30 Nisan 2024
  • Manisa26°C
  • İzmir27°C

BERBER KOLTUĞU SOHBETLERİNİN İLK KONUĞU DOKTOR ZEKİ KARA OLDU

Yeni yılda ödüllü kuaförümüz Ferdi Deren daha önce dergide yaptığı Ferdi Deren’le berber koltuğu sohbetleri adlı yazı dizisi bundan böyle Akhisar Haber’de her ay yeni bir konuğuyla devam edecek

Berber koltuğu sohbetlerinin ilk konuğu doktor Zeki Kara oldu

01 Ocak 2021 Cuma 19:38

Bu haber toplam 5526 defa okunmuştur

Berber koltuğu sohbetlerinin ilk konuğu doktor Zeki Kara oldu
Haber Merkezi

Yeni yılda ödüllü kuaförümüz Ferdi Deren daha önce dergide yaptığı Ferdi Deren’le berber koltuğu sohbetleri adlı yazı dizisi bundan böyle Akhisar Haber’de her ay yeni bir konuğuyla devam edecek

Bu ayki konuğu şehrinizin yakından tanıdığı tecrübeli, yıllardır halkımıza hizmet veren esprili doktoru Op. Dr. Zeki Kara oldu.

Hayata gözünüzü nerede ne zaman açtınız:

15.Aralık.1955 te Ankara nın bir ilçesi olan Şereflikoçhisar da doğmuşum. 5 yaşına kadar burada kalmışız. Babam Kore savaşından döndükten sonra ayakkabı tamir dükkanı açmış. 5 yaşından sonra daha iyi eğitim olanağı sağlamak içın Ankara ya taşınmışız.

Öğrenim hayatınız :

Babamın eğitim konusunda öngörüsünü boşa çıkarmayarak, zor ekonomik koşullara rağmen İlk, Orta ve Lise öğrenimini Ankara da tamamladım. Sonra iyi bir puanla, okumaktan ve mezunu olmaktan gurur duyduğum Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdim. Ankara’nın zor ekonomik koşullarında aileme ve diğer 3 kardeşimin eğitimine katkı amacıyla bu zor tahsilin yanında yaz aylarında o dönem çok meşhur olan aile gazinolarında o dönemin ünlü sanatçılarına sahne öncesi ve sonrası ikram yapmak üzere sahne komiliği yaptım. O dönemin ünlüleri olan Zeki Müren, Erol Büyükburç, Berkant gibi nice sanatçıyı yakından tanımak fırsatı buldum.

Anne ve babanız ve anılarınız :

 Daha önce de bahsettiğim gibi rahmetli babam Kore gazisi idi. Kendisi ilkokul mezunu olmasına rağmen çok ileri görüşlü ve eğitime önem veren birisi idi. 5 yaşında eğitim amaçlı Ankara ya geldikten 2 sene sonra rahmetli annemi kaybettik. Daha sonra kendimi çok şanslı kabul ettiğim yeni bir aile düzeni içinde buldum ve bu sayede eğitim ve yaşamda başarıyı yakalama fırsatım oldu.

Eşinizle tanışmanız :

Ankara da Tıp fakültesini bitirdikten sonra Üroloji Uzmanı olmak için İstanbul a gittim. Üroloji ihtisası sırasında hayatımın şansı olan eşim Güner hanımla tanıştım. Uzman olduktan 3 gün sonra Muğla da yapılan düğünümüzle hayatımızı birleştirdik. Ben her zaman büyüklerimizin sözlerini önemsediğim için evlilikte de ' Ev alırsan tuğladan kız alırsan Muğla dan' sözüne sadık kaldım. İyi ki de sadık kalmışım.

Ve samimi gülüşmeler !

Çocuklarınızdan bahsedenisiniz :

Adları Onur ve Pelin olan iki evladımız var ! Oğlum memleketimiz olan Ankara da yaşamayı seçti evlenip orada mutlu bir şekilde yaşıyor  onlar arada sürpriz ziyaretlerle geliyor bizde arada ziyarete gidiyoruz  !

