06 Mayıs 2024
  • Manisa26°C
  • İzmir26°C

TÜRKİYE’DEKİ YÖRÜKLER BU ŞENLİKTE BULUŞTU

5. Geleneksel Bağbozumu Yörük Kültür Şenliğinin mimarı Kurtoğlu’nu Yörük Beyliği unvanı verildi. Bu yıl Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Sancaklı İğdecik mahallesinde 5.si düzenlenen Geleneksel Bağbozumu Yörük Şenliğine Türkiye’nin birçok ilinde Yörük

Türkiye’deki Yörükler bu şenlikte buluştu

04 Eylül 2023 Pazartesi 16:30

Bu haber toplam 3464 defa okunmuştur

Türkiye’deki Yörükler bu şenlikte buluştu

Ahmet ÜNSAL/Manisa

5. Geleneksel Bağbozumu Yörük Kültür Şenliğinin mimarı Kurtoğlu’nu Yörük Beyliği unvanı verildi. Bu yıl Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Sancaklı İğdecik mahallesinde 5.si düzenlenen Geleneksel Bağbozumu Yörük Şenliğine Türkiye’nin birçok ilinde Yörükler gruplar halinde akın etti. Devenin üzerinden düşen Yörük kadını Semra Karagöz olayı ile kortejde yaşanan üzücü olayın ardından süren şenliklerde Yörük ekipleri yöresel zeybek oyunlarıyla nefes kesen gösterilerde bulundu. 5. Geleneksel Bağbozumu Yörük Kültür Şenliğinin mimarı Arif Kurtoğlu’na Yörüklerin Ak saçlıları olarak bilinen Niyazi Çapa tarafından Keyfi ve kalpak takılarak ‘Yörük Beyliği’ unvanı verildi.

Niyazi Çapa, Keyfiye ve kalpağı Kurtoğlu’na takmadan önce “Bu keyfiyetin her rengi bir anlam içeriyor. En anlamlı kırmızı rengi şehitlerimizin vatanın kurtulmasından akıttıkları kan ile renklenen Türk Bayrağıdır” dedi.

İki kilometrelik kortej yolculuğuna AK Parti MKYK üyesi Manisa Milletvekili Tamer Akkal, İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Ergün Aksoy, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan yardımcıları Bilal Demir, Ahmet Songüler, Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak, göreve henüz başlamış olan Şehzadeler İlçesinin yeni kaymakamı Fatih Genel ve Yörük Dernekleri katılım gösterdi.

KORTEJDE YANYANA OTURUM DÜZENİNDE AYRI AYRI

Geçtiğimiz seçimde İYİ Partiden seçilen ve kısa süre sonra AK Partiye katılan Tamer Akkal ile İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat’ın kortej yolculuğunda yana yürümesi tören alanında ise birbirlerinden ayrı oturması dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca törende sadece Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve İlçenin yeni kaymakamı Fatih Genel günün anlamıyla ilgili konuşmada bulundu.

“BEN HİZMET YAPMADIM Kİ BU PLAKETİ BANA VERİYORSUNUZ. PLAKETİ NEZAKETEN YAPACAĞIM HİZMETLER İÇİN KABUL EDİYORUM”

Başkan Arif Kurtoğlu, Ömer Faruk Çelik’e yaptığı hizmetlerden dolayı plaket sundu. İkinci plaketi ise yeni kaymakam Fatih Genel’e verdi. Kaymakam Genel ise plaketini almadan önce; “Öncelikle şunu söylemek isterim ki ben henüz resmi olarak göreve başlamadım. Şenliğinize katılmak için geldim. Birde sizlere henüz hizmet etmedim ki bana bu plaketi veriyorsunuz. Bu plaketi sizlere vereceğim hizmetler için ödünç olarak alıyorum.Ben Yörüklere büyük önem veriyorum.İzmir-Manisa arasında kurulan Yörük otağına hizmetlerimizi yaptık inşallah burada aynı hizmetleri hep birlikte yapacağız” dedi

AK PARTİLİ VEKİLİNDEN ÜZÜM FİYATI BEKLEDİLER

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat kendisi tarafından 27 TL olarak açıklanan üzüm fiyatına karşın bu yıl fiyattan henüz ses çıkmazken öte yanda da MTO’da üzüm fiyatı konusunda bir tek rakam telafuz etmediği şu günlerde törene katılan AKP Manisa milletvekili Tamer Akkal’da üzüm fiyatı konusunda açıklamada bulunmadı. Üzüm üreticileri fiyat konusunda gerekli beklentiyi bulamayınca çaresiz  kendileri için düzenlenen festivalde sahne alan Hakkı Bulut, Zeki Yılmaz ve Ümmi Erbil şarkılarıyla stres attı.Öte yanda festivale katılanlara kazanlarca pişirilen keşkek ve 2 ton üzüm ikram edildi.














































Yorumlar