Paksu'da Arıtma Sistemleri
Haber Merkezi
Paksu 22 yıldır faaliyette olan kaliteli su arıtımında en iyi hizmeti sunan, kaliteyi ve müşteri memnuniyetini esas adlıklarını belirten işletme yetkilileri, son yıllarda tüm dünyada yaygın olarak kullanılan Reverse Ozmosıs Su Arıtma Sistemlerinin satış, her marka ve model tamir, bakım, yedek parça, filtre sistemleri, yumuşatma sistemleri olarak faaliyet verdiği bildirildi.
Paksu başta İzmir olmak üzere Manisa ve Balıkesir il ve ilçelerine hizmet verdiğini belirten şirket yetkilileri yaptığı açıklamada Manisa Akhisar ilçesinde 58 adet cihazımız bulunmaktadır. 6 ay da bir olan filtre değişim zamanlarını biz takip etmekteyiz, filtre değişim zamanı geldiği zaman sizlere telefon edip kendimiz bizzat gelip filtrelerinizi biz değiştiriyoruz, herhangi bir arıza durumunda garanti kapsamı içindeyken hiçbir ücret almadan gelip cihazınızın sorununu gideriyoruz, cihazlarımız 2 yıl garantilidir filtre değişimleri garanti kapsamına girmemektedir vücudumuzun yüzde 70 i Su'dur. Beynimizin ve kanımızın yüzde 90 ı, akciğer ve karaciğerlerimizin yüzde 86 sı sudur.yani vücudumuz sudan ibarettir. Sağlığımız içtiğimiz suyun kalitesine bağlıdır. İçme suyu problemi kafanızdan tamamen silinecek, en kaliteli içme suyunuz 24 saat 365 gün eviniz de veya işyeriniz de hazır. fabrikalara, sitelere, hastanelere vs Büyük ozmos sistemleri kurumu yapmaktayız dedi.
Reverse Ozmosis Arıtma Sistemi Nedir?
Reverse Ozmosis, suyun içindeki yabancı maddeleri basınç ve yarı geçirgen(membran) aracılığı ile arındıran ileri bir filtrasyon sistemidir. Bu işlem ile su, tüm mikroorganizmalar, kirlilik oluşturabilecek tüm maddeler ve suyun sertliğine neden olan tüm zararlı minerallerden arındırılır. Reverse Ozmosis (membran filtre), suda bulunabilecek Arsenik, Nitrit ve Nitrat gibi sağlığa zararlı maddeleri en iyi temizleyebilen arıtma sistemidir. Reverse Ozmosis (membran filtre), suyun kaynağı neresi olursa olsun aynı güvenlikte ve değişmeyen lezzette olmasını garanti eden sistemdir.
Membran Nasıl Çalışır?
Su, gözenekleri milimetrenin milyonda birinden çok daha küçük yarı geçirgen membran filtreden basınç yardımıyla süzülür. Basınca dayanıklı membran modülünün bir girişi iki çıkışı bulunur. Basınç sayesinde membran gözeneklerinden geçebilen su zararlı maddelerden arınmış olarak temiz çıkışından atılır. Bu işlem sırasında suda bulunan çözünmüş maddelerden ortalama %90 ından fazlası, mikroorganizmaların ve zararlı karışımların tamamı atık su ile ayrıştırılarak sağlıklı mineral yapısıyla suyun özü elde edilir.
Reverse Ozmosis Su Arıtma Sistemleri Filtreleri ve Özellikleri:
1.Aşama
Sediment Filtre: Sularda bulunan çözünmemiş askıda katı maddelerin(Tortu, Kum, çamur, vs.) oluşturduğu kirliliğe bulanık denir. Askıda katı maddelerin oluşturduğu kirliliği giderme, 5 mikronluk filtrasyon işlemi ile yapılmaktadır. Bu filtre suda bulunabilecek (Partikül, Kir, Tortu, Kum) arıtımı için kullanılır.
2. Aşama
Granül Aktif Karbon (GAG): Klor ve Klor bileşikleri (Deterjan, Petrol Sanayi Atıkları) gibi maddelerin sudan uzaklaştırılmasında aktif karbonun çekme (Absorbtion) özelliğinden yararlanılır.
