06 Mayıs 2024
  • Manisa25°C
  • İzmir25°C

SATRANÇ YARDIMCI ANTRENÖR KURSU AKHİSAR' DA YAPILDI!

23- 28 Haziran günleri arasın da Akhisar Gazi-Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu’nda düzenlenen yardımcı satranç antrenörlüğü Kursuna Akhisar, Gördes, Kırkağaç, Gölmarmara ve Saruhanlı’ dan 53 yardımcı antrenör adayı katıldı......

Satranç Yardımcı Antrenör Kursu Akhisar da Yapıldı!

30 Haziran 2007 Cumartesi 23:43

Bu haber toplam 3145 defa okunmuştur

SATRANÇ YARDIMCI ANTRENÖR KURSU AKHİSAR’DA YAPILDI!
AKHİSAR-Tuncay ŞEN-Kenan MOLLA

23- 28 Haziran günleri arasın da Akhisar Gazi-Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu’nda düzenlenen yardımcı satranç antrenörlüğü Kursuna Akhisar, Gördes, Kırkağaç, Gölmarmara ve Saruhanlı’ dan 53 yardımcı antrenör adayı katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdür Kemal Sözcüer ve Şube Müdürü Cafer Tetik Satranç kursuna gelerek kursiyerlere başarılar dilediler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sözcüer "Yazın bu sıcak gününde buraya gelerek satranç eğitimi almanız satranca verdiğiniz önemi ve içinizdeki satranç aşkını ortaya koymaktadır. Bundan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Bu kursta başarılı olarak öğrencilerimize satranç sporunu sevdireceksiniz. Öğrenciler kendilerine bu tür kurslar veren öğretmenleri kendilerine daha yakın görmektedir. Akhisar’da satranç okullarımızda hızlı bir gelişim kaydetmektedir. Bu durum bizi memnun etmektedir. Bakanlığımız satranca çok önem vermektedir. Bizler size elimizden gelen her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Vermeye de devam edeceğiz. Eğitimin söz konusu olduğu yerde bizim mesai kavramımız yoktur. Her zaman eğitim adına çalışmaya hazırız" dedi.

Kurs formatörü Abdullah Erkan Gürcan, “Milli Eğitim Müdürlerinin satranca destek vermesi elbette çok önemli. Akhisar’daki gelişmeler satranç sporu adına sevindirici gelişmelerdir’’ dedi. Kurs sonunda yapılan sınava katılan 53 yardımcı antrenör adayının tamamı başarılı olarak satranç antrenörlüğüne ilk adımlarını attılar.





Yorumlar