27 Nisan 2024
  • Manisa20°C
  • İzmir22°C

5. AKHİSAR ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ SONA ERDİ

Zeytin’in başkenti Akhisar’da Akhisar Ticaret Borsası önderliğinde Akhisar Kaymakamlığı, Akhisar Belediyesi, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Akhisar Ziraat Odasının katkılarıyla düzenlenen 5. Zeytin Hasat Şenlikleri 3.cü gününde Zeytinliova Beldesinde

5. Akhisar Zeytin Hasat Şenliği Sona Erdi

27 Ekim 2013 Pazar 16:08

Bu haber toplam 6989 defa okunmuştur

5. Akhisar Zeytin Hasat Şenliği Sona Erdi
Akhisar Kenan MOLLA

Zeytin’in başkenti Akhisar’da Akhisar Ticaret Borsası önderliğinde Akhisar Kaymakamlığı, Akhisar Belediyesi, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Akhisar Ziraat Odasının katkılarıyla düzenlenen 5. Zeytin Hasat Şenlikleri 3.cü gününde Zeytinliova Beldesinde Karaosmanoğlu Camisi, Akhisar Merkezde Thyateira (Tepe Mezarı) Akhisar Müze gezisinden sonra Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Yaşam alanı içerisinde düzenlenen alanda zeytin ağacı dikimi ve helikopter gezisi ile son buldu.

Günün son programında Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Yaşam alanı içerisinde helikopter ile hava gezisi yapıldı. Gruplar halinde helikopter ile gezi yapan misafirler basın mensupları, Akhisar ovası üzerinde bulunan 12 milyon zeytin ağacını havadan izleme imkânı buldular.

Zeytin Hasat Şenliğinin sona ermesiyle ilgili basına bilgi veren Akhisar Ticaret Borsası başkanı Alper Alhat şunları söyledi. Alhat;” bu yıl 5.cisini düzenlediğimiz Zeytin Hasat şenliğine ilgi yoğun oldu. 12 milyon zeytin ağacı ile Türkiye2nin en çok ağaca sahip bir ilçesiyiz. Son günde yaptığımız helikopter gezisi ile gelen gazeteci misafirlerimiz 12 milyon zeytin ağacının sayısının çok ciddi miktarda olduğunu söylediler. Daha sonra akhisar2ın tarihi yerlerini ziyaret ederek bilgi aldılar. Bizde Borsa olarak Akhisar’ın marka değerinin yükselmesi ve bir adım daha ileri gitmesi için daha çok çalışmalar yapacağız. Önümüzdeki senelerde zeytin hasat şenliklerine katılımın daha yüksek olmasını bekliyoruz diyerek sözlerini tamamladı. 





























































































































































Yorumlar