• BIST 9084.13
  • Altın 3693.002
  • Dolar 37.9961
  • Euro 41.1592
  • Manisa 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması
  • Hocalara Geldik Başarı Merkezi
  • Futbol Hakem Kursu Açılıyor
  • Hocalara Geldik Başarı Merkezi Bursluluk Sınavı
  • Vasıflı Vasıfsız Personel Alınacaktır

Akhisar’da Gaziler Günü Törenle Kutlandı!

Okunma Sayısı: 6215
Akhisar’da Gaziler Günü Törenle Kutlandı!
19 Eylül Gaziler günü sabah saat 09:00’da Milli Egemenlik Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Sıralı Üst Komutanlardan gelen mesajlar okundu....

Akhisar’da Gaziler Günü Törenle Kutlandı!
>>>>>Kenan MOLLA

19 Eylül Gaziler günü sabah saat 09:00’da Milli Egemenlik Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Sıralı Üst Komutanlardan gelen mesajlar okundu.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Hava Savunma Üsteğmen Emrah Özden yaptı. Emrah Özden ”Tarihte bir çok savaşlar vardır ki, O savaşlar ulusların kaderini değiştirmiştir. Sakarya meydan muhaberesi de Türk Ulusunun kader çizgisinde dönüm noktasıdır. Tarih boyunca esareti kabul etmeyen Türk Ulusu bu savaş ile Anadolu’nun bağrında yepyeni bir Türk devleti çıkarmış, vatanın ve ulusun bölünmez bütünlüğü uğrunda vermiş olduğu mücadele ile de hürriyet ve bağımsızlığının sembolü olmuş, hatta bu hasleti esaret altında yaşayan ulusların kurtuluş mücadelelerine ilham kaynağı olmuştur. Türkiye cumhuriyetinin temellerinin atıldığı bu savaşı bizzat başkomutanlık yetkisi ile Mustafa Kemal Paşa idare etmiştir. Düşünülmesi bile güç olan üstün düşman kuvvetleri Mustafa Kemal Paşa’ nın önünde boyun eğmiş 13 eylül 1921 günü cepheyi terk etmek zorunda kalmıştır. Bu büyük başarını ulusunu temsil eden büyük millet meclisi 19 Eylül 1921 pazartesi günü Mustafa Kemal Paşa’ ya mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verilmesini oy birliği ile kabul etmiştir. Vatanı uğruna ölümü göze almış kahraman Türk ordusu, daha sonrada dünya barışının tesis edilebilmesi için pek çok görev yapmıştır. Kahraman Türk ordusu 1950-1953 yılları arasında barış için Kore’ de savaşmıştır. 1974 yılında soydaşlarımızı yok olmaktan kurtarmak için Kıbrıs barış harekatını gerçekleştirmiştir. Yine Mehmetçik barışı korumak için Bosna-Hersek, Somali ve Kosova’da birleşmiş milletler barış gücü kapsamında görevler yapmıştır. Unutulmamalıdır ki Türk Ulusu için “şehitler nurlanmış” ve “gaziler onurlanmış” şahıslar demektir. Bunların en başında da; Baş Komutan Gazi, Mareşal ve Ulusal Önder Mustafa Kemal Atatürk gelmektedir. Geçmişte olduğu gibi bugünde ettiği askerlik yem bağlı kalarak, gerek Yurt içinde, gerekse yurt dışında barışın ve huzurun korunması amacıyla Kendisine verilen her türlü görevi layıkıyla yerine getiren kahraman ordumuz yurt semalarını ve vatan toraklarını sonsuza kadar koruyacak güçte ve azimdedir. Sizler kahraman gazilerimiz için canlarını vermekten çekinmeyen aziz şehitlerimizin dünyadaki temsilcilerisiniz. Türk Ulusu olarak vatanları için canlarını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişenlerin sevinç gününü kutlamanın derin heyecanı içindeyiz. Bu vesileyle her geçen gün ulusumuzun sevgi ve desteği ile daha da güçlenen Türk Silahlı Kuvvetlerinin sizlerden aldığı güçle kendisine verilen her türlü görevi Atatürkçü Düşünce Sistemi ve büyük Atatürk’ ün ilke ve devrimler yol göstericiliğinde en iyi şekilde yerine getirme azim ve kararlığında olduğunu ifade etmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle başta büyük önder Atatürk ve onun arkadaşlarını, aziz şehitlerimiz ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor hayatta olan gazilerimiz minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Gaziler adına Akhisar Muharip Gaziler Derneği Başkanı Suat Taryan konuşma yaptı. Suat Taryan; ”Bugün, ülkemizin bağımsızlığını, Türk Vatanının bölünmez bütünlüğünü, Milli birlik ve beraberliğinin uğruna canlarının seve seve feda etmeyi göze alarak, gazilik onuruna erişen vefakar ve fedakar Gazilerimizin bu mutlu gününü kutlamanın heyecanı içindeyiz. Ülkemizi savunma konusunda kahramanlık destanları ile tarihin altın sayfalarına kaydedilen isimlerimiz, İstiklal Savaşı, Kore, Kıbrıs hiçbir zaman hafızalarımızdan silinmeyecektir. Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içersinde bağımsız ve hür olarak yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve siz değerli Kahraman Gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içerisindeyiz. Bize emanet edilen bu kutsal vatan toprakları Atalarımızdan almış olduğumuz güç ile sonsuza kadar koruyacak, gelecek nesillere aldığımız gibi teslim edeceğimizden hiç kimsenin endişesi olmasın Kahraman Gaziler” dedi.

