05 Mayıs 2024
  • Manisa11°C
  • İzmir12°C

LATİFE TEKİN AKHİSAR’A GELİYOR!

Türk Edebiyatının yaşayan en büyük yazarlarından biri olan Latife Tekin 04-05 Nisan'da Akhisar'da. 2017 yılında 100 kişilik jüri tarafından "Türk Edebiyatının En İyi Yüz Romanı" arasında iki kitabı bulunan usta kalem ilk kitabı Sevgili Arsız Ölüm ile list

Latife Tekin Akhisar’a geliyor!

28 Mart 2023 Salı 12:50

Bu haber toplam 969 defa okunmuştur

Latife Tekin Akhisar’a geliyor!
Haber Merkezi

Türk Edebiyatının yaşayan en büyük yazarlarından biri olan Latife Tekin 04-05 Nisan'da Akhisar'da. 2017 yılında 100 kişilik jüri tarafından "Türk Edebiyatının En İyi Yüz Romanı" arasında iki kitabı bulunan usta kalem ilk kitabı Sevgili Arsız Ölüm ile listenin 11. sırasında yer almıştır.

Latin Amerika kaynaklı "büyülü gerçeklik"i teknik boyutu ile Gabriel Garcia Marquez'den alan Latife Tekin, malzemesinin tümünü, içinden geldiği Anadolu taşrasından almasıyla 1980 sonrası Türk romanına devamı gelmeyen yeni bir açılım sağlar ve birçok tartışmaya da kaynaklık eder. Çatı Koleji öğrencilerine yönelik söyleşi için Akhisar'a gelecek olan Latife Tekin ayrıca Akhisarlı öğretmenlere özel bir söyleşi daha gerçekleştirecektir. Katılmak isteyen öğretmenlerin kontenjan dolayısıyla kayıt yaptırması gerekmektedir.

unnamed.png

Yorumlar