30 Nisan 2024
  • Manisa23°C
  • İzmir25°C

GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ NEDİR?

Göz kapağı estetiği (Blefaroplasti); yüz bölgesindeki en önemli organlardan biri olan gözle ilgilidir.

Göz Kapağı Estetiği Nedir?

21 Temmuz 2018 Cumartesi 16:08

Bu haber toplam 1493 defa okunmuştur

Göz Kapağı Estetiği Nedir?

Göz kapağı estetiği (Blefaroplasti); yüz bölgesindeki en önemli organlardan biri olan gözle ilgilidir. Göz kapağı düşmesi, torbalanma, göz kapağı sarkması, şişkinlik, kırışıklık ve benzeri sorunlar görüntüyü kötü etkiliyor ve kişiyi olduğundan daha yaşlı, yorgun gösteriyor. Göz kapağı estetiği ile tüm bu etkiler kısa sürede ortadan kaldırılıyor ve kişiler on yaş kadar gençleşerek, dinç ve sağlıklı bir görüntüye kavuşuyor. Plastik cerrahi doktor tarafından yapılan işlem, genellikle 30 ve üzeri kişilerde görülüyor. Göz kapağında yaşanan sıkıntılar görme kalitesini dahi etkilediği için estetik müdahale bazı durumlarda zorunlu olabiliyor.

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Göz kapağı estetiği ameliyatı esnasında üst göz kapağındaki deformasyona uğramış, fazlalık olan kas ve deriler cerrahi işlemle çıkartılır ve göz çevresindeki dokular gerginleştirilerek hastaya dinç bir görüntü kazandırılır. Göz kapağı estetiği lokal ve genel anestezi şeklinde yapılır. Lokal anestezide her bir göz kapağı ayrı ayrı uyuşturulur ve hasta uyanıkken, bilinci yerindeyken işlem gerçekleştirilir. Hasta tüm süreç boyunca ağrı duymaz ancak yapılan işlemlerin bilincinde olduğu için huzursuzluk hissedebilir. Her bir göz kapağı için yaklaşık 20 ila 30 dakika arasında bir zaman ayrılır. Daha önceden belirlenen, bölgeler ameliyat esnasında cerrahi müdahale ile alınır. Ameliyatın yapılış şeklinde dair standart bir teknik bulunmuyor. Her cerrah kendi yöntemini kullanabilir. Ameliyat bittikten sonra göz kapaklarına dikişler atılır ve bölge kapatılır. Riskleri oldukça düşük olan bu ameliyat, tecrübeli estetik doktoru sayesinde kısa sürede tamamlanıyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir estetik merkezi gibi tüm estetik kliniklerinde hastalar göz kapağı estetik ameliyatı sonrası için bilgilendirilerek oluşabilecek olumsuz durumlardan kaçınması sağlanıyor. Hastalar ameliyatın ardından ilk gün göz kapaklarında ödeme maruz kalabiliyor. Doktorlar yüksek yastıkta yatmayı öneriyor. Gözlerde ciddi bir ağrı olmadığından hasta çok zorluk yaşamıyor. Dikişlerin alınması 3 – 5 gün arasında gerçekleşiyor. Gözlerdeki ödem azaldıkça ağrı, şişkinlik, kuruluk hissi kaybolur. Estetik cerrahı ameliyat sonrası için detaylı açıklamalar yaparak hastaları ağrıdan ve kanamadan koruyor.

Göz Kapağı Estetiğinin Faydaları

Göz kapağı estetiğinin faydaları şöyledir;

  • Kişilerin yorgun, bitkin, üzgün, yaşlı görüntüsü sona erer; enerjik ve genç bir görünüme geçiş yapılır.
  • Görme kalitesinde artış yaşanır.
  • Kadın hastalarda kozmetik ürünlerin kullanımı kolaylaşır, görsel estetik sağlanır.
  • Kısık gözler ameliyat sonrasında daha büyük ve canlı görünür.
  • Kişiler göz kapağı düşüklüğünün verdiği tüm rahatsızlıklardan arınarak daha mutlu hisseder.

Göz Kapağı Estetiği Fiyatları

Göz kapağı estetik ameliyat fiyatları için net bir miktar belirtmek yanlış olur. Zira hastalardaki göz kapağı deformasyonunun boyutu bilinmiyor. Üst göz kapağı ve alt göz kapağı olmak üzere farklı bölgelerde sorun yaşandığından ameliyatın içeriğine göre fiyat belirleniyor. Ayrıca her estetik merkezi göz kapağı estetik fiyatları konusunda farklı ücretler sunabilir. Fiyatlar hakkında bilgi sahibi olmak için bizi arayabilirsiniz.

Daha fazlası için http://estetiks.net/estetik-ameliyatlar/yuz-estetigi/goz-kapagi-estetigi/ web sayfasını okuyabilirsiniz.

Yorumlar