04 Mayıs 2024
  • Manisa18°C
  • İzmir16°C

AKDENİZ SATRANÇ ŞAMPİYONASININ BAŞ HAKEMİ AKHİSAR’LI DELAL AYDIN YAPIYOR

Uluslar arası 6. Akdeniz Şampiyonasının baş hakemi Akhisar Uluslar arası satranç hakemi Kıyasettin Aydın' nın kızı milli hakem Delal Aydın yapıyor.

Akdeniz Satranç Şampiyonasının Baş Hakemi Akhisar’lı Delal Aydın yapıyor

13 Ocak 2009 Salı 14:16

Bu haber toplam 6146 defa okunmuştur

Akdeniz Satranç Şampiyonasının Baş Hakemi Akhisar'lı Delal Aydın yapıyor
Haber (Tuncay Şen)
Fotoğraflar (Arşiv)

Uluslar arası 6. Akdeniz Şampiyonasının baş hakemi Akhisar Uluslar arası satranç hakemi Kıyasettin Aydın' nın kızı milli hakem Delal Aydın yapıyor.

Turnuva da Akhisarlı satranç severlerin yakından tanıdığı Salihli li Emine Yanık Süral de oynuyor.

6. Akdeniz Şampiyonası'nın açılış töreni, Kemer Anatolia Beach Otel'de 10 Ocak 2009'da saat 19.00'da gerçekleşti. Törene, GATAB Encümen Üyesi ve Çavuşköy Belediye Başkanı Dr. Yalçın Akkulak, Akdeniz Satranç Birliği Genel Sekreteri Geoffrey Borg, TSF Asbaşkanı Kuvay Sanlı ve Milli Takımlar Menajeri Özgür Solakoğlu'nun yanı sıra sporcuların büyük bölümü ve çok sayıda yerel gazeteci katıldı.

Akdeniz Satranç Birliği'nin kurulmasında TSF Başkanı Ali Nihat Yazıcı ile birlikte büyük emekleri bulunan ve birliğin Genel Sekreterliği'ni yapan Geoffrey Borg da Akdeniz Satranç Birliği'nin adım adım ilerlediğini, katılımın artışına ve çok sayıda büyükusta olmasına dikkat çekti.



Delal Aydın, Çağlak satranç turnuvasında milli marş ve saygı duruşunda




WFM ünvanlı Emine Yanık Süral Çağlak satranç turnuvasında Akhisarlı satranççı Nimetullah Demir ile oynarken



WFM Emine Yanık Çağlak açık satranç turnuvasında ödülünü Akhisar kaymakamı Mustafa Çek'ten alırken



WFM Emine yanık Süral, Çağlak satranç turnuvasında büyükler kategorisi ödül töreninde Akhisar belediye Başkanı Salih Hızlı ile beraber.



Başhakem Delal Aydın, Kuvay Sanlı, Dr.Yalçın Akkulak, Geoffrey Borg ve Özgür Solakoğlu da hazır bulundular. Borg, Çin'deki Zihin Sporları Oyunları ve Dresden'deki Satranç Olimpiyatı'nda uygulanan tur saatinde sporcuların masada bulunma zorunluluğu kuralıyla ilgili uygulamalara açıklık getirirken.

Yorumlar