30 Nisan 2024
  • Manisa15°C
  • İzmir13°C

AKHİSARLI YAZAR ÇETİN ÇELİK’TEN SOMA KAYMAKAMLIĞINA ZİYARET

Akhisarlı yazar Çetin Çelik, “Biyoloji Terimleri Sözlüğü” kitabının tanıtımı için Soma kaymakamı Ahmet Altıntaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici’yi makamlarında ziyaret etti. Kitabının sunumundan sonra Soma’da ki okullarda tanıtım çalışması i

Akhisarlı yazar Çetin Çelik’ten Soma Kaymakamlığına ziyaret

16 Mart 2017 Perşembe 18:32

Bu haber toplam 3682 defa okunmuştur

Akhisarlı yazar Çetin Çelik’ten Soma Kaymakamlığına ziyaret
Akhisar Haber Ajansı- Kültür Sanat Servisi

   Akhisarlı yazar Çetin Çelik, “Biyoloji Terimleri Sözlüğü” kitabının tanıtımı için Soma kaymakamı Ahmet Altıntaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici’yi makamlarında ziyaret etti. Kitabının sunumundan sonra Soma’da ki okullarda tanıtım çalışması için izin istedi.

 Yazar Çetin Çelik, “Biyoloji Terimleri Sözlüğü” kitabının 12 yıllık bir emeğin ürünü olduğunu, 290 sayfada 3140 terimin açıklaması yapıldığını ve orta öğretimden üniversiteye kadar tüm öğrenci ve eğitimcilere hitap edecek şekilde hazırladığını söyledi. “Bu sözlüğün diğer biyoloji sözlüklerinden ayıran iki özelliğinden ilki sözlüğün bir internet sitesi ( www.biyolojiterimleri.com ) ile desteklenmiş oluşu, ikincisi de terimin Latince, İngilizce hatta Osmanlıca karşılıklarına da yer verilmiş olmasıdır. Bu internet sitesinde kitabının barkod numarası ile ücretsiz üyelik alınarak girilecek şekilde tasarlanmıştır.” dedi.
Öğretmenlik yaptığı sürece biyoloji ile ilgili öğrencilerin en çok yakındıkları noktanın yabancı terimlerin fazlaca bulunması ve bu terimlerin tam Türkçe karşılıklarının olmaması olduğunu gözlemlediğini  bu sebepten dolayı öğrencilerin konuları kavramaktan çok ezber yoluna giderek sorunu aşmak istemelerinin başarılı olamamalarına yol açtığını; kitabının bu anlamda iyi bir başvuru kaynağı olduğunu söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici’ye kitabını takdim edip okullarda kitabının tanıtımı için izin istedi. Soma da belirlenecek günlerde  sunum ve imza günü ile kitabını öğrencilerle buluşturacak.

 Yazar Çelik, sunum sonrası Kaymakam Ahmet Altıntaş ve ilçe milli eğitim müdürü Mustafa Dikici’ye kitabını takdim etti. Kaymakam Altıntaş da yazar Çelik’e  kendi yazdığı  “Okumanın Gücü” isimli kitabını hediye etti.

1979 Akhisar doğumlu olan Çetin Çelik evli ve iki çocuk babasıdır. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliğini bitirdikten sonra, Sakarya Üniversitesinde Biyoloji yüksek lisansı yaptı. Halen Arabacı Bozköy Şehit Ali Bozkurt İlköğretim Okulu müdürü olan Çelik’in TÜBİTAK yayın kurulundan geçmiş “Bir Kutup Ayısının Hikâyesi” çalışması bulunuyor. (T.Şen)

1-024.jpg3-022.jpg4-020.jpg5-014.jpg6-010.jpg7-008.jpg8-006.jpg

Yorumlar