• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Manisa 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur
» »

ÖDP; Doğayı, yaşamı yok eden politika ve yatırımlardan vazgeçin!

ÖDP; Doğayı, yaşamı yok eden politika ve yatırımlardan vazgeçin!
Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Akhisar ilçe teşkilatı, Manisa’nın Salihli, Sarıgöl, Kula, Kırkağaç, Akhisar, Şehzadeler, Turgutlu, Ahmetli, Demirci, Köprübaşı ve Yunusemre ilçelerine jeotermal kuyu açılması için 12 Şubat’ta Manisa’da yapılacak ihale

ÖDP; Doğayı, yaşamı yok eden politika ve yatırımlardan vazgeçin!
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Akhisar ilçe teşkilatı, Manisa’nın Salihli, Sarıgöl, Kula, Kırkağaç, Akhisar, Şehzadeler, Turgutlu, Ahmetli, Demirci, Köprübaşı ve Yunusemre ilçelerine jeotermal kuyu açılması için 12 Şubat’ta Manisa’da yapılacak ihale öncesi bir açıklama yaptı. Ragıbbey mahallesi 20 sokak 14/A’daki yeni İlçe Lokalinde basın açıklamasını ÖDP İlçe başkanı Ekrem Kurt okudu.

Ekrem Kurt’un okuduğu basın açıklamasının tam metni;

Basına ve Kamuoyuna

Doğal felaketler kader değil. Uygulanan yanlış politikaların sonucudur. Siyasi iktidara sesleniyoruz. Doğayı yaşamı yok eden politika ve yatırımlardan vazgeçin.

Ülkemizde dönemli stratejik tarımsal ürünlerini ve on binlerce ailenin geçim kaynağı olan Manisa Ovası gözden çıkartılıp uluslar arası kapitalist kuruluşların istekleri doğrultusunda “enerji havası” haline getirilmeye çalışılıyor. Yenilenebilir, “temiz enerji” üreteceğiz iddasıyla suyu, havayı, toprağı, kirleten jeotermal kuyulara verilen izinlere verimli tarım arazileri delik, deşik ediliyor. Elektrik santrali çalıştırmaya yetecek sıcaklıkta jeotermal akışkan bulunduğunda da ovanın ortasında kurulan santraller çalışmaya başladı. Kükürt dioksit, hidrojen sülfür, civa, azot, amonyak, hidrojen, bor, metan, etan, radon, patiküller madde vs. bulunan gazlar salınmakta. Havadaki bu kirlilik ekolojik dengesizliğe ve küresel değişikliğine tetiklemekte. Okratoksin –A maddesi daha fazla görülmeye başladı. Bu toksin maddenin kaynağı meyvelerin yeterli kurutulmaması nedeniyle oluşan mantarlar. JES’ler olduğu bölgede üzüm ve incir JES’lerin olmadığı bölgelere göre 1-2 hafta daha geç kurumakta. Bu nedenle Aydın’da incir, Manisa’da üzüm üretimi ve canlıların yaşamı için tehlike çanları çalmaya başladı.

 

İncirde ve üzümde daha önce yaşanmayan bir problemler yaşanmaya başladığı gibi koah, kanser, gibi insan hastalıklarında da artışların gözlendiği Tahip Odası raporlarında yer almaya başladı.

 

Jeotermal kuyuları ve santralleri yüzünden yer altı kaynak sularına ve sulama sularına da başta bor ve ağır metaller buluşmaya başladı. Birçok kuyuda yapılan analizlerde olması gereken değerlerin çok üstünde Bor başta olmak üzere birçok ağır metale rastlanmaya başladı.

 

Siyasi iktidar bir yandan gıda krizi ve fiyatlarından yakınıyor. Çözüm bulması gerekirken çözüm bulmaya adım atmıyor, diğer yandan verimli tarım arazilerini ve tarımsal üretimi yok edecek yatırımlara izin vererek toplumu daha da çözümsüzlüğe itiyor. “Yenilenebilir Temiz Enerji” denilen şeyin “Temizliği” ortaya çıkıyor.

 

Son iki aydır ülkeniz mevsim normallerinden farklı bir iklim yaşıyor. “meteoroloji genel müdürlüğü’nün verilerine göre 2018 yılında 840 adet aşırı hava olayları kaynaklı vaka kaydedilmiş. Bunların yüzde 41’i şiddetli yağış/sel, yüzde 29’u ise fırtına ve hortum olarak tespit edilmiştir. Ege bölgesi neredeyse son yüzyılın en şiddetli yağışlarıyla karşılaştı. Bütün bunların nedeni küresel iklim değişikliği ve bu değişikliğe neden olan yatırımlar. Ekolojik denge bozulmaya başladığında felaketler de ardı ardına geliyor. Bu dengeyi bozan yatırımlar en önemlileri birisi de ülkemizde elektrik enerjisinin ancak %2’sini karşılayabilecek.

Alaşehir çevresinde açılan Jeotermal kuyu patlamalarının JES’lerin verdiği zararlar gözle görülmesine binlerce insan şikayetçi olmasına rağmen Siyasi iktidar ve Manisa Valiliği Yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı “Üç Maymun ” oynamakta. “Bilmiyorum, Görmedim, Duymadım”. Salihli ve Sarıgöl ilçelerinden sonra Kula, Kırkağaç, Akhisar, Şehzadeler, Turgutlu, Ahmetli, Demirci, Köprübaşı ve Yunusemre ilçelerinde de Jeotermal kuyu açılması izin vermek üzere ihale yapacağını duyurmuştur. Bu kuyuların zararları sadece Manisa ilini etkileyememektir. Jeotermal akışkanlar yer altı sularına hızla karışarak İzmir ilindeki ve Ege Denizi’ndeki canlı ve insan yaşamımı da  etkileyecektir. Atmosfere karışan buhar ve zararlı gazlar hava kalitesini bozacak yeni hastalıklar yol açacaktır.

Özgürlük ve dayanışma partisi olarak bu kuyu ve santrallerle ekolojiyi ve canlı yaşamını yok etmemize sesiz kalmayacağız. Doğanın, suyun ve tüm canlıların hakları için mücadele etmeye, vermeye kararlıyız.

Sizlere bir kez daha sesleniyoruz ihalerinizi geri çekin

Özgürlük ve Dayanışma Partisi

Manisa İl Örgütü

İzlenme: 1118
  • Yorumlar 0
    Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Kategoriler
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.