30 Nisan 2024
  • Manisa26°C
  • İzmir27°C

SIDIKA KESKİNOĞLU, 45 YILINI SANATA SIĞDIRDI

Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sıdıka Keskinoğlu, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Keskinoğlu ile olan 45 yıllık yaşam öyküsünü yansıttığı “Bir Yastıkta 45 Yıl” isimli resim sergisinde 100’ün üzerinde tablosunu sanatseverlerle paylaş

Sıdıka Keskinoğlu, 45 Yılını Sanata Sığdırdı

18 Nisan 2016 Pazartesi 17:36

Bu haber toplam 6361 defa okunmuştur

Sıdıka Keskinoğlu, 45 Yılını Sanata Sığdırdı
Haber Merkezi

Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sıdıka Keskinoğlu, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Keskinoğlu ile olan 45 yıllık yaşam öyküsünü yansıttığı “Bir Yastıkta 45 Yıl” isimli resim sergisinde 100’ün üzerinde tablosunu sanatseverlerle paylaştı. Satış gelirlerinin tamamının İzmir MS Derneği’ne bağışlandığı sergiye İzmir camiası yoğun ilgi gösterdi ve eserlerin hepsi satıldı.

Keskinoğlu Şirketler Grubu’ndaki 30 yılı aşkın aktif iş hayatının ardından kendini sanata adayan Sıdıka Keskinoğlu, son yıllarda yoğun olarak resim çalışmalarıyla ilgileniyor. Geçtiğimiz günlerde, Keskinoğlu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Keskinoğlu ile evliliklerinin 45. yıl kutlamasını ulvi bir amaçla taçlandıran Sıdıka Keskinoğlu, yıllardır emek verdiği resimlerini ilk kez düzenlediği bireysel bir sergiyle sanatseverlerin beğenisine sundu. Akhisar’daki Keskinoğlu Klasik Araç Müzesi’nde 200’ü aşkın konuğun katılımıyla düzenlenen ve “Bir Yastıkta 45 Yıl” ismini taşıyan bu özel sergide; doğa temalı eserlerden, dantel ve kanaviçe ile bezeli sıra dışı resimlere, portrelerden aile tablolarına kadar yağlı boya,  akrilik ve karışık tekniğin kullanıldığı 100’ün üzerinde eser yer aldı.

İzmir MS Derneği’nin yararına gerçekleştirilen bu özel serginin, bu yönüyle de kendisi için çok kıymetli olduğunun altını çizen Sıdıka Keskinoğlu, “Uzun evliliklerin, yıllar sonra dönüşebileceği en iyi şeklin, bir taraf mutlu olduğunda, diğer tarafın gözlerinin dolması olduğunu düşünüyorum. İşte bu, bizim 45 yıllık evliliğimizin sırrı. Bu tablolar ise; benim, mazisi uzun yıllara dayanmayan, fakat bana hayatım boyunca en büyük keyfi veren, naçizane sanat hayatımın bir özeti. Bugün burada bulunup, beni destekleyen herkese teşekkür ederim. İlerleyen yaşta başladığım bu serüvende beni sabırla destekleyen öğretmenlerim; İnci Tarakçıoğlu ve Hasan Rastgeldi’ye de ayrıca teşekkürlerimi sunarım. Ama en çok da, eşime minnettar olduğumu belirtmek isterim” diyerek duygularını paylaştı.


1.jpg2.jpg3.jpg