• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • Manisa 5 °C
  • İzmir 7 °C
  • Kasiyer Aranıyor
  • Amerikan Kültür Erken Kayıt Dönemi Başladı
  • Kuzey Ege Kurs Erken Kayıt Dönemi başladı
  • Louka Döner ve Et Lokantası İftar Menüsü
  • Ön Muhasebe ve Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Yapı Markette Çalıştırılacak Personel Aranıyor
  • Ön Muhasebede Çalıştırılmak Üzere Bayan Personel Aranıyor
  • SPESYA FOOD Firması Takım Arkadaşları arıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Forklift Operatörü Aranıyor
  • Sürücü Belgelerinin Değişiminin Son Tarihi 31 Aralık 2024
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Deniz Kurs’ta İngilizce Hazırlık Sınıfları Kursları Başlıyor
  • Pusula Kurs’ta İngilizce Sınıflarına Hazırlık Kursu başlıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur
» »

Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Akıllı Spor ve Konferans Salonu açılış töreni

Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Akıllı Spor ve Konferans Salonu açılış töreni
Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Akıllı Spor ve Konferans Salonu açılış töreni

Akıllı Spor ve Konferans Salonu törenle hizmete açıldı
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Akhisar Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesine yapılan Akıllı Spor ve Konferans Salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Akıllı Spor ve Konferans Salonu açılış törenine Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan yardımcısı Ömer İşçi, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mete Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, hayırsever İş adamı Yavuz Akın Öngör ve eşi Zeynep Gülin Öngör, Siyasi Parti ilçe başkanları, Esnaf Oda Başkanları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Daha sonra Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Hayırsever İş adamı Yavuz Akın Öngör ve eşi Zeynep Gülin Öngör. Zeynep Gülin Öngör Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nazan Bahar ve öğrenciler adına temsili bir öğrenci ile birlikte kurdeleyi kestiler.

 

Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenleri Zeynep Şelale Zeybek ve Okyay Fevzi Kanık'ın sunuculuğunu yaptığı program saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını Zeynep Gülin Öngör Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nazan Bahar yaptı. Nazan Bahar;"  Sayın Kaymakamım, Çok değerli hayırseverimiz Yavuz Akın Öngör beyefendi ve sevgili eşi Zeynep Gülin Öngör Hanımefendi, Kıymetli misafirlerimiz ve basınımızın güzide mensupları.Akıllı Spor ve Konferans Salonumuzun açılış törenine hepiniz hoş geldiniz.

Okulumuz 1952 yılında Kız Sanat Okulu olarak eğitim öğretime başlamış olup, 2007 yaz tatillnde22 derslik, 3 laboratuar ve 11 Atölye ile Uygulamalı Anaokul binasını Sayın Yavuz Akın Öngör beyefendi çok kıymetli eşi Zeynep Gülin Öngör hanımefendi adına yaptırmıştır.

2007-2008 Öğretim Yılında Zeynep:Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adı ile eğitime başlayan Okulumuzla irtibatını hiçbir zaman kesmeyen hayırseverimiz; Öğrencilerimizin ihtiyacına binaen 2013 yılında 200 yatak kapasiteli Kız Pansiyonu. projesi ile Bölgemizde örnek olan 200 metrekarelik Kantin binasını yaptırmıştır. Okulumuza kayıtlı olan 1100 kız öğrencimiz, 1 Müdür Başyardımcısı, 6 Müdür yardımcısı, 85 Öğretmen, 1 memur, 3 Aşçı ve 12 yardımcı personelimiz ile eğitim vermekteyiz.İdarecisi, Öğretmeni ve personeli ile el ele vardığımız Okulumuzda öğrencilerimiz özellikle son yıllarda ilç ilimizde ve Türkiye genelinde art arda sosyal ve sportif müsabakalarda çok güzel başarılar elde etmiş ve etmektedir.

