>>>>>Kenan MOLLA
Milliyetçi Hareket Partisinin Akhisar Belediye Başkan Adayı Mansur Onay Olarak Belirlendi! Mansur Onay İlk Demecinde, "Önce Ülkem, Sonra Partim. Akhisar İçin Önce OSB İle İşsizliği Çözmek Olacaktır" dedi. İlçe Başkanı Öner Alanç, İki Aday Adayımız Vardı. Tüm Teşkilatımız İle Mansur Onay'ın Arkasındayız dedi
Akhisar'da ilk belediye başkan adayı MHP sinden açıklandı. Genel Merkez Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mansur Onay'ı Akhisar belediye başkan adayı olarak açıkladı. Mansur Onay ilk beyanatın da, Biz MHP olarak Önce Ülkem, Sonra Partim sloganı ile yola çıktık. Bende önce Akhisar diyorum. OSB bölgesini en iyi şekilde organize ederek işsizliği çözeceğiz. Dedi. İlçe Başkanı Öner Alanç'ta, Genel Merkezimize iki aday adayımızı bildirdik. Genel Merkezimizin verdiği kararı saygı ile karşılıyoruz. Tüm Teşkilatımız. Mansur Onay hocamızın arkasında olarak, Akhisar Belediye başkanlığına getireceğiz dedi.
Akhisar Milliyetçi Hareket Partisinde DP'den istifa eden eski belediye başkanlarından Ahmet Dutlulu, 2007 Genel Seçimlerde 5. sırada Milletvekili Adayı olan Mansur Onay aynı gün aday adaylıklarını açıklamışlardı. İlçe Yönetimi her iki aday adayını önce İl yönetimine daha sonrada Genel Merkeze bildirdi. Genel Merkez Mansur Onay'ın adaylığını onayladı.
Akhisar Belediye Başkan adaylığının Genel Merkez tarafından onaylandığını, verdiğin ilk beyanatında açıklayan Mansur Onay, MHP olarak Önce ülkem sonra partim sloganı ile yola çıktık. Bende önce Akhisar diyerek yola çıkıyorum. Akhisar, iktidarda olan bir partinin temsilci tarafından ne yazık ki iyi yönetilmemiştir. Beyaz yakalı, Üniversite mezunları kahvelerde oturuyor. İşsizlik şehrimizde had safhada. Seçim atmosferinde yapılan eserler ve icraatları tartışmak isterdim. Fukaralık yaygınlaştırılmıştır. Akhisar bunu hak etmemiştir. Birinci planda işsizlik sorunu çözülmelidir. Organize Sanayi bölgesi cazip hale getirilerek, işsizliğin çözümü sağlanmalıdır. Üniversite geliştirilmeli, yeni bölümler açılmalıdır. dedi.
MHP Akhisar İlçe Başkanı Öner Alanç, Genel Merkezimiz Doç. Dr. Mansur onay hocamızın aday adaylığını Akhisar Belediye başkanı adayı olarak belirlemiştir. Kararı tüm organlarımız ile saygı ile karşılıyoruz. MHP Akhisar teşkilatı olarak tüm gücümüzle çalışıp Belediye Başkanlığına Mansur Onay'ı getireceğiz. dedi.
Akhisar MHP'nin Belediye Başkana adayı Mansur Onay'ın özgeçmişi;
Mansur Onay Akhisar'ın Kömürcü köyünde doğdu. İlk Okulu Merkezdeki Gazi okulunda, Orta okulu Ali Şefik orta okulunda bitirip 1975 yılında Akhisar Lisesinden mezun oldu. 1976-1980 yılların arasında Gazi Eğitim Enstitüsünü tamamlayarak, 1981 ocak ayı ile 1984 Nisan ayları arasında Elazığ Lisesinde öğretmen ve idareci olarak çalıştı. 1984 yılında Ankara Gazi üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak başladı 1988 yılında Bilim uzmanı, 1994 yılında Doktor unvanı alarak Öğretim üyesi oldu. Doç. Dr. Mansur onay'ın Yurt içi ve yurt dışında yayınlanmış çok sayıda bilimsel makalesi vardır. Mansur Onay Eczacı Ayşe Onay ile evli. Tuğçe ve Gökçe adında biri İletişim, biri Jeoloji mezunu iki kızı var.