• BIST 9649.53
  • Altın 3706.334
  • Dolar 37.9837
  • Euro 41.0415
  • Manisa 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması
  • Hocalara Geldik Başarı Merkezi
  • Futbol Hakem Kursu Açılıyor
  • Hocalara Geldik Başarı Merkezi Bursluluk Sınavı
  • Vasıflı Vasıfsız Personel Alınacaktır

Birlik beraberlik sonuç verdi

Okunma Sayısı: 2387
Birlik beraberlik sonuç verdi
Yıl da 7 milyar kilovat saat elektrik tüketen Türk çiftçisi ucuz elektrik temini için şirketlerle pazarlığa oturuyor

Birlik beraberlik sonuç verdi

            Yıl da 7 milyar kilovat saat elektrik tüketen Türk çiftçisi ucuz elektrik temini için şirketlerle pazarlığa oturuyor

Haber Merkezi

            Sulama Kooperatifleri Merkez birliği, KÖY-KOOP Merkez birliği, Sulama Birlikleri Genel merkezi ile birlikte geçtiğimiz ay Antalya Kemerde ortaklaşa imzaladığı Türk çiftçisine ortaklaşa enerji alım hizmeti protokolü sonuç verdi.

            Üç kooperatif genel başkanı Halis Uysal, Sami Özçeçen ve Yakup Yıldız üçlüsü dün bir araya gelerek 2012 yılı için üyelerine ve Türk çiftçisine daha ucuz elektrik temini için düğmeye bastı. Türkiye’de ki elektrik dağıtım ve satım şirketlerinden gelmeye başlayan teklifleri değerlendirmeye alan Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez birliği genel başkanı Halis Uysal, Türkiye Sulama Birlikleri Genel Başkanı Sami Özçeçen ve KÖY KOOP Genel başkanı Yakup Yıldız ortak kararlar alarak: Çiftçiler adına enerji şirketlerinden sulamada kullanacakları enerjinin satın alınması konusunda bir mutabakat metni hazırladı.

            Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez birliği Genel başkanı Halis Uysal “ Antalya’da 23-27 Kasım tarihleri arasında yapılan sempozyumda aldığımız kararla birlikte bugün ucuz elektrik temini konusunda elektrik dağıtım şirketleri ile yapılacak çalışma konularında istek ve esaslarımızı belirledik.

            İlk etapta bölgesel olarak Akdeniz, Ege ve Trakya bölgelerin de mevcut elektrik tüketim rakamları doğrultusunda bu bölgeler için pazarlık yapılması kararlaştırıldı. Yine alınan kararla ucuz elektrik reaktif elektriğin muaf olması, elektrik bedellerinin hasat sonunda çiftçiye faturalandırılmasına. Yine Özel dağıtım şirketleri ile TEDAŞ istatistikî bilgilerinin toplanmasına. Sanayici muhataplarımızın istek ve taleplerinin protokol ü imzalayan birlikler tarafından da belirlenmesine ve bu dağıtım şirketleri ile her ay toplantı yapılmasını “ kararlaştırdıklarını açıkladı.

            Uysal; “Yılda yaklaşık 7 milyar kilovat saat kullanan Türk çiftçisinin bu sağlanan birliktelikle şirketlere olan ucuz elektrik temini yönünde pazarlık gücünü de artırdığını vurguladı. Tek amacımız var. “Hükümetimizin çıkardığı yasalardan Türk çiftçisinin de yaralanmasını ve ucuz elektrik almasını sağlamak bizim şarlarımızda elektrik satacak şirketlerle de her zaman pazarlığa açık olduğumuzu belirtmek isterim “dedi.


Paylaş




















  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.