22 Mayıs 2024
  • Manisa20°C
  • İzmir22°C

BAL-GÖÇ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BASIN AÇIKLAMASI

Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği (BAL-GÖÇ) olarak kurulduğumuz ilk yılından bu yana yardımlaşmanın, dayanışmanın sembolü olan iftar soframızın tarihini ve yapılması gereken tüm çalışmaları başlattık.

BAL-GÖÇ Derneği Yönetim Kurulu Basın Açıklaması

21 Mart 2024 Perşembe 22:30

Bu haber toplam 1185 defa okunmuştur

BAL-GÖÇ Derneği Yönetim Kurulu Basın Açıklaması

Haber Merkezi

Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği (BAL-GÖÇ) olarak kurulduğumuz ilk yılından bu yana yardımlaşmanın, dayanışmanın sembolü olan iftar soframızın tarihini ve yapılması gereken tüm çalışmaları başlattık. Yönetim kurulu kararı ile her siyasi partiye eşit olduğumuzu hiçbir seçim propagandası afiş, broşür kullanılmamasını karara bağladık.

Yapılan hazırlıklar tamamlandıktan sonra her yıl olduğu gibi bir takım ihtiyaçlarımızı (Masa, Sandalye, Işıklandırma, Ses sistemi ve yol temizleme) konusunda Akhisar belediyesinden yardım talep ettik.

İftar soframızın hazırlıkları bittikten sonra saat 19.00 civarında mevcut iftar alanına üzerinde “İftar soframıza hoş geldiniz Akhisar Belediyesi” yazılı pankartın Gayret Cami duvarına belediye çalışanı tarafından asılmasıyla, dernek üyelerimizin ve gelen misafirlerimizde olumsuz düşüncelere neden olması nedeniyle ufak bir sözlü atışma gündeme gelmiş olup devamında yoğun ve kalabalık olan iftar soframızın bulunduğu yerde TC  Akhisar Belediyesi yazılı getirip açmak istemeleri üzerine derneğimiz tarafından o yoğunlukta sorun olacağını beyan etmesi sonucunda sözlü münakaşa cereyan etmiştir.

Şiddetin her türlüsüne karşı olan Derneğimizin itirazı çadır veya TC, Akhisar Belediyesi çadırı değildir. Pankart açıp Akhisar Belediyesi tarafından iftar yemeğini organize ettiği düşüncesi algısıdır. Derneğimizin sevgili üyeleri ve misafirlerimizin tepkisinin nedeni budur. AKHİSAR BALKAN GÖÇMENLERİ DERNEĞİ olarak her siyasi partiye eşit mesafedeyiz. Yaşanan olayla ilgili bilgi kirliliğinden dolayı Yönetim Kurulu basın açıklamasına karar verilmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

                                                         AKHİSAR BALKAN GÖÇMENLERİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

Yorumlar