15 Mayıs 2024
  • Manisa23°C
  • İzmir23°C

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN ATA TOHUMU PROJESİ

Okulumuz öğrencileriyle birlikte velilerimizden edinmiş olduğumuz ata tohumlarından kendi sebze ve çiçek fidelerimizi yetiştirdik.

Sağlıklı Yaşam İçin Ata Tohumu Projesi

30 Nisan 2024 Salı 12:37

Bu haber toplam 613 defa okunmuştur

Sağlıklı Yaşam İçin Ata Tohumu Projesi

Haber Merkezi

Okulumuz öğrencileriyle birlikte velilerimizden edinmiş olduğumuz ata tohumlarından kendi sebze ve çiçek fidelerimizi yetiştirdik. Sıfır atık projesi kapsamında paletlerden hazırlanmış olan mini seralarda öğrencilerimiz ata tohumlarımızı kendi elleriyle toprakla buluşturdular.

Minikler tohumların çimlenme ve gelişme sürecine büyük bir heyecanla şahitlik ettiler. Olgunlaşan domates, biber, salatalık, kabak, bezelye ve çiçek fidelerimiz öğrencilerimiz tarafından toprakla buluştular. Okul Müdürü Adem Sağlam’ın katkılarıyla sıfır atık projesi kapsamında oluklara hazırlanan sebze yataklarına mis kokulu çilekler ve fesleğenler yine öğrencilerimiz tarafından ekimi yapıldı.

Okul Müdürü Adem Sağlam ‘’ sağlıklı yaşam için ata tohumu fikriyle yola çıktıklarını ve öğrencilerde yaparak yaşayarak öğrenme eğitim modeli ile daha kalıcı bilinç oluşturma, yardımlaşma ve sorumluluk bilincini geliştirme, toprak ile temas ederek doğa sevgisini kazanma farkındalıklarını kazandırmaya çalıştıklarını ifade etti.



































Yorumlar