30 Nisan 2024
  • Manisa21°C
  • İzmir24°C

6 ŞUBAT DEPREM ŞEHİTLERİ FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTU

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında 6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı, Kızılçam ve servi fidanları toprakla buluştu.

6 Şubat Deprem şehitleri fidanları toprakla buluştu

22 Mart 2023 Çarşamba 11:22

Bu haber toplam 1305 defa okunmuştur

6 Şubat Deprem şehitleri fidanları toprakla buluştu
Akhisarhaber.com: Kenan MOLLA

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında 6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı, Kızılçam ve servi fidanları toprakla buluştu. Akhisar Çağlan Orman İşletme Şefi Esma Baykara’nın sunuculuğunu yaptığı program 6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı ağaç dikme etkinliğinde Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü Çağlak Ağaçlandırma alanı Çaltılıçukur Mahallesi orman ağaç dikme alanında Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla saat 11.00’de başladı. Orman İşletme Müdürlüğü personeli tarafından yapılan çalışmalarla 2 hektar (20 Dönüm) 6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı alanına 2 bin 200 çam ve servi fidanı dikimi yapıldı.

Törende konuşan Akhisar Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun: “Sayın kaymakamım ve Değerli protokol, sevgili öğrenciler ve öğretmenlerim, değerli misafirler, basınımızın değerli temsilcileri sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Orman Haftası fidan dikim etkinliğimize hoş geldiniz. Dünyadaki kıtaların üçte birini kaplayan ormanlar, biyolojik açıdan en zengin ekosistemlerdir. Biyoçeşitliliğin korunmasında, erozyonun ve iklim değişiminin önlenmesinde, yağışların kontrol altına alınmasında ve temiz hava sağlanmasında ormanların çok önemli görevleri vardır. İnsanlar için ormanlar yaşamsal önem taşırlar. Dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından olan ormanlara, gereken önemin verilmediğine dikkat çeken Avrupa Tarım Federasyonu, 21 Mart 1971 tarihinde, toplumları bilinçlendirmek için, “21 Mart” Gününün, “Dünya Ormancılık Günü” olarak Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO’ya teklif edilmiştir. Bu tarihin seçilmesinde kuzey yarım kürede ilkbaharın, güney yarım kürede sonbaharın başlangıcının bu tarihe tesadüf etmesi etkin olmuştur. Teklifin kabul edilmesiyle 21 Mart, “Dünya Ormancılık Günü”; 21 Mart’ı takip eden hafta da “Orman Haftası” olarak kutlanmaya başlanmıştır. Ülkemizde bu kutlamalara 1975 yılı itibarıyla katılmıştır. Orman haftası etkinlikleri kapsamımda sizlerle birlikte bugün bu alana 2 bin 200 adet servi ve çam fidanı dikeceğiz. Bu alan, geçen yıl Temmuz ayında çıkan büyük orman yangınında zarar gören, 250 Hektarlık orman arazisinin bir parçasıdır. Beş ay önce, 11 Kasım Milli ağaçlandırma gününde, yine sizlerle birlikte başlattığımız yangın sahası ağaçlandırmasını, bugün yine sizlerle dikeceğimiz fidanlarla tamamlamış olacağız. Bugün dikeceğimiz fidanları 6 Şubat’ta 11 ilimizde yaşanan deprem felaketinde hayatım kaybeden deprem şehitleri kardeşlerimiz anısına dikeceğiz. Bu vesileyle deprem ve sel felaketinde hayatını kaybeden. vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Sayın Kaymakamım, değerli protokol, kıymetli misafirler, sevgili öğrenciler, değerli basınımız; fidan dikim etkinliğimize katılımızdan dolayı sizlere, emeği geçen kurumlarımıza ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeşil vatanımızı seven herkesin ormancılık gününü ve orman haftasını kutlar saygılar sunarım” dedi.

Törende konuşan Akhisar Kaymakam Vekili Celil Ateşoğlu: “Kaymakam: 21 Mart günü ile başlayan orman haftası tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ağaçlandırma seferberliği ile devam ediyor. Memleketimiz orman açısından güzel ve güçlü bir memleket. Son yıllarda yaşadığımız orman yangınları bizler için çok  büyük üzüntü kaynağı. Geçen sene Ege’de yaşadığımız büyük orman yangınlarında ciddi bir varlığımızı kaybettik. Bu tür seferberlikler kaybettiğimiz orman varlığını yerine getirmek için çok önemli. Akhisar’da görmüş olduğum bu katılımdan çok memnunum. Akhisar Orman İşletme müdürlüğümüz güzel bir çalışmaya imza atmış. Memleketimiz bu sene çok acı bir felaketle karşı karşıya kaldı. Asrın felaketi diyoruz. Son asırda belki de dünyanın başına böyle bir felaket gelmedi. Acımız büyük, 50 bin üzerinde can kaybımız var. Bir sürü insan memleketinden oldu. Yaklaşık 13 milyon insan depremden etkilendi. Böyle bir depremin ardından yapacağımız bu etkinlik elbette ki bu ormana da 6 Şubat depremzedelerimizin ismini vermek yakışırdı. Buradaki yeşillik ve fidanlık 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem ile ilgili hatıralarımızda bizim için yer alacak. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı fidanları toprakla buluşturma etkinliği programına Gölmarmara Kaymakamı ve Akhisar Kaymakam Vekili Celil Ateşoğlu, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı İstihkâm Kd. Albay Mehmet Şahin, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Çavuş Küçükkoç, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Galip Kocaman, Daire Müdürleri, Siyasi parti temsilcileri, Öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Orman işletme personeli tarafından Milli Ağaçlandırma Günü törenine katılan öğrencilere kalem, silgi, kalemtıraş ve şapka dağıtıldı. Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri ve 6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı töreni sonunda Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü, fidan dikimine katılanlara Tavuklu pilav, ayran ikramında bulundular.



















































































































Yorumlar