05 Mayıs 2024
  • Manisa15°C
  • İzmir14°C

SÜPER KUPA’YA PORTEKİZLİ OYUNCULAR DAMGA VURDU

Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Akhisar Belediyespor, Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda karşı karşıya geldiği 2017-2018 sezonu lig şampiyonu Galatasaray ile normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren karşılaşmanın penaltı atışlarında 5-4 yenerek Süper

Süper Kupa’ya Portekizli oyuncular damga vurdu

06 Ağustos 2018 Pazartesi 15:47

Bu haber toplam 4254 defa okunmuştur

Süper Kupa’ya Portekizli oyuncular damga vurdu
Akhisar Haber Ajansı – AHA

Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Akhisar Belediyespor, Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda karşı karşıya geldiği 2017-2018 sezonu lig şampiyonu Galatasaray ile normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren karşılaşmanın penaltı atışlarında 5-4 yenerek Süper Kupa’nın sahibi oldu.

Tarihinde ilklere imza atan Akhisar Belediyespor’un süper kupa müsabakasında forma giyen Portekizli oyuncular Miguel Lopes ve Helder Barbosa maça damga vurdu. Diğer vatandaşları Josue ise yedek kulübesinden çıkamadı. Her üç Portekizli futbolcu da kupa merasimi ardından ellerinde kupa ile objektiflere poz verdi.

Karşılaşmanın penaltı atışlarından ilk penaltıyı kullanan Güray Vural atışını gole çevirdi, ikinci penaltı atışında ise ise Daniel Larsson’un yerden vuruşunda kaleci Muslera’yı avladı. Üçüncü penaltı atışında topun gerisine Ömer Bayram geldi ve vuruşunda takımını 3-2 öne geçirdi. Dördüncü penaltı vuruşunda ise Portekizli oyuncu Miguel Lopes, topu öyle bir zor yere vurdu ki kaleci Muslera uzansa da topa değemedi. Beşinci penaltı atışında ise Seleznov klas vuruşu ile Muslera’yı avladı. Galatasaray’ın son vuruşunda Gomis’in vuruşunu kaleci Fatih çıkarınca Süper Kupa’nın sahibi Akhisar Belediyespor oldu.

Yorumlar