27 Nisan 2024
  • Manisa21°C
  • İzmir22°C

AKHİSAR'DA MEB'E BAĞLI İLK MÜZİK AKADEMİSİ AÇILIYOR

Akhisar'da 6 yıldır akademik olarak müzik sektöründe hizmet veren Anatolian Bilim Sanat Akademi Akhisar'da bir ilki gerçekleştiriyor.

Akhisar'da MEB'e bağlı ilk Müzik Akademisi açılıyor

07 Haziran 2017 Çarşamba 19:15

Bu haber toplam 8577 defa okunmuştur

Akhisar'da MEB'e bağlı ilk Müzik Akademisi açılıyor
Haber Merkezi

Akhisar'da 6 yıldır akademik olarak müzik sektöründe hizmet veren Anatolian Bilim Sanat Akademi Akhisar'da bir ilki gerçekleştiriyor. Milli Eğitim Bakanlığına müracaatta bulunan Anatolian Bilim ve Sanat Akademi, eğitimini dünya standartlarına yükselterek değerli çocuklarımızın güvenli şekilde geleceklerini garanti altına almaları için çıtayı yükseltiyor.

Hayatı besteleyin sloganıyla yepyeni bir geleceğe adım atıyoruz ve bunu Akhisar'da verebilecek, Milli Eğitim Bakanlığının onay vereceği tek merkez olacaklarını belirten Anatolian Bilim ve Sanat Akademi kurucusu Müzik öğretmeni Niyazi Şahin;" Birçok gelişmiş ülkede uygulanan bu sistemin sanat eğitimi alan çocuklarımız açısından çok faydalı bir uygulama olduğunu belirtti. Güncellenen eğitim sistemimizde artık liselere geçiş sınavlarında, önümüzdeki yıldan itibaren sanat eğitimi aldıklarını kanıtlayan öğrencilerin, TEOG sınavında ek puan almaları gündemde. İlerlemiş birçok şirketin müzik dışındaki sektörlerde dahi işe alım mülakatlarında hangi enstrümanı profesyonel olarak icra ediyorsunuz sorusu enstrüman çalmanın sadece müzikte değil hayatın birçok aşamasında ne kadar önemli olduğunun göstergesi. Bu eğitimleri alan değerli çocuklarımızın bunu resmi olarak gösterebilmeleri için Milli Eğitime bağlı kurumlarda bu eğitimi almaları gerekli" dedi.

Akhisar'da böyle bir kurumu hizmete sokmanın gururunu yaşayan Anatolian Bilim ve Sanat Akademi kurucusu Niyazi Şahin;" Çocuklarımızın hayatlarını muhteşem bir şekilde besteleyebilmek için daima gayret içinde olacağız, diye konuştu.