• BIST 9141.31
  • Altın 4307.239
  • Dolar 39.6338
  • Euro 45.8981
  • Manisa 30 °C
  • İzmir 30 °C
  • Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması
  • Hocalara Geldik Başarı Merkezi
  • Futbol Hakem Kursu Açılıyor
  • Hocalara Geldik Başarı Merkezi Bursluluk Sınavı
  • Vasıflı Vasıfsız Personel Alınacaktır

ÖDP Akhisar İlçe Başkanı Doğan” Krizi zenginler ödesin” dedi

Okunma Sayısı: 3737
ÖDP Akhisar İlçe Başkanı Doğan” Krizi zenginler ödesin” dedi
Akhisar Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ilçe Başkanı Veli Doğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ümit Hepşen, Neşe Özel, Ekrem Kurt, İl yönetim Kurulu üyeleri Serdar Yazgan, Vedat Özel ve üyelerin katıldığı Paşa Mahallesi 13 Sokak Evin Pasajındaki ilçe lokal

ÖDP Akhisar İlçe Başkanı Doğan” Krizi zenginler ödesin” dedi
Akhisar: (Kenan MOLLA)

              Akhisar Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ilçe Başkanı Veli Doğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ümit Hepşen, Neşe Özel, Ekrem Kurt, İl yönetim Kurulu üyeleri Serdar Yazgan, Vedat Özel ve üyelerin katıldığı Paşa Mahallesi 13 Sokak Evin Pasajındaki ilçe lokalinde Genel merkez'in yayınladığı “Krizi Zenginler Ödesin” yayınladığı ortak basın açıklaması yaptı.

            Basın açıklamasını ÖDP ilçe Başkanı Veli Doğan okudu. Veli Doğan; "Kapitalizmin kalesi olarak kabul edilen Amerika Birleşik Devletleri'nde başlayan kriz, kapitalizmin doğası gereği tüm dünyayı ve ülkemizi de vurdu.Kriz bize teğet geçecek diyen Başbakanımız hükümetin peş peşe hazırladığı krize karşı önlem paketleriyle 50 milyarın üzerinde hazineye maliyet getiren uygulamalar yaptı. Krize karşı çare diye getirdiği vergi indirimleri otomobil stoklarının, beyaz eşya stoklarının erimesine vesile olmuş yani sermayeyi rahatlatmış ama işsizlere işi olanağı yaratmamıştır. Krizin esas nedeni kapitalizmin emekçilerin alım güçlerini düşürmesidir. Kamuda çalışan işçilerimize yönelik S.S zammı zor verebilirim diyen hükümet aynı çalışanlardan sağlıkta katkı paylarını yüzde 50 arttırmaktan çekinmiyor. Hükümet bağ kur ve SSK emeklilerinin maaşlarına yüzde 1,82 zamla yetinirken sağlıkta katkı paylarına yüzde 50 zam yapmaktan çekinmemiştir. Emekli milletvekillerine 4569 lira maaş verilirken emekli çiftçilere 300-400lira maaş vermeyi, esnaf bağ-kurlulara 500 lira işçi emeklilerine de 600-700 lirayla geçinin  demeyi hükümet içine nasıl sindiriyor. Milletvekilleri bu adaletsizlik karşısında nasıl susuyor izah etmekte insan zorlanıyor.