Kızım üniversite sonrası master için yurtdışına gitti. Master yaparken kendisine çok cazip gelen bir şirkette çalışmaya başladı. Şimdilik yurtdışında yaşıyor. Pandemi sebebi ile telefonla görüşerek hasret gidermeye çalışıyoruz.

Meslek seçimi nasıl oldu :

Başlarda doktor olmayı pek düşünmüyordum. Matematiği sevmem nedeni ile hep Makine mühendisliği aklımı çeliyordu. Üniversite sınavında puanım yüksek gelince Tıp fakültesi ön plana geçti..Daha sonra öğrenimini gördükçe bana çok oturan bir meslek olduğunu gördüm. Mesleğimi büyük bir gurur ve zevkle yerine getirmeye çalışıyorum. Ürolog olmamda babamın mesane kanserinden rahmetli olması beni etkiledi diye düşünüyorum.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Nerede başladınız ilk mesleğe :

İlk meslek hayatıma Adana Kozan ilçesinde başladım. Sonra ihtisas için İstanbul Şişli Etfal hastanesine gittim. Uzman olduktan sonra 5 yıl Kocaeli Kandıra devlet hastanesi hekimi ve başhekimi olarak çalıştım. Daha sonra çalışmak ve hizmet etmekten gurur duyduğum Akhisar devlet hastanesine geldim. 32 yıl hizmetten sonra pandemi nedeni ile ayrılarak şu anda hizmet ettiğim muayenehanemi açtım. Akhisarlı hemşehrilerimizin burada da hizmetinde olduğumu belirtmek isterim.

Olmazsa olmazınız nelerdir :

Hayatta olmazsa olmazlarım başta aile, sağlık, huzur barış,  ve biraz da son zamanların olmazsa olmazı ekonomik durum

 !!! Gülüşmeler !!!

Mesleğinizle ilgili bir unutamadığınız yada enteresan gelen bir anınız oldu mu? :

Bizim üroloji biraz mahrem konularla çok meşgul olur. Hastalarımız da biraz utangaç olurlar. Yine günlerden birgün bir amca geldi. Soyunmasını istedim. Biraz çekindi. Ben ısrar edince yarı utangaç indirdi ve bana dönerek Doktor oğlum bu alet bir teyzene bir de sana kısmet oldu demişti ve beni çok güldürmüştü.

!!! Gülüşmeler!!!

Bir tavsiyeniz var mı? :

Hastalarımız ürolojik problemlerini ihmal etmesinler..

Daha önceden tedavi olanaklarımız kısıtlı olduğu için ameliyat tedavisi öncelikli idi. Günümüzde medikal tedavi imkanları çok geliştiği için operasyon son çare olarak düşünülmektedir.

Her geçen gün tedavi imkanlarımız artmaktadır.

Sağlık ve mutluluk dolu günler dileğimle... 

Op.Dr.Zeki KARA ile çok hoş bir sohbetin daha sonuna geldik

Yeni konuklarımızla farklı sohbetlerle devam edeceğiz

berber-koltugu-sohbetlerinin-ilk-konugu-doktor-zeki-kara-oldu-(1).jpgberber-koltugu-sohbetlerinin-ilk-konugu-doktor-zeki-kara-oldu-(2).jpgberber-koltugu-sohbetlerinin-ilk-konugu-doktor-zeki-kara-oldu-(3).jpgberber-koltugu-sohbetlerinin-ilk-konugu-doktor-zeki-kara-oldu-(4).jpgberber-koltugu-sohbetlerinin-ilk-konugu-doktor-zeki-kara-oldu-(5).jpgberber-koltugu-sohbetlerinin-ilk-konugu-doktor-zeki-kara-oldu-(6).jpgberber-koltugu-sohbetlerinin-ilk-konugu-doktor-zeki-kara-oldu-(7).jpg

berber-koltugu-sohbetlerinin-ilk-konugu-doktor-zeki-kara-oldu-(8).jpgberber-koltugu-sohbetlerinin-ilk-konugu-doktor-zeki-kara-oldu-(9).jpgberber-koltugu-sohbetlerinin-ilk-konugu-doktor-zeki-kara-oldu-(11).jpgberber-koltugu-sohbetlerinin-ilk-konugu-doktor-zeki-kara-oldu-(12).jpg

Yorumlar