17 Mayıs 2024
  • Manisa29°C
  • İzmir30°C

ZEYTİNLİOVA’DA İKLİM İSTASYONU, TAHMİN VE ERKEN UYARI SİSTEMİ KURULDU

Zeytinliova Kasabasında “İklim İstasyonu, Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi” kurulumu yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bornova Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde görevli Dr. Barbaros Çetinel tarafından yürütülen ve Bakanlık Tarımsal A

Zeytinliova’da İklim İstasyonu, Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi Kuruldu

08 Şubat 2014 Cumartesi 19:10

Bu haber toplam 4310 defa okunmuştur

Zeytinliova’da İklim İstasyonu, Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi Kuruldu
Haber Merkezi

Zeytinliova Kasabasında “İklim İstasyonu, Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi” kurulumu yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bornova Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde görevli Dr. Barbaros Çetinel tarafından yürütülen ve Bakanlık Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğünce desteklenen proje ile Zeytin'de Halkalı Leke hastalığı mücadelesinde erken uyarı sisteminin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Metos İklim İstasyonu, bölgedeki hava sıcaklığı, ortam nemi, yağış miktarı, toprak sıcaklığı ve yaprak ıslaklığı gibi verilerin saatlik ortalamalarını kaydederek erken uyarı sisteminin geliştirilmesine destek sağlayacak.

İklim İstasyonu ve Erken uyarı sisteminin amacının hastalık ve zararlı etmenlerinin oluşumu ve gelişimi için uygun iklim koşullarının sürekli takip edilerek, bunlarla mücadele etmek için en doğru zamanın tespit edilmesi olduğu belirtildi.  




Yorumlar