04 Mayıs 2024
  • Manisa14°C
  • İzmir16°C

İŞCAN HİZMETLERİNE DEVAM EDİYOR

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, işçi kavramını ortadan kaldırarak çalışan kavramını hayatımıza sokmuş, bu kapsamda genel müdürden en alt seviyedeki çalışana kadar herkes İş Sağlığı ve Güvenliği şemsiyesinin altına girmiştir.

İŞCAN hizmetlerine devam ediyor

10 Ocak 2017 Salı 12:22

Bu haber toplam 2854 defa okunmuştur

İŞCAN hizmetlerine devam ediyor
Haber Merkezi

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, işçi kavramını ortadan kaldırarak çalışan kavramını hayatımıza sokmuş, bu kapsamda genel müdürden en alt seviyedeki çalışana kadar herkes İş Sağlığı ve Güvenliği şemsiyesinin altına girmiştir. Bu kanunun en büyük amacı Türkiye'nin insan hayatına azami değerin verildiği, iş güvenliği ve çalışan sağlığının her şeyin önünde tutulduğu, gelişmiş ülkeler seviyesine çıkabilmesidir. Bu hedef İşcan OSGB'nin en büyük motivasyon kaynağı olmuştur.

30 Haziran 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili kanun kapsamında çıkan uygulamaya yönelik olan çok sayıda yönetmelik, tüzük ve tebliğ kapsamında hizmetlerini devam ettiren İŞCAN İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri A.Ş. 2017 yılında da güçlü ve donanımlı kadrosu ile hizmetlerine aynı anlayış ve kararlılıkla devam etmektedir.

2016 yılı içerisinde İSG mevzuatlarında bazı değişiklikler yapılmıştır. Bu kapsamda İş Sağlığı Güvenliği (İSG) Yasasının, 1 Temmuz 2016 itibariyle başlayacak olan yükümlülüğü (Kamu kurumları ile 50’den az çalışanı olan az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi İSG-Katip ataması ve sürekli İSG hizmet alınması zorunluluğu) 01.07.2017 tarihine kadar ertelenmiş olup bir yıl ötelenen bu madde hariç kanundaki tüm yasal sorumluluklar tehlikeli ve çok tehlikeli işletmeler ile 50’den fazla çalışanı bulunan Az Tehlikeli işletmeler için aynen devam etmektedir. 01.07.2017 tarihinde başlayacak olan İSG hizmet alınması zorunluluğu öncesinde işverenlerin önceden hizmet alım başvurularını OSGB’lere yapmaları aksi taktirde yoğunluktan dolayı gecikmeler yaşanabileceği dikkate alınmalıdır.

İşverenlere hatırlatılmasında fayda görülen bir diğer husus ise İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 6645 Numaralı Kanun ve bu konudaki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tebliği uyarınca, tehlikeli ve çok tehlikeli 40+8 meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan çalışanların yıl başı itibarıyla çalıştırılamayacak olması,  belge sahibi olmayan işçileri çalıştırmaya ısrar eden işverenlerin ise belge sahibi olmayan işçi başına yaklaşık 500 lira para cezası ile karşı karşıya kalabilecekleri, bu sebeple işverenlerin çalışanları için gerekli belgeleri aldırmaları önemle duyurulur.

222-001.jpguntitled-1-copy-003.jpg

Yorumlar