• BIST 9196.13
  • Altın 4281.538
  • Dolar 39.5241
  • Euro 45.3498
  • Manisa 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması
  • Hocalara Geldik Başarı Merkezi
  • Futbol Hakem Kursu Açılıyor
  • Hocalara Geldik Başarı Merkezi Bursluluk Sınavı
  • Vasıflı Vasıfsız Personel Alınacaktır

Adli Yıl Başlangıcı İçin Sade Bir Tören Yapıldı

Okunma Sayısı: 3131
Adli Yıl Başlangıcı İçin Sade Bir Tören Yapıldı
2011-2012 Adli Yıl başlangıcı, Akhisar'ın kurtuluş günü geldiği için, Adlı Yıl açılış töreni öğleden sonra saat 15.00 te yapıldı.

Adli Yıl Başlangıcı İçin Sade Bir Tören Yapıldı
Akhisar (Kenan MOLLA)

2011-2012 Adli Yıl başlangıcı, Akhisar'ın kurtuluş günü geldiği için, Adlı Yıl açılış töreni öğleden sonra saat 15.00 te yapıldı.

Adli Yıl açılış töreni, Cumhuriyet Başsavcısı  Bekir Şahiner ile Manisa Baro Başkanı Fadıl Ünal'ın Adliye Sarayı'nın giriş katındaki Atatürk ve Adalet Rölyefine çelenk koymaları ile başladı. Saygı  duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra Cumhuriyet Başsavcısı  Bekir Şahiner ve   Manisa Baro Başkanı  Fadıl Ünal birer konuşma yaptılar. Başsavcı Şahiner yargının  sorunları adli yıl açılışlarında dile getirdiğini, getirilen sorunların giderilmeye çalışıldığı, yargını iş yükünün azaltılması, yargını ihtiyaç duyulduğu gereksinimlerin  bina, teknik personellerin her geçen yıl azaldığını belirterek, “Hakim ve savcıların  özlük haklarındaki  iyileştirme de, lojman alımı, yapımları Adalet Dairelerini müstakil  yapımında, Bilgi teknolojisi ve teknik donanım her geçen gün daha üst seviyeye çıkıyor. Adalet  dairelerinde görev yapmakta olan  Cumhuriyet  Başsavcılığımızın ve tüm mahkemelerimizin amacı, düzenle, uyumlu verimli çalışmasını temin etmektir. 2011-2012 yılı Adli Yılının, Adalet Teşkilatına, tüm yargı camiasına, Ülkemize, Milletimize  hayır getirmesini temenni ediyorum.” dedi. Akhisar'da Avukatlık yapan Manisa Baro Başkanı Fadıl Ünal'da, her Adli yılın açılışında yaşanan sorunlarını dile getirildiğini belirterek, “Köklü bir yargı reformu yapılmalıdır. Türkiye Baroları olarak her türlü katkıyı yapmaya hazarız. Gelişmiş bir demokrasi, yargı ve yargıç bağımsızlığı mutlaka sağlanmalıdır. Adalet hızlı bir şekilde neticelenmelidir. Gerçek bir hukuk devleti olmalıyız. 2011-2012 Adli yılı içinde mutlaka Avukatlık yasasının çıkmasını bekliyoruz. Yeni adli yılın hayırlı uğurlu olmasını, Adaletin adil dağıtıldığı bir yıl olmasını diliyorum.” dedi.  Yapılan törenden sonra Adliyi Sarayı Baro odasında törene katılanlara kokteyl verildi.

Akhisar'da yapılan 2011-2012 Adli Yıl açılış törenine, Kaymakam Mustafa Çek, Garnizon Komutan Vekili  Hava Savunma Binbaşı Abdülvahap Fırat, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, Adalet Bakanlığı Müfettişi  Ercan Aydemir, ilçe daire Amirleri, Akhisar avukatları ve Adliye personeli katıldılar.

Paylaş



















  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.