29 Nisan 2024
  • Manisa15°C
  • İzmir14°C

KIŞ LASTİĞİ TAKMAMANIN CEZASI ARTIYOR

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğuna uymayan işletmecilere kesilen 625 liralık cezanın, 1 Ocak itibarıyla 715 lira olması öngörülüyor.

Kış lastiği takmamanın cezası artıyor

14 Kasım 2017 Salı 09:06

Bu haber toplam 2741 defa okunmuştur

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğuna uymayan işletmecilere kesilen 625 liralık cezanın, 1 Ocak itibarıyla 715 lira olması öngörülüyor. Öte yandan yeni düzenleme ile birlikte hususi otomobillerin kış lastiği takma zorunluluğu bulunmuyor ancak bakanlık takılması konusunda uyarılarda bulunuyor.

Zorlu kış şartlarına göre tedbiri almamış, kış lastiği bulundurmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağdur olmasını önlemek amacıyla başlatılan uygulamayla, karlı havalarda yolların kapanmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Ekipler, bu yıl tedbirsiz ve hazırlıksız yola çıkan araçları daha sıkı denetleyecek ve kış şartlarına uygun kar lastiği takmayan araçların yola devam etmelerine izin vermeyecek.

Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor.

Yorumlar