            Değerli halkımız ve basın emekçileri tarımda çalışanların durumu içler acısı, artık çiftiler mahsullerine gübre veremez duruma geldi. Çiftçi ancak mazotu kooperatiflerden borçlanarak almakta ya da tanıdığı ofislerden veresiye alabilmektedir.Bu 8 koşullarda devlet doğrudan gelir desteği veya ürünlerine verilen destek 2009 yılı için 4,9 milyar lira. Çiftçilerimiz mazota ödedikleri dolaylı vergi tutarı 4,9 milyardır. Sulama, gübre, ilaç gibi gibi giderler için harcadıkları para ve vergilerin ağırlığını taşıyamayan çiftçilerimiz köylerini terk etmektedir. Son iki yılda bir buçuk  milyon  kişi tarımdan kopmuştur. Resmi rakamlar ülkemizde işsiz sayısını 3.618.000 olarak belirtmektedir. Ancak ekonomistler resmi olarak iş aradığı görülmeyen işsizlerle beraber gerçek rakamın 6 milyonun üzerinde olduğunu söylemektedir. Bu kadar yoksulluk ve işsizlik içindeki halk yaşamını borçlanarak sürdürmeye çalışmaktadır. Bu da icra takiplerinin yoğunlaşmasına adeta icra dairelerini personel sıkıntısına sokmuştur. Günde bazı araştırmalar 2.600 ün üzerinde haciz işlemi yapıldığını göstermektedir. Sağlıkta da durum oldukça kötü, sosyal güvenliği olan yurttaşlarımız da ihtiyaçlarını giderememektedir. Örneğin sosyal güvenlik kurumu daha önce 700 TL ödediği işitme cihazına bugün 300 lira daha önce 900 liranın üzerinde ödeme yaptığı konuşma cihazına KDV dahil 336TLödeme yapabilmektedir. Bu da emeklinin ve çalışanın bu cihazları alamamasına yol açmaktadır. Sosyal güvenliği olmayan insanlarımız hastane hastane dolaşsa a tedavi olamamaktadır. 12 yaşındaki Doğan Ay'ın parmağı bilindiği gibi çocuğun 5 hastane dolaşması ve bu dolaşmanın yarattığı gecikme parmağın dikilmesini olanaksızlaştırmış çocuk bu uzvundan mahrum olarak yaşamaya mahkûm olmuştur. Bu durumu İstanbul İl Sağlık Müdürü organizasyon eksikliğine, mağdurun ailesinin 112 yi aramamasına hastanelerinin ihmal eksikliğine buna sebep olanların cezasını çekeğini söyleyerek durumu kurtarmaya çalışmıştır. Bu durum kapitalizmin kurallarına, piyasanın kurallarına tapınmanın sonucudur. Hastanelerin ticarethaneye haline getirilmesinin sonucudur. Elbet de varlığı olanlar uçak ambulanslardan yararlanılarak tedavileri yapılmaktadır. Değerli arkadaşlar ülkemizin insan manzaralarından bazı kesitler sunduk. Asıl olan yorumlamakla yetinmeyip değiştirmek için mücadele etmektir. İlçe örgütümüz tüm parti örgütleriyle de koordineli olarak 15 ekime kadar sürecek kampanyasında işsizliğin ve yoksulluğun giderilmesi için de mücadele edeceğiz tarih bugün bize böyle bir misyon yükledi. Biz tarihin akışına  karşı çıkanların dün olduğu gibi bugün de olacağını biliyoruz dün nasıl 24 Ocak kararlarını uygulamak için iktidara gelenler hukuksuzluklarıyla zalimlikleriyle, sırıtıyorlarsa bu gün halkımızı ezenlerde aynı kaderi paylaşacaktır.

   İşte toplumsal ihtiyaçlardan hareketle işsizliğe karşı çözüm önerilerimiz.

  1.Keyfi işten çıkarmalar durdurulsun.

  2.Ücretler düşürülmeden çalışma saatleri düşürülerek haftalık 35 saate indirilsin ve fazla mesai uygulaması yasaklansın.

  3.Kamu istihdamı arttırılsın. Sözleşmeli ve geçici çalışanlar daimi kadroya alınsın.

  4.İşsizlik fonunda biriken 40 milyarın üzerindeki paranın nemalarının ¾  ünün hazineye aktarılması kararı iptal edilsin. İşsizlik fonu işsizler için ve kısmi dönemli çalışmalar için etkin biçimde kullanılsın.

  5.Serveti belli düzeyi ün üstünde olanlardan servet vergisi alınsın.

  6.Kredi kartı borçları temerrüde düşme şartı aranmadan, zor durumda olan herkes için, makul bir faizle taksitlendirilsin.

  7.asgari ücret vergiden muaf tutulsun.

  8.   harçlar kaldırılsın yoksul ailelerin çocuklarına lise ve üniversite eğitimleri için yeterli burs verilsin.

  9.Muhtaç olan herkese aylık yurttaşlık geliri ödemesi yapılsın.

  10.prim ödeme şartı aranmaksızın herkes sağlık güvencesine alınsın.

  11.Hükümet üretimi ve istihdamı arttıracak alt yapı yatırımlarına ağırlık versin.

  12.Tarımda üretime teşvik edici yardımlar uygulansın ( yeterli mazot desteği, mühendislik hizmeti ve yeterli düzeyde uygun ödeme koşullarıyla kredi vb.)

13.Emeklilerin maaşları insani ihtiyaçları karşılayacak düzeye çıkarılsın.  

 14.Esnaf ve sanatkârların bağ kur, vergi borçlarının faizleri silinmeli ve uzun vadeli taksitlendirilmelidir.








  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.