Akhisar Altı Eylül İlköğretim Okulu öğrencilerinden Şevval Demir ve Zekeriya Karakoyun tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.Akhisar Misak-ı Milli Akhisar Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu izci öğrencisi Damla Tarımbilge  Gaziler Günü şükran konuşmasını  okudu. Daha sonra Akhisar Misak-ı Milli Akhisar Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu izci öğrencisi Mehmet Berke Umutlu, ve Altı Eylül İlköğretim Okulu izci öğrencisi Sezai Öymen  Akhisar  Muharip Gaziler Dernek Akhisar Temsilciliği Başkanı Suat Taryan’a  çiçek verdiler, ve diğer izcilerde tüm Muharip Gazilere çiçek vermesiyle tören sona erdi.

Protokol tarafından saat 10:30’da Akhisar  Muharip Gaziler Dernek Akhisar Temsilciliğinde Gazileri ziyaret ettiler. Saat  15:30’da Yeni camide vefat eden gaziler ve tüm şehitlerin ruhuna mevlit okundu. Saat 19:30 da Askeri Gazinoda  Hava Meydan ve Garnizon  Komutanı Hava Silah Sistem Albay Tanju İncesu Muharip Gazileri ağırladı.

19 Eylül Gaziler günü Kutlamalarına Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Silah Sistem Albay Tanju İncesu, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Askeri Erkan ve Daire müdürleri, Akhisar halkı  katıldı.

Muharip Gaziler Derneği Akhisar Temsilciliğine Ziyaret!

19 Eylül Gaziler günü kutlamalarında Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Silah Sistem Albay Tanju İncesu, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, saat 10:30’da Muharip Gaziler Dernek Akhisar Temsilciliği  ziyaret ettiler.

Muharip Gaziler Dernek Akhisar Temsilciliği Başkanı Suat Taryan ve Yönetim Kurulu üyeleri  Protokolü  kapıda karşıladılar. Muharip Gaziler Dernek Akhisar Temsilciliği Başkanı Suat Taryan, “Bizleri bu mutlu günümüzde ziyaret etmeniz  bizlere şeref verdiğiniz hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek,  Muharip Gaziler Dernek Akhisar Temsilciliği Başkanı Suat Taryan Gaziler gününü kutladıktan sonra Türk Bayrağı  amblemli Saat hediye etti. Akhisar’da Ulucami Mahallesi 42 sokak ikamet eden 1. Kafile üçüncü Taburdan Kore Gazisi Fikret Akaykanmış “Kore  savaşındaki anılarını protokole anlatırken o anı tekrar yaşadı. Daha sonra Tüm Akhisarlı Gaziler Protokol ile Dernek önünde hatıra resmi çektirdiler.










































  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.