30 Nisan 2024
  • Manisa16°C
  • İzmir14°C

AMATÖRLER VE GÖRMEMİZ GEREKENLER

Muharrem Kazer

10 Mart 2022 Perşembe 09:46

Amatörler ve görmemiz gerekenler

Ülkemizde amatör futbolda işler gidiyor da… Sevgi, emek ve  fedakarlık ile….

Geçtiğimiz hafta Manisa Büyükşehir Belediyespor’un verdiği can suyu ile bir şeyler yapılmaya gayret ediliyor. Bir de bu işin gönüllü 3-5 kişisi….

Manisa merkezde ve ilçelerde 140 ‘a yakın amatör futbol takımı var. Sayı bundan 4-5 yıl önce yüze yakındı. Artış sayısı gerçekten iyi.

İyi olmasına iyi de ,amatörde işler hiç  iyi değil. Gerçekleri artık görmenin de ötesinde, çözüm gerçekten  şart….

En başta çoğu amatör takımımız çok iyi koşullarda değil. Çoğu kulübümüz belediyelerin maddi ve ayni olarak destekleri ile mücadeleye devam ediyor. Rakamlar çok büyük değil belki. Ancak, buna rağmen mücadeleye devam etmek önemli.

Tüm takımların mücadele etmesi sağlanmalı, işi yarım bırakan takımlara bir yaptırım şartı gelmeli.

Manisa Askf ‘nin bu konuda çalışmaları küçümsenemez. Ancak, bazı konularda toleransların yanlış kullanımının da önüne geçilmesi şart.

Özellikle pandemide her takımın 1.amatöre çıkması… İşleri her konuda zorlaştırdı. Bu işten bir şekilde en kısa sürede pandeminin de sona ermesi ile daha işlevsel hale getirilmeli. 1.amatör kümede şampiyon olan takımlarımızın direk bir üst lige yükselememesi de üzücü.

 

 

MADDİ YARDIM KESİLMELİ

Amatör kümede liglere giren ve sezonu bitirme taahhüttü veren takımlar ligi yarım bırakınca gelecek sezonda liglere alınmamalı ve maddi yardım konusunda muhakkak yaptırımlar yapılmalı. Bu işin artık ciddi şekilde uygulanması da şart…

SON SÖZ

Amatörün pandemi ile  çok zor koşullarda yapılması,2-3 takımın tek sahada idman yapması, çalışan sporcuların, öğrencilerin izin alarak maçlara bin bir meşakkatle çıkması…..

 

 

 

Evet amatörde en üstten en alta kadar değişik hikayeler var.

 

Artık bu zor koşullarda spor yapmaya çalışan, mücadele eden, sevgi ve emeğini vere, mücadeleyi devam ettiren antrenöründen, yöneticisine, sporcusuna tüm fedakar emekçiler kocaman alkışı hak ediyor.

 

Manisa futbolunda da gerçek anlamda ilerleme isteniyorsa amatöre kompleks şeklinde tesis şart. Bu konuda da ilçelerde önemli yatırımalar yapılıyor Ancak Manisa merkezde de 8 Eylül’ü (Arka sahayı)yan taraftaki boş alan da kazandırılarak amatörün üssü yapmak lazım.

 

İYİ VE SAĞLIKLI GÜNLER.

 

 

Yorumlar