07 Mayıs 2024
  • Manisa12°C
  • İzmir14°C

CBÜ AKHİSAR YERLEŞKESİNDE KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

CBÜ Akhisar Yerleşkesinde Tütün Eksperliği Yüksekokulu ve Akhisar Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Kızılay tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına büyük ilgi gösterdiler.

CBÜ Akhisar Yerleşkesinde Kan Bağışı Kampanyası

09 Mayıs 2016 Pazartesi 12:04

Bu haber toplam 2149 defa okunmuştur

CBÜ Akhisar Yerleşkesinde Kan Bağışı Kampanyası
Haber Merkezi

CBÜ Akhisar Yerleşkesinde Tütün Eksperliği Yüksekokulu ve Akhisar Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Kızılay tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına büyük ilgi gösterdiler.

Kızılay’ın düzenlediği kan bağışı kampanyasına, okulumuz öğrencileri ile akademik ve idari personel tarafından gösterilen yoğun ilgiyle sosyal duyarlılık anlamında önemli ve anlamlı bir olaya imza atıldı.

Kızılay yetkililerince yapılan açıklamada; “Bir ünite kan vermek, kandaki yağ oranlarını azaltarak kalp krizi geçirme riskini yüzde 90 oranında azaltmaktadır. Ayrıca kan hücrelerinden alyuvarlar yenilenmiş olmaktadır. Bu da kişilerin daha zinde olmasını sağlamaktadır. Erkekler yılda 4 defa, bayanlar ise 3 defa kan verebilir. Kan vermek için gelenlerin tansiyonlarına ve kan değerlerine bakılmaktadır. Buda alınan kan ile birlikte donörün sağlığının tehlikeye atılmadığını ifade eder. Sosyal sorumluluk noktasında gençlerin katılımcı olması ve Türkiye’nin kan bağışı sorununun çözümü için daha hassas olmaları bizleri memnun etmektedir. Yapılan her kan bağışının bir hayat kurtaracağı akıldan çıkarılmamalıdır. Kızılay’a kan bağışı yapan Tütün Eksperliği Yüksekokulu ve Akhisar Meslek Yüksekokulu personeli ve öğrencilerine kurum adına teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

Her yarıyıl bir kan bağışı kampanyası düzenlenen CBÜ Akhisar Yerleşkesinde bu sezon 49 ünite kan toplandığı bildirildi.

img_7050.jpgimg_7066.jpgimg_7070.jpgimg_7071.jpgimg_7076.jpg

Yorumlar