8 Mart Kadınlar günü Kayalıoğlu'nda kutlandı
Akhisar: (Kenan MOLLA)
Kayalıoğlu Kasabası'nın İlk Ve Tek Kadın Meclis Üyesi Olan Çiğdem Tekin Önderliğinde Kasaba Kadınlarının Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlandı.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadın haklarının kazanılmasında hangi zorlukların çekilerek bugünlere gelindiğini anlayabilmek için, üzerinde düşünülmesi gereken özel bir gün.1857 yılında New York'lu dokuma işçisi kadınların daha insanca bir yaşam isteyerek, eşitsizliklere ve ayrımcılığa karşı sürdürdüğü mücadele ile başlayan süreçte 8 Mart, tüm dünya kadınlarının, kutladığı uluslararası bir güne dönüştü.
Kayalıoğlu Kasabası Belediyesi, Kasabanın ilk ve tek kadın meclis üyesi olan Çiğdem Tekin önderliğinde kasaba kadınlarının Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı.
Öncelikli olarak Belediye başkanı Mehmet Gökfiliz, belediyede çalışan kadın emekçilerin ve Meclis üyesi Çiğdem Tekin 'in dünya emekçi kadınlar gününü kutladı. Daha sonra Sayın Çiğdem Tekin 'in katkılarıyla belediye tarafından düzenlenen Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine katıldılar.
Kadın Ve Sorunları konulu sohbet toplantısı için konuşmacı olarak Avukat Serpil Yeşilyurt katıldı. Dünyadaki ve ülkemizdeki kadınların ortak sorunlarını aktaran Serpil Yeşilyurt' u kasaba kadınları ilgiyle dinledi. Konuşma aralarında kadınlar gününün önemini anlatan video gösterimleri dikkat çekiciydi. Söyleşinin ardından müzik dinletisi başladı. Kasaba kadınları bir gün dahi olsa bütün işlerini unutup kendilerini müziğin ritmine bıraktılar. Belediyenin bu günü hatırlaması dolayısıyla mutlu olan kadınlar, kadın olmanın haklı gururunu yaşadılar.