21 Mayıs 2024
  • Manisa16°C
  • İzmir19°C

DİŞ ETİ ÇEKİLMESİ NASIL ÖNLENİR?

Zamanla ağzımızın içinde birikmiş olan bakteriler diş etlerinde tahribatlara neden olur erime şeklinde ortaya çıkan diş eti çekilmesi tıbbi olarak atrofisi olarak isimlendirilir.

Diş Eti Çekilmesi Nasıl Önlenir?

11 Şubat 2019 Pazartesi 09:51

Bu haber toplam 13254 defa okunmuştur

Diş Eti Çekilmesi Nasıl Önlenir?

Zamanla ağzımızın içinde birikmiş olan bakteriler diş etlerinde tahribatlara neden olur erime şeklinde ortaya çıkan diş eti çekilmesi tıbbi olarak atrofisi olarak isimlendirilir. Genellikle fırçalanmayan ve bakımsız dişlerde görülen diş eti çekilmeleri doğru önlemin alınması halinde kolaylıkla tedavi edilebilir. Ancak kişi diş etlerinde bu şekilde bir sorunla karşılaştığı zaman bunun tedavisini gerçekleştirmezse o zaman süreç daha da uzayacak hatta diş ağrılarına kadar götürecektir. Diş eti çekilmesi tedavisi kendi içerisinde iki sınıfa ayrılır. Bunun sınıflandırılmasını da ancak bir diş hekimi yapabilir. Doktorunuz muayene sonrasında sınıflandırmayı 1–2 mm ya da 3–4 mm şeklinde teşhis edecektir. 1–2 mm arasındaki diş eti çekilmesi tedavi edilmediğinde yapılmadığında sıkıntılara neden olmaz ancak 3–4 mm olan diş eti çekilmelerinde mutlaka tedavi şarttır. Özellikle de diş etlerinde kanamalar başlamışsa bu durumda durum cerrahi operasyona kadar sürükleyebilir.

Mersin diş hastaneleri diş çekilmeleri ve tedavileri konusunda uzman bir desteğe sahiptir. Bunun için bu şehirde yaşayanların bir anlamda kendilerini daha şanlı gördükleri de bilinir. İnsanların sağlıklarıyla ilgili en büyük ihtimalleri genellikle dişlerden yana oluyor. Bilinçsiz bir diş bakımı ya da hiç dişlerine bakmama sonucunda bu ilk aşama meydana gelir ve sonrasında da ihmal problemlerin olduğundan daha fazlalaşmasına neden olur.

Mersin diş hekimleri konuyla ilgili sürekli olarak hastalarını bilgilendirmekte ve diş eti çekilmelerine neden olan durumlar hakkında vatandaşları bilgilendirmekteler. Uyarılar eşiğinde sıkıntının boyutunun büyümemesi için aşağıda belirteceğimiz önerilere sağlıklı bir ağız için önemlidir.

Diş Eti Çekilmesi Nasıl Önlenir?

Diş etlerinizin bakımlarını asla ötelemeyin çünkü bu çekilmelerin en önemli nedenlerinin başında geliyor. Bakımsız dişlerde zamanla oluşan diş taşları pembe dokuya yaklaştıkça kendisine yer açabilmek için diş etlerini aşağıya doğru itekler bu durumda diş etlerinin çekilmesine neden olur.

Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamasınız. Fırçalarken üst dişler yukarıdan aşağıya alt dişler ise aşağıdan yukarıya doğru olmalı. Fırçayı bastırarak sağa sola doğru iteklemek diş etlerinize zarar verecek ve hassasiyetini artıracaktır. 

Uykudayken diş gıcırdatmak gibi bir durum söz konusudur bu da zamanla diş çekilmelerine neden olacak ve dişinizin yapısını bozacaktır. Bunu önlemek için ise gece plağı yapılabilir.

Kaynak: www.birkanozkanklinik.com.tr

Yorumlar