30 Nisan 2024
  • Manisa19°C
  • İzmir20°C

KONUŞUYORUM’UN BU HAFTAKİ KONUSU ORGAN BAĞIŞI OLDU

Manisa Medya TV’de her Pazartesi saat 20’de canlı olarak ekranlara gelen “Engin Akyüz ile Konuşuyorum” programının bu haftaki organ bağışı isimli bölümünün konukları Akhisar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selin Köksal ve Akhisar’da organ bağışına çok ciddi destek

Konuşuyorum’un Bu Haftaki Konusu Organ Bağışı Oldu

21 Temmuz 2015 Salı 12:15

Bu haber toplam 2907 defa okunmuştur

Konuşuyorum’un Bu Haftaki Konusu Organ Bağışı Oldu
Akhisar Haber Ajansı - AHA

Manisa Medya TV’de her Pazartesi saat 20’de canlı olarak ekranlara gelen “Engin Akyüz ile Konuşuyorum” programının bu haftaki organ bağışı isimli bölümünün konukları Akhisar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selin Köksal ve Akhisar’da organ bağışına çok ciddi destek veren Odalar ve Borsalar Birliği Akhisar Kadın Girişimciler Temsilcisi Nefise Şükran Füzün oldu.

İlçe Sağlık Müdürlüğü bakanlığın sağlıklı dönüşüm projesi çerçevesinde bakanlığın temsili olarak illerde ve ilçelerde kurulmuş kurumlar olduğunu ifade eden İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selin Köksal; “daha önce sağlık grup başkanlığı adı altında hizmet verirken dönüşüm çerçevesinde il sağlık müdürlüğü ve ilçelerde de ilçe sağlık müdürlüğü olarak görev başlatıldı. Bizler, mülkü amirliğimizin sağlık danışmanlığını yapıyoruz, bunun dışında bütün sağlık idaresinin denetimini ve takibini yapıyoruz. Onlara mevzuat konusunda uyumluluk çerçevesinde destek veriyoruz. Bu esnada da 112 hizmetlerine de sevk idare konusunda ilçemizde elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Dr. Köksal Organ bağışını ise şöyle tanımladı; “organ problemi yaşayan yetmezliği yaşayan bir organının hiçbir işlev görmediği hastalarımızın tek çaresi tek şansı nasıl canlıdan dediğimiz böbreğimizin bir tanesini, karaciğerimizin bir parçasını hayattayken verebilmemizin yanında ölümden sonra toprak olacak organlarımızın bir başkasına hayat vermesi bağışta bulunmamızın başlığıdır” dedi.


Yorumlar