17 Mayıs 2024
  • Manisa20°C
  • İzmir27°C

SİSTEM DANIŞMANI NEDİR?

Sistem danışmanı; kullanıcının bilgi teknoloji taleplerine cevap verme, sistemin bağlı olduğu ana programların problemlerini....

Sistem Danışmanı Nedir?

20 Aralık 2021 Pazartesi 12:51

Bu haber toplam 1348 defa okunmuştur

Sistem danışmanı; kullanıcının bilgi teknoloji taleplerine cevap verme, sistemin bağlı olduğu ana programların problemlerini tespit ve analiz etme, ana sunucularda oluşan veya oluşabilecek problemleri giderme, var olan sunucuyu geliştirme, planlar oluşturma ve güvenlik tedbirleri alma gibi uygulamaları gerçekleştiren kişidir. Sistem danışmanlığı aynı zamanda sistemin düzenli ve güvenilir çalışması için programlar için araştırmalar yapıp yeni öneriler sunmaktır.

İşlerinin büyük bir kısmını program ve sunucular üzerinden yürüten şirket ve firmalar için sistem danışmanlığı son derece önemlidir. Sistemler olumlu veya olumsuz daima dinamiktir. Firmaların gelişen programlardan haberdar olma, oluşabilecek herhangi bir sıkıntıya anında müdahale etme veya sıkıntı oluşmaması için alanında yetkin sistem danışmanlarına ihtiyaçları vardır. Bu sayede program ve sunucular aksamadan gelişerek çalışmaya devam eder.

Sistem Danışmanlığı Nasıl Yapılır?

Sistem danışmanlığı gerçekleştilirken genel çalışma prensiplerine bağlı kalarak hiyerarşik bir çalışma programı izlenir. Bu çalışmayı sürdürürken kaliteli ve verimli bir çalışma ortaya koyması gerekmektedir. Sitemler dinamik olduğu için daima aktif ve yenilikçi olması gerekir. Özellikle;

  • Şirketlerin ihtiyaçlarını analiz etme, talepleri değerlendirme ve doküman haline getirmek. Yönetimle birliktelik sistem ilkelerini belirleme.
  • Sistemde yer alan verimsiz programları analiz etmek ve değerlendirmek. 
  • Kullanıcıların programı kullandığı zaman karışılabileceği problemleri analiz etme ve bu sıkıntıyı iyileştirmek.
  • Yenilenmiş veya geliştirilmiş sistem için analiz, test ve  bakım yapma.
  • Sistem geliştirme, gelişen sistemleri takip etme ve uygulama. 
  • Sistemin güvenli bir şekilde çalışması ve güvenlik duvarının aşılamaması için gerekli tedbir ve önlemleri alma.
  • Sistemde sık sık karşılaşılan sorunları tespit etme ve bu sorunlarla tekrar karşılaşmayacak şekilde çözümler üretme.

Sistem üzerinden iş yürüten ve her şirket için bu gelişmelerin uygulaması işlerinin aksamadan ilerlemesi için son derece önemlidir.

Sistem Danışmanına Neden İhtiyaç Vardır?

Teknolojinin gelişmesiyle sistemler daima dinamik bir hal almıştır. Bu dinamiklik çalışma kalitesini olumlu veya olumsuz etkilemektedir. Sistemden faydalanmak, gelişmek istiyorsak bu dinamiği takip etmek gerekir. Bu takibi de ancak alanında uzman kimseler  gerçekleştirmektedir. Sistem danışmanlığı ile ihtiyaç duyulan takibat yapılır. Bununla kalmayıp sistemin aktif bir şekilde işlemesi ve gelişmesi için gerekli olan bütün prosedürleri yerine getirilmesini sağlar. Aynı zamanda yenilikçi bir yol izleyerek sistemleri daha da ileriye taşır ve daha kaliteli sonuçlar ortaya çıkarır.

Kaliteli ve sıkıntısız bir program sunucu ve network altyapıları için ihtiyaç vardır. Sistem danışmanları alanında uzman, gelişmiş dil becerisine sahip mühendislerden oluşmaktadır. Bununla da yetinmeyip birçok alanda mesleki yeterlilik belgesine sahip, geniş yelpazede bilgi ve donanıma sahip kişilerdir. Kalifiye bir danışmanla sağlam temellere oturtulmuş ve gelişmeye devam eden bir sistem sahibi olabilirsiniz. Saydığımız tüm bu gerekçeler, bu mesleğin ne kadar önemli ve gerekli olduğunu göstermektedir.

Yorumlar