaycan

Zeytinyağı ihracatı yapılan ülkeler; Bosna Hersek, Azerbaycan, Hong Kong, Rusya, Makedonya, Kosova, Amerika, Danimarka, Kanada, Makedonya, Çin, Fiji Adaları ve Kosova

Üretim Kapasitesi

Keskinoğlu Şirketler Grubu bünyesindeki ünitelerde yıllık;, 550 milyon adet yumurta, 90 milyon adet viol (yumurta kabı), 6 milyon adet yumurta yönlü dişi civciv, 2 milyon 200 bin adet yarka, 30 milyon adet broiler (etlik) civciv, 20 bin ton Organica gübre.


























































  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.