30 Nisan 2024
  • Manisa13°C
  • İzmir16°C

MATEMATİKTE YENİ NESİL SORULAR SEMİNERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Özel Akhisar Penta Kişisel Gelişim Kursu Akhisar Belediyesinin Katkılarıyla” LGS Matematikte Yeni Nesil Sorular Nasıl Çözülür?” seminerinin ilkini gerçekleştirdi.

Matematikte yeni nesil sorular semineri büyük ilgi gördü

17 Şubat 2020 Pazartesi 13:41

Bu haber toplam 2839 defa okunmuştur

Matematikte yeni nesil sorular semineri büyük ilgi gördü
Haber Merkezi

Özel Akhisar Penta Kişisel Gelişim Kursu Akhisar Belediyesinin Katkılarıyla” LGS Matematikte Yeni Nesil Sorular Nasıl Çözülür?” seminerinin ilkini gerçekleştirdi. Seminer Özel Penta Kişisel Gelişim Kursu Müdürü Ayşen Güler’in sunumuyla açıldı. Seminerin Konuşmacıları Penta Kişisel Gelişim Kursu Kurucuları matematik öğretmenleri SEZGİN Baki ve Hakan Alabalık, ortaokul öğrencilerine yeni nesil sorulara yaklaşımlar ile ilgili bilgi verdiler.

Öğrencilerin deyimiyle “Matematiğe Fısıldayan Adam” olarak tanınan 300 yıldır çözülememiş matematik problemini çözen ve çözümü halen Karşıyaka Bilim Müzesinde sergilenen değerli matematik eğitmeni Hakan Alabalık: “ Bütün büyük ve zor işler basit küçük parçalardan oluşur. Diyerek öğrencilerimizin sayısal akıl yürütme konusunda yeni nesil sorulara korkarak yaklaşmaları onların bu soruları çok zor algılayıp gözlerinin korkması konusunda öncelikle bu algıyı ortadan kaldırıp kendilerine güvenmeleri için bu programı hazırladık. Niyetimiz soru çözümü yaptırmak değil, uzun ve karışık görünen yeni nesil matematik sorularının altında basit işlemlerin olduğu ve bu sorulardan korkulmaması gerektiğini vurgulamaktı.” Dedi.

Kurum Müdürü Ayşen Güler: Programımıza katılım gösteren veli ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz ve talepleri üzerine seminerimizin devamını planlıyoruz. Her şeyden önce göreve geldiği günden bu güne Akhisarımız için faydalı işler yapan, yediden yetmişe herkesin ihtiyacını gözeten, eğitime verdiği önem ile çocuklarımızın ve gençlerimizin yüzünü güldüren Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’ya ve Belediye Başkan Yardımcımız Ekrem Kayserili’ye bize bu hizmeti öğrencilerimizle buluşturmaya aracı olduklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Diyerek sözlerini tamamladı.
12-012.jpg14-012.jpg15-007.jpg17-008.jpgdsc_8728.jpgdsc_8736.jpgdsc_8779.jpgdsc_8780.jpg

Yorumlar