19 Mayıs 2024
  • Manisa24°C
  • İzmir23°C

SSD GELENEKSEL DİSKLERİ GEÇTİ

Bugüne kadar en yüksek kapasiteli SSD disk üretildi. 16 TB kapasite sunan yeni SSD diski, geleneksel sabit disklerin kapasite rekorunu da kırdı.

SSD geleneksel diskleri geçti

14 Ağustos 2015 Cuma 09:38

Bu haber toplam 2623 defa okunmuştur

Hareketli parça içermediği için düşme ve çarpma gibi dış etkenlere dayanıklı alan SSD depolama çözümlerinin en büyük sorunu depolama kapasitelerinin yetersiz oluşuydu. Bu durum Samsung’un ürettiği 16 TB kapasiteli SSD ile değişecek gibi görünüyor. 

Güney Kore merkezli teknoloji firması Samsung, 16 TB kapasiteli SSD diskini tanıttı. Yeni ürün SSD modelleri içinde bugüne kadar üretilen en yüksek kapasiteye sahip. Aynı zamanda bu değer geleneksel sabit disklerin sunduğu üst sınırın da üzerinde. Bugüne kadar geleneksel sabit diskler en fazla 8 ya da 10 TB depolama kapasiteleri sunabiliyordu. 

Yeni SSD’nin bir diğer önemli özelliği ise standart 2.5 inç yani dizüstü bilgisayarlarda kullanılan disk boyutunda olması. Samsung’un açıklamasına göre saniyede 2 milyon veri giriş-çıkışını işleyebilecek SSD özellikle kurumsal firmaların ilgisini çekebilecek bir ürün. 

Ürünün fiyatı resmi olarak açıklanmasa da tahmini bir hesapla 5000 dolar olabileceği düşünülüyor. Sabit disklere göre pahalı olan SSD disklerde kapasite arttıkça fiyat da katlanarak artıyor. Uzun yıllardır kullanımda olan SSD çözümleri GB başına hesaplandığında halen sabit disklerin çok üstünde bir maliyetle satın alınabiliyor.   

Yorumlar