BU BAŞARILARIN BAZILARI ŞÖYLEDİR

Türkiye genelinde yapılan Bilim Yarışmasında Kızlarımızın hazırladığı proje ilk 36 Proje arasına girmeyi başarmış ve Kıbrıs Amerikan Üniversitecinde Finale kalmıştır, Uluslar Hakları Film Festivalinde Öğrencilerimizin hazırladığı proje ilk 10 a girerek Uluslar arası Film Festivaline Davet edilmiş, Gençlik Merkezleri arasında düzenlenen Şiir okuma yarışmasında 6ğrencimiz bölge 2 olmuş,Yine Gençlik Merkezleri arasında düzenlenen Tiyatroda yarışmasında öğrencil6rimiz İl 2.si olmuştur. Bu yıl Voleybolda Bölge 2.si olan öğrencilerimiz Geçtiğimiz yıl Oryantiring yarışmasında Türkiye 1.liği ile 2.liği elde eder iken Bu Yıl da Türkiye 2,lığı ve 3 luğunu kazanmışlardır. Elde ettikleri bu başarılı sonuçlardan sonra Öğrencilerimiz uluslarası Müsabakalara katılmak istedikler!ni ve bu müsabakalara h için K Spor Salonuna ihtiyaçları olduğunu bizlere iletti Bizlerde bu isteği Geçtiğimiz yıl sonundaki mezuniyet gecemizde sayın hayırseverimize ve kıymetli eşine ilettik. Hayırseverimiz Sayın Yavuz Akın Öngör ve eşi Zeynep Gülin Öngör Hanımefendi hiç düşünmeden ve hiçbir tereddüt göstermeden madem çocuklarımız istiyor o zaman bir an önce inşaata başlanılsın talimatını verdiler. Toplamda 700 Bin TL’ye mal olan Akıllı Spor ve Konferans Salonumuz 18 Ekim 2016 da İlk harcı atıldıktan 162 gün sonra 30 Mart 2017 de tamamlanmış bir şekilde bizler teslim edilmiştir. Okulumuz; Pansiyonu, derslikleri, Atölyeleri, Kant ve son olarak yapılan Akıllı Sp ve Konferans Salonu ile Türkiye de Örnek okullar sınıfına girerek Özel okulları kıskandıracak bir şekilde Eğitim Kampusu haline gelen yapılan en güzel yatırım insana yapılandır sözünü kendine düstur edinen, öğrencilerimiz için şu an olduğu gibi her zaman maddi rT destekleri ile yanımızda ola Hayırseverimiz Sayın Yavuz Akın Öngör beyefendiye çok kıymetli eşi Zeynep Gülin Öngör Hanımefendiye, Kaymakamımız Sayın Kaan Peker bey Belediye Başkanımız Sayın Sahi Hızlı Beye ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Süleyman Mermer beye şahsım ve okulum adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Törende konuşan hayırsever İş adamı Yavuz Akın Öngör;" Şuanda gördüğüm manzara beni çok mutlu ediyor. Akhisar’da kamu yönetimi açısından örnek teşkil edecek bir uygulama var. Bütün Dünya’ya örnek olacak bir uygulama var. Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız bize böyle bir eğitim kurumunun oluşması için ilk başta arazinin tahsis edilmesinden, buraya enerjinin bağlanmasından en sonuna kadar verdikleri büyük destek takdire şayandır. Ben Manisa’ya yıllarca gittim ve Valilerimizi ziyaret ettim. Bugün valimizin gelme ihtimali vardı. Kendisinin istekli olduğunu öğrendiğimde çok mutlu oldum. İnşallah en kısa zamanda Valimizi burada görmekten büyük onur duyacağız. Kadının toplumdaki yerini en iyi anlatan ve ona haklar tanıyan kişi Gazi Mustafa Kemal Paşaydı. Büyük Atatürk’e büyük borcumuz var. Kendisini ve silah arkadaşlarını şükranla anıyorum. Başta Nazan hanım olmak üzere Müdür yardımcılarımız, Öğretmenlerimiz ve bu okulun çalışmasında büyük gayret gösteren yöneticilere teşekkür ediyorum. Biz bu okulumuzda böyle bir tesis kurulunca beklentilerimiz var. TED Ankara Kolejinde okurken, Amerikan High school ile basketbol oynardık. Onların sahasına gittiğimizde tribünlerin saha kenarında olduğunu ve ertesi gün tribün dolu olduğunu gördüm. Nazan Hanıma böyle bir şey yapmayı önerdim. Buranın yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başta Nazan Hanım ve Öğretmenlerden beklentimiz şudur, bu okulda rehberin bilim olduğunu, bilimsel çalışmaların en ileride olduğu güzide yuva olarak Türkiye’nin en önemli eğitim kurumu olmalarını sağlamalarıdır. Buradan büyük beyinler çıkması gerekiyor. Ben özel bir okulda okudum ve TED Ankara Kolejinde böyle imkanlar yoktu. Sizler çok daha iyi imkanlarla çok daha büyük hedeflere gitmeniz gerekiyor.

Bluetooth ve Skype’ı Danimarkalı öğrenciler buldu. Sizin bulmamanız için bir sebep yok. Bilimsel buluşlara kendinizi verin. Sizden beklentimiz bilim, sosyal, kültürel ve spor alanında çok başarılı olmanız yetmez. Sizin yetiştireceğiniz çocuklar Dünya’ya açık olduğunuz ölçüde o çocukları çok iyi yetiştireceksiniz. Türkiye’de çalışma ortamında erkek egemendir. Ben 10 bin kişinin üstünde çalışanı olan büyük bir kurumu yönettim. Genel müdür olduğum zaman erkek egemendi. Ben ve arkadaşlarım önderliğinde erkek egemenliğini kaldırıp kadın ve erkeğe eşitlik getirdik. Bankada bizim eşit şans verdiğimizi gören akıllı kadınlar gelip bizle çalıştı. Bizim bankamız önce Avrupa’nın sonra Dünya’nın en iyi bankası seçildi. Sizler iyi bir anne olmanın ötesinde iyi birer bilim insanı, sosyal, kültürel ve spor mesleklerinde yükselerek bizim ülkemizde kadının erkekle eşit hakka sahip olmasının simgeleri olacaksınız.

Törende konuşan Akhisar Kaymakamı Kaan Peker; ““Güzel bir hizmetin sonuçlanması dolayısıyla bir araya geldik. Okulumuzun kuruluşundan bu yana yurt, mutfak, kantin, anaokulu ve bugün Akıllı salon ve konferans salonunun sizlerin hizmetine sunulduğu hep beraber yaşıyoruz. Sadece maddi değil aynı zamanda manevi anlamda değerli hayırseverlerimizi her süreçte yanımızda gördük. Bu noktada kendilerini Akhisarlının gönlünde çok müstesna bir mevkide yer aldıklarını ifade etmek istiyorum” dedi.

Daha sonra okul öğrencilerinin dans gösterileri ve özel eğitim öğrencilerinin gösterileri ve Okul yiyecek bölümünün hazırladığı kokteyl ile tören sona erdi.

İzlenme: 2741
  • Yorumlar 0
    Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Kategoriler
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.