Akhisar İşçi Partisi Deniz Feneri ve Gıda Bankaları basın açıklaması!
>>>>>Kenan MOLLA
Akhisar İşçi Partisi ilçe yönetimi, Ragıbbey Mahallesi 15 Sokak Bilgin pasajındaki ilçe Lokalinde Deniz Feneri ve Gıda Bankaları ile ilgili basın açıklaması yaptı. 3 Şubatta Akhisar ilçe Başkanlığına seçilen Ergun Karakaşların istifası nedeniyle İlçe yönetim kurulu tarafından İlçe başkanlığına getirilen Tahir Özkan Acar basın açıklamasını yaptı. Basın açıklamasına Akhisar İşçi Partisi İlçe Başkanı Tahir Özkan Acar, Yönetim Kurulu üyeleri Abdül Koçak, Emin Çelik ve Erdoğan Battal katıldı.
Akhisar İşçi Partisi İlçe Başkanı Tahir Özkan Acarın basın açıklamasının tam metni;
Deniz Feneri E. V. Derneği Davası ve Gıda Bankaları
Akhisar İşçi Partisi İlçe Başkanı Tahir Özkan Acar; Deniz feneri e.v. derneğinin Almanyada görülen yolsuzluk Davası bilindiği gibi sanıkların daha az ceza almalarım sağlayabilmek için suçlarını kabul etmeleri sonucu mahkumiyetle bitti. Sanıklar çeşitli hapis cezalarına çarptırıldılar. Kararı okuyan Alman hakim Müler Deniz feneri e.v. yardımlaşma derneği Almanyada yaşayan Türkleri dolandırmak için kurulmuş bir organizasyondur. Hiyerarşinin üst kademeleri yani talimatı verenler ve asıl suçlular Türkiyede diyerek bazı kişilerin adlarını belirtti.
Sanıklar, gurbetçilerimizin dini, vicdani duygularını istismar ederek milyonlarca Euro toplamış ve- Türkiyeye göndermişler toplanan paralar yardıma değil bazı kişilerin ceplerine ve bir siyasi hareketi destekleyen medya grubunun finansmanının sağlanmasına gitmiştir.
Şimdi önemli olan Alman hakimin belirttiği gibi Deniz feneri Derneğinin Türkiyedeki uzantılarının yaptığı faaliyetlerin, partimizin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı bu dernek hakkındaki suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmanın sonuna kadar gitmesi ve sorumluların ortaya çıkarılmasıdır dedi.
Gıda Bankaları
Tahir Özkan Acar; Mart 2004 tarihinde çıkarılan yasa ve Maliye Bakanlığının Gıda Bankası tebliği ile Deniz feneri gibi dernek ve vakıflara çeşitli kişi ve kuruluşlarca yapılan bağış ve yardımların tamamımın vergiden düşürülme olanağı sağlandı.
Bu tebliğ paralelinde bu dernek ve vakıflar AKPli belediyelerin veya teşkilatlanın bulunduğu yerlerde birer Gıda Bankası haline dönüştü. Yazıl ı ve görsel basından elde edilen bilgilere göre bu gıda bankaları muhtaç durumdaki halkımıza sadaka ekonomisi diye adlandırılan yöntemle yardım yaparken, yardımı alan kişiler de bunun AKPden geldiğine inandırıldı ve seçimlerde de oyunu ona göre verdi. Hiç kimse muhtaç durumda ki kişilere yardım yapılmasına karşı değildir. Bu tür yardımlar Kızılay aracılığı ile veya birebir yapılmalıdır.
Asıl önemli olan halkımızı bu duruma düşürmemek için gereken iş olanaklarının sağlanmasıdır. İşi olan insanımız, kazanacağı parayla ne alacağına kendisi karar verebilmelidir. Kalitesi şüpheli, son kullanma tarihi gelmiş veya gelmek üzere olan erzakı, kömürü bağış olarak almak zorunda bırakılmamalıdır. Buda ancak herkese iş ve aş olanağını sağlayacak, halkçı, devletçi, özelleştirilen kamu iktisadi teşekküllerini kamulaştıracak ve emekten yana olan parti veya partilerin oluşturacağı milli bir hükümet ile gerçekleşebilir dedi.
Akhisar İşçi Partisi Deniz Feneri ve Gıda Bankaları basın açıklaması!

Akhisar İşçi Partisi ilçe yönetimi, Ragıbbey Mahallesi 15 Sokak Bilgin pasajındaki ilçe Lokalinde Deniz Feneri ve Gıda Bankaları ile ilgili basın açıklaması yaptı. 3 Şubatta Akhisar ilçe Başkanlığına seçilen Ergun Karakaşların istifası nedeniyl
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.