18 Mayıs 2024
  • Manisa15°C
  • İzmir17°C

UYSAL;”MANİSA ÇİFTÇİSİ SULAMA MEVSİMİNDE ZOR DURUMDA KALDI” DEDİ

Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı A. Halis Uysal, Tarımsal Elektriklerle ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında elektriklerin özelleşmesi nedeniyle kesilen tarımsal elektriklerin Manisa çiftçisini tam sulama mevsiminde zor duru

Uysal;”Manisa çiftçisi Sulama Mevsiminde Zor Durumda Kaldı” dedi

31 Temmuz 2013 Çarşamba 14:27

Bu haber toplam 2318 defa okunmuştur

Uysal;”Manisa çiftçisi Sulama Mevsiminde Zor Durumda Kaldı” dedi
Akhisar Haber Ajansı - AHA

Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı A. Halis Uysal, Tarımsal Elektriklerle ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında elektriklerin özelleşmesi nedeniyle kesilen tarımsal elektriklerin Manisa çiftçisini tam sulama mevsiminde zor durumda bıraktığını vurguladı.

Halis Uysal’ın yaptığı yazılı basın açıklamasında şunlara değindi. Uysal;” elektriklerin özelleşmesi nedeniyle kesilen tarımsal elektriklerin Manisa çiftçisini tam sulama mevsiminde zor durumda bıraktığını bu kapatmaya bir an evvel son verilmesi için ilgili bakanlık ve kurumlara merkez birliği olarak başvurduklarını belirterek konunun bir dakika bile beklemeye tahammüllü olmadığını ilgilileri bir an evvel bu uygulamaya son verilmesini istedi. Aksi taktirde Manisa çiftçisinin sonunun geldiğini belirterek bu konunu ivedilikle çözülmesini istedi.

Uysal;” diğer önemli bir konuya dikkat çekerek çiftçi ve kooperatifler borcunu ödedikten sonra elektriklerin açılması için;(bir sene içerisinde ödemiş bulunduğu elektrik faturalarından en büyük iki tanesinin bedelleri karşılığında peşin veya teminat mektubu karşılığı depozito istenmektedir) bununda şuanda çiftçi ve kooperatiflerin ödeyebilmesi mümkün görünmemektedir. Bu konuda da merkez birliği olarak ilgili bakanlık ve kurumlar nezdinde müracaat ettiklerini belirtmiştir. Tarımsal elektriklerde bu iki konun ivedilikle ele alınarak bir an evvel çözüme kovuşturulmasını Türk çiftçisi adına ilgililerden beklemekteyiz kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi.

 


Yorumlar