3.Aşama
Blok Karbon Filtre: 1 ve 2 numaralı filtrelerden geçen su, 3 numaralı 1 mikronluk hassas tortu filtresine girer ve suda bulunan çok küçük boyuttaki (Kum, Kir, Çamur, Partikülleri) tutarak membran filtrenin korunmasını sağlar.
4. Aşama
Membran Filtre: Ozmos, farklı iyon değişimlerine sahip olan aralarında bir yarı geçirgen zar bulunan iki çözeltinin Ozmotik basınç vasıtasıyla iyon değişimlerinin eşitlenmesi olayıdır. Yarı geçirgen olan ve içerisinde 5 Angostrom boyutlarında gözenekler bulunan membran filtre sadece suyu geçirirken (Bakterileri, Virüsleri, Organik Maddeleri, Askıda Katı Maddeleri, Erimiş Tuzları, Nitrit, Aliminyun, Arsenik) gibi ağır metalleri tutar.
5. Aşama
Post Karbon Filtre: Su, membran filtreden sonra yeterli saflığa gelerek son olarak post karbon filtreden geçer ve bir dağ kaynağındaki kadar lezzetli hal alır.
Suda Bulunabilen Zararlı Maddeler
Kloroform: Kanser oluşumuna neden olan maddeler.
Arsenik: Çocuklarda beyin zedelenmesi, sinir sistemi felci.
Kadmiyum: Vücutta kırgınlık, akciğer anfizemi, kemik iliği hastalıkları.
Fosfat: Böbreklerde taş oluşumu.
Kurşun: İştahsızlık, karın ağrıları, yorgunluk.
Krom: Ülser, bronşit, akciğer ve böbrek hastalıkları.
Civa: Vücutta yayılması neticesi olarak baş ağrısı, yorgunluk, kol ve bacaklarda ağrılar, ruhi bozukluk ve hafıza zayıflıklarına sebebiyet verir.
Klorür: Sularda NACI şeklinde bulunur. Fazla olması halinde suya insan veya hayvan idrarının karışmış olduğu düşünülebilir.
Sodyum: Kan dolaşımı rahatsızlıkları, siroz, böbrek hastalıkları, hamilelerde dolaşım ve nefes zorlukları.
ARITILMIŞ SUYUN SAĞLIĞA ETKİSİ
Böbrek taşlarının oluşumunu engellemesine yardımcı olur. Bağırsaklara çok yararlıdır. Hızlı emilmeyi sağlayarak böbrek ve bağırsağın işlevini yerine getirmesine yardımcı olur.
Kandaki kolesterol sayısını düşürür. Yüksek tansiyona çok faydalıdır.
Çocukların gelişimine çok faydalıdır.
Yemeklerdeki protein ve karbonhidrat kaybolmadığı için yemekler daha lezzetlidir.
Çayı yaparken çayın doğal kokusunu korur ve çayın asıl rengini verir.
Meyve ve sebzelerde bulunan ilaçlama artıklarını yok eder.
Kaynatma enerjisinden % 22 30 arası tasarruf sağlar.
Sağlıklı su cildi devamlı nemli tutar ve yaşlanmayı geciktirir.
Spordan sonra içildiğinde kilo vermede en büyük etkendir.
Hastalıklarda, gönül rahatlığı ile kullanılabilir.
Hücrelerde zararlı maddelerin atımını kolaylaştırır.
Alkollü kokteyl hazırlandığında yumuşak ve üstün bir tada sahiptir.
Su ısıtma sistemleri ve su kullanılan aletlerin ömrünü uzatır.
Deriyi taze tutar. Cildi germediği için makyaj öncesi idealdir.
İÇME SUYUNUN NİTELİKLERİ
Su: kokusuz, renksiz, berrak ve içimi hoş olmalıdır.
Su: hastalık yapan mikroorganizma ihtiva etmemelidir.
Suda sağlığa zarar veren kimyasal madde bulunmamalıdır.
Sular kullanım maksadına uygun olmalıdır. İçme suyu ve saniyede kullanma sularında demir, manganez ve sertlik değerleri önem arz eder.
Sular agresif olmamalıdır. Suların agresifliği, serbest karbondioksit ile bu karbonat iyonun dengede olmasından ileri gelir.
Suların agresifliği boruların korozyonuna neden olur.