28 Nisan 2024
  • Manisa21°C
  • İzmir22°C

4. AKHİSAR ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ 12-14 EKİM TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

"Nuh Tufanından sonra, Nuh’un gönderdiği beyaz güvercin canlılık belirtisi olarak bir zeytin dalı ile geri döner.. Zeytin dalı barışın, zeytin ağacı akıl ve zaferin, zeytinyağı da saflık ve sadeliğin simgesidir..” Kuruluşu binlerce yıl öncesine dayanan Ak

4. Akhisar Zeytin Hasat Şenliği 12-14 Ekim Tarihleri Arasında Yapılacak

02 Ekim 2012 Salı 09:25

Bu haber toplam 3174 defa okunmuştur

4. Akhisar Zeytin Hasat Şenliği 12-14 Ekim Tarihleri Arasında Yapılacak
Haber Merkezi

"Nuh Tufanından sonra, Nuh’un gönderdiği beyaz güvercin canlılık belirtisi olarak bir zeytin dalı ile geri döner.. Zeytin dalı barışın, zeytin ağacı akıl ve zaferin, zeytinyağı da saflık ve sadeliğin simgesidir..” Kuruluşu binlerce yıl öncesine dayanan Akhisar’da yolculuğuna başlayan zeytin ağacı, 1985’te 1 milyon 850 bin adet iken şu anda 12 milyon ağaca ulaştı..

Zeytin ağaçlarının gölgesinde yükselen kent Akhisar’daki bu ağaçlardan elde edilen zeytin ve zeytinyağı ürünleri tüm Türkiye ve dünyaya  yayılıyor.. Ve bu yıl yine, Türkiye’nin en fazla zeytin ağacı varlığına sahip ilçesi Akhisar’da 12 - 14 Ekim tarihlerinde “4. Zeytin Hasat  Şenliği” düzenleniyor..

Ege TV Program Yapımcısı İsmail Uğural'ın hazırlayıp sunduğu "Tarım ve Ekonomi"de bu hafta Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Akhisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fettah Gürmen konuk oluyor..

"Tarım ve Ekonomi" 4 Ekim Perşembe akşamı saat 21.00 - 22.30 arası Ege TV'de canlı yayında ekrana geliyor..

"Her gün 5-6 tane zeytin ve bir çorba kaşığı zeytinyağı yiyiniz; hem siz sağlıklı olun hem de çiftçimiz daha güçlü olsun"

Yorumlar