KOSGEB'DEN Yeni Girişimcilere Destek
Akhisar (Kenan MOLLA)
Manisa KOSGEB Hizmet merkezi Müdürlüğü, Akhisar Belediye Başkanlığı ve Akhisar bakkallar odası arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolü Akhisar Belediyesi encümen salonunda imzalandı.
Protokole Akhisar Belediye Başkan yardımcısı Ömer işçi, Hizmet Merkezi Müdürü Recep Özçevik ve Akhisar Bakkallar Odası Başkanı Zafer kara katıldı.
Akhisar belediye Başkan yardımcısı Ömer İşçi; Kosgeb ve Bakkallar odasının talebini değerlendirerek Akhisar Belediyesinin desteğiyle Girişimcilik Destek programının ikincisini yapıyoruz inşallah bu devam edecek. Ayrıca Akhisar Ticaret Odasının da bu yönde çabaları ve çalışmaların olduğunu biliyoruz. Bu eğitimler neticesinde bir çok arkadaşımız işyeri açıyor yeni iş sahaları açılıyor Akhisar'da. Akhisar ekonomisine de destek olan bir projedir. Dedi.
Manisa KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Recep özçevik Manisa ve ilçelerde toplam 13 eğitimin tamamlandığını, Alaşehir ve Turgutlu'da iki eğitimin devam ettiği, Manisa merkez ve Akhisar'da beş eğitimin başlayacağı ve Akhisar Belediye Başkanlığı ile imzalanan bu protokolün 12. Olduğu bilgisini verdi. Ayrıca bu protokol çerçevesinde 30 kişinin eğitime alınacağını, eğitimin yüzde 80'ine katılım sağlayıp sertifikasını alan girişimcilerin eğitim sonrası işyerlerini açmaları halinde; İşletme Kuruluş Desteği, makine teçhizat, Ofis donanım desteği ve İşletme giderleri olmak üzere toplamda 27 Bin TL (eski para 27 Milyar Lira) hibe destek verileceğini, alacakları makine, techizat için sabit yatırım desteği adı altında faizsiz, ilk 2 yıl ödemesiz 70.000 TL teminat mektubu karşılığı kredi kullanabileceklerini ifade etti. Ayrıca yeni girişimci desteği için destekleme oranı yüzde 70 olduğunu, girişimcinin kadın veya özürlü olması durumunda bu oranın yüzde 10 artırılarak yüzde 80 olduğunu vurguladı.
Bu protokolün Akhisar için hayırlı olması temennisinde bulunan Recep özçevik; desteğe başvurmak isteyen adayların düzenlenen Girişimcilik Eğitimi'ne katılmaları için 28 Şubat tarihine kadar Akhisar Bakkallar Odası'na başvurmaları gerektiğini bildirdi.
Akhisar Bakkallar odası başkanı Zafer kara yaptığı değerlendirmede Öncelikle Akhisar belediyesine yapmış olduğu katkılarından dolayı hem de Kosgeb Manisa müdürlüğüne yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.