04 Mayıs 2024
  • Manisa12°C
  • İzmir15°C

AİLE DİZİMİ TERAPİSİ NEDİR?

Aile dizimi terapisi ilk olarak Almanya'da ortaya çıkmıştır. Her aile kendinden önceki kuşaklara görünmez bir bağ ile bağlıdır.

Aile Dizimi Terapisi Nedir?

15 Mart 2019 Cuma 22:49

Bu haber toplam 1782 defa okunmuştur

Aile Dizimi Terapisi Nedir?

Aile dizimi terapisi ilk olarak Almanya'da ortaya çıkmıştır. Her aile kendinden önceki kuşaklara görünmez bir bağ ile bağlıdır. Bu terapiye göre ailede işlenen kötü olaylar çocuk ya da torunlarda olumsuz etkilere yol açar. Soy ağacında yaşanan her türlü kötü olay kişinin tüm sistemlerini etkiliyor ve gen haritasına kazınıyor. Bu bazen önceki kuşaklardan aktarıldığı gibi bazen de sonraki kuşaklara aktarılıyor. Sadece yaşanan kötü olaylar değil savaşlar, toplumsal olaylar, soykırımlar da kişilerin enerji sistemlerini bozuyor.

Gen Haritanız Kaderiniz Olabilir

Aile dizimi terapisine göre çocuklar atalarının kötü kaderinden etkilenir. Örnek verecek olursak hiç tanımadığınız bir akrabanızın aile içinde ki sevgisizlik kaderini yaşayabilirsiniz. Bunun sonucunda aile içinde hep mutsuz ve sevgisiz olabilirsiniz. Bu durum ancak tedavi ve kilitlenme ortadan kalktığı zaman düzeliyor. Tedavide bu esnada devreye giriyor. Psikolog İzmir kliniği deneyimli psikologlar ve aile dizimi terapisi eğitimi almış uzmanlar ile tedaviye yön verir.

Terapi Süreci Nasıldır?

Tedavi bireysel ya da grup olarak yapılır. Klinikte aile dizimi terapisi uzman psikologlardan tarafından uygulanır. Uzmanlar danışanların kendi iç dünyasını görebilmesini ve kabul edebilmesini sağlar. Kişi geçmişte yaşadığı krizlerde tıkanan kişiler olaylar ile yüzleştiği zaman kriz ortadan kalkar. Yine bir örnekle açıklamak gerekirse ailesiyle küs olan kişilerin özel ilişkilerinde başarısız oldukları aynı gerilimin eş ile de yaşandığı ortaya çıkmıştır. Çocuğun ailesini kabul etmesi ve içindeki krizi görerek barışması enerji sistemleri için olumlu bir etki oluyor.

Anadolu Geleneği Aslında Bir Aile Dizimi Terapisi

Ülkemizde yaygın olan bir anlayış vardır. Ölen kişilerin isimleri yeni doğan bebeklere verilmez. Nedeni ise kaderi benzemesin diyedir. Bu anlayış aslında aile dizimi ile çok benzerdir. Klinikte uzmanlar grup eğitimi verirken aile üyelerini temsili olarak her bir farklı koltuğa alarak sadece yön verir. Kişi hayatında var olan anne, baba, hala, teyze, dede gibi aile büyüklerini istediği koltuklara yerleştirir. Koltukların dizimi sizin aile üyeleri ile nasıl bir bağ kurduğunuzun göstergesi olur. Sorulan sorular ile kişinin içine dönmesi, yüzleşmesi ve kabul etmesi ile sağlanır.

https://izmirpsikolog.com.tr/

Yorumlar