05 Mayıs 2024
  • Manisa21°C
  • İzmir21°C

AKHİSAR OSB’DE KAÇ KİŞİ ÇALIŞIYOR

Akhisar Kaymakamı ve Akhisar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Peker yaptığı açıklamada Akhisar OSB’de 42 faal fabrika, 21 inşaat halinde,

Akhisar OSB’de Kaç Kişi Çalışıyor

14 Ekim 2015 Çarşamba 15:36

Bu haber toplam 5985 defa okunmuştur

Akhisar OSB’de Kaç Kişi Çalışıyor
Akhisar Haber Ajansı - AHA

Akhisar Kaymakamı ve Akhisar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Peker yaptığı açıklamada Akhisar OSB’de 42 faal fabrika, 21 inşaat halinde, 5 proje halinde 6 adet ise pasif durumda toplam 74 fabrika olduğunu kaydederek şuanda yer tahsisi kalmadığını ve gelecek yeni yatırımcıları geri çevirmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Geçen yıl Manisa OSB’ye çalışmak için giden Akhisarlı işçi sayısının ciddi bir şekilde düşüş gösterdiğini ifade eden Kaymakam Peker, bunda da Akhisar OSB’ nin kapasitesinin önemli rol oynadığını belirtti.

Akhisar Kaymakamı ve Akhisar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Peker; “Ulusal değil uluslararası düzeyde bir çok yatırımın ilçemize geldiğine şahit olduk. Bunu da sayısal olarak 3 Binlere kadar istihdam rakamlarına ulaştık. Yaklaşık olarak 250 civarında Akhisarlı hemşehrimiz Manisa’ya gidiş-geliş yaparken Manisa’daki fabrikalarda çalışmak için hergün gidiş-geliş yaparken 250 civarındaki rakamımız son 1 yıllık dönemde Akhisar’da Organize Sanayi Bölgesinde faaliyete geçen işyerlerinde çalışmaya başladılar. Muhakkak ki bu çok güzel bir gelişme artık OSB’de yatırım yapmak için yer talep eden yatırımcıya maalesef yerimiz yok diyoruz.

Yorumlar