İnsan Hakları Günü Törenle Kutlandı!
Akhisar: (Kenan MOLLA)
Akhisar Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi Öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı insan hakları günü kutlama programı Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda yapılan törenle kutlandı. Akhisar Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Zuhal Göçmüş'ün sunuculuğunu yaptığı, 10 Aralık İnsan Hakları günü kutlama töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Akhisar Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi Tarih öğretmeni Cumhur Uyar yaptı.
10 Aralık İnsan Hakları günü kutlama töreninde konuşan Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek; 10 Aralık İnsan Hakları Günü bu biz Kurban Bayramına rastladığından 16 Aralık'ta kutluyoruz. Geçen Adnan Menderes Lisemizin hazırladığı İnsan Hakları Günü kutlama programını bu yılda Akhisar Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi okulumuza verildi. Öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı programı hep birlikte izleyeceğiz. İnsan Hakları hepimizin hakları, Başbakanlık İnsan Hakları Birimi vardır. Türkiye'nin 81 il ve ilçelerinde 892 İnsan Hakları kurulları var. Akhisar'da her ayın son Çarşamba günü toplanıyoruz ve ilçemizdeki 28 yerdeki İnsan Hakları şikayet kutularımız var ve bunlara atılan müracaatları değerlendiriyoruz. İnsan Haklarımızın bilincinde olalım. Hepinizin İnsan Hakları Günü kutlu olsun diyerek sözlerini tamamladı.
Tayfun Talipoğlu'nun Ne çoktular, ne kadar çocuktular şiirini Osman Cengiz okudu. İki dakikalık Temel İnsan Hakları Slayt gösterisi, Yankısız Çığlık şiirini Deniz Savaş okudu. 11 dakikalık Gelibolu savaşı Asker Mektubu anlatan skeç oyundan sonra, 4 dakikalık Hürriyet Hakkı video gösterisi ile program devam edildi. Özgürlük şiirini Gülhan Kanfil okudu. 6 dakikalık kısa Film gösterisinde Irak'ta İnsan Olmak Madalyonun İki Yüzü video gösterisinden sonra Duygu Uçar ve Cuma Akmeşe'nin okuduğu şiirle 4 dakika süren İnsan Hakları Önderleri video gösterisi, 2 buçuk dakika süren Yorumsuz Görüntüler video gösterisi ve son olarak 3 dakikalık Sözün Bittiği Yer slayt gösterisiyle program sona erdi.
Akhisar Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Afşar, müdür yardımcıları Sebahattin Arslan, Barış Durgut, öğretmenler Cumhur Uyar, Ufuk Önal, Zuhal Göçmüş, Funda Yılmaz, Mehmet Güçyener, Ümit Erçetin, Bayram Baran, ve Öğrenciler Kevser Erzincan, Pınar Çeviren, Bahar Çeviren, Aysu Can, Caner Kavçak, İlayda Çimen, Deniz Çavuş, Osman Cengiz, Gamze Açıkgöz, Efecan Yaren'in hazırladığı program 1 saat 15 dakika sürdü. Akhisar Kaymakam Mustafa Çek, programı hazırlayan Okul Müdürü, Müdür yardımcılarını, Öğretmenleri ve öğrencileri tek tek tebrik etti.
10 Aralık İnsan Hakları Günü kutlama törenine Akhisar Kaymakam Mustafa Çek, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Akhisar Adalet Komisyon Başkanı Muhammet Güney, Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Akhisar İnsan Hakları Eğitim Kurulu Başkanı Av.Leyla Varış ve yönetim kurulu üyeleri, Daire